27 Ağustos 2020 Perşembe

Lige olabildiğince sert başlıyoruz


Ligin ilk 3 haftası seyircisiz olacak ve 3. haftada kendi sahamızda Fenerbahçe'yle oynayacağız. Normal şartlarda derbiler 6. haftada başlardı, yeni tabloda ise 3. haftada başlıyor. Tahmin de ediyordum, bu 3 hafta içinde Fenerbahçe'yle kendi sahamızda oynayacaktık. Bu maçın ardından da seyircili süreç başlayacak. Beklediğim bir gelişme olduğu için takılmıyorum tabii. Tam tersi durum gerçekleşse, oluşacak yangınları az çok tahmin edin yeter.

Lige sert başlıyoruz diyelim. 2. haftada Başakşehir, 3. haftada da Fenerbahçe karşısındayız. Transfer dönemi de Fenerbahçe maçının ardından bitecek. İlk 3 haftaya mevcut orta saha hattıyla girdiğinizi düşünsenize? Nasıl başlarsanız öyle gider. Son 8 hafta şampiyon yapar, ilk 8 haftada şampiyonluktan eder derler. Bizim mümkün olan en kısa zamanda tam kadro olmamız ve orta sahayı da güçlendirerek sezona girmemiz lazım.

Sık haftalar olacak. Avrupa'da da devam etmemiz halinde, hafta içleri dolu. Bir de o taraf var. Ön elemelerde sorun yaşamamak adına da kadro bir an önce tamamlanmalı. Sert gireceğiz diye söylemem biraz da bundan. Geniş ve kaliteli bir kadro gerekiyor. Galatasaray orta sahası ise şu aşamada koca bir boşluk. Hala hamle yapar mıyız diye düşünüyoruz? Kafalardaki fırsatlar bir bir kaçıyor ve iş korkarım ki son haftaya doğru sürükleniyor.

Abdürrahim Albayrak'ın da "transferin bitimine 50 gün var, mutlaka transfer yapacağız" gibi söylemleri insanları korkutuyor. Bu filmi daha önce izledik, Gomis sonrası süreci biliyoruz. Nasıl olsa zaman var diye bu iş son güne gelir ve panik hamleleri başlar. Son güne kalmamızı da az çok bekliyordum da, en azından orta sahayı güçlendirmek adına 1-2 hamle gelse. Başakşehir ve Fenerbahçe karşısında inanın ki çok zorlanırız. Sonra da nedense Fatih Hoca suçlanır. Oysa tablo ortada.

Fikstür için konuşabileceğim bir şey yok. Allah, futbolcuların yardımcısı olsun. Devre arası da yok, olabildiğince yoğun bir fikstür. Avrupa'nın olmadığı haftalarda da, lig maçlarının hafta içi oynandığını göreceğiz. Bu yüzden de "o hafta burada, şu hafta burada" olayına girmeyeceğim. Fikstür avantajına da pek inanmam. Çünkü takımların hangi hafta, ne durumda oldukları belli olmuyor. Fikstür avantajı sezon içinde belirir, ilk haftada değil.

6 yorum:

  1. her şerde bi hayır vardır,geçen seneki 0-0 lık maçı unutmayalım,belki de seyircisiz oynamak daha iyi gelir,stres düzeyi daha düşük olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum da, bu tarz şeyler olunca insanın tadı kaçıyor.

      Sil
  2. Abdürrahim Albayrak da dün çıkmış daha 50 gününüz var merak etmeyin diyor. Gel de sinirlenme ağabey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıklamadan sonra bana bir ürperti geldi :(

      Sil
  3. Gözüm transferde değil çünkü kağıt üstünde çok başarılı geçirdiğimiz geçen seneki transfer döneminin ardından geçen kötü sezon hâlâ aklımda. Çok iyi bir orta saha alınması yerine Fatih Hoca seneye Atalay ve Abdussamed oynayacak orta sahamızda dese daha mutlu olurdum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram ve Taylan oynar, Belhanda da devam eder.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir