21 Ağustos 2020 Cuma

Mariano sonrası ne olacak diye düşünen arkadaşlar için


Bazı zamanlar, Omar Elabdellaoui'yi yanlışlıkla mı aldık diye düşünüyorum. Transfer sürecini bana göre iyi geçirmiyoruz ve orta sahadaki boşluk hepimizi korkutuyor. Her şeyi 0'la çarpabilecek bir durum. Oraya doğru hamleler gelmediği sürece, istediğin hangi pozisyonu güçlendirirsen güçlendir bir anlam ifade etmeyecek. Omar Elabdellaoui işi de örnek olması gereken bir transfer ama devamının gelmemiş olması üzücü.

Yerlide bir şekilde almamız ya da alabileceğimiz isimleri aldık. Yabancı konusunda da "serbest futbolcu piyasasında" daha aktif olmamızı beklerdim. Orta saha için düşünülebilecek 2-3 isim olsa da, bakmadık bile. Bugün de öyle bir ihtimal kalmadı. Her geçen zaman "kiralıklar" adına da şans azalmakta. Bonservis noktasında ise zaten hamle yapamayız. Son günlere doğru sürükleniyoruz ve bu da geçtiğimiz sezondaki mazeretlerin devamı anlamına gelecek.

Omar Elabdellaoui'ye dönelim. Comparisonator'in paylaşmış olduğu çok güzel istatistikler var. Ben de o istatistikleri paylaşmak isterim;


Yunan Ligi'nde sağ bekler arasında en fazla rakip ceza sahasında topla buluşan, en fazla takım arkadaşlarından pas alan ve az az top kaybı yapan futbolcu. "Mariano sonrası ne olacak" diye düşünen arkadaşlar adına bu istatistikleri paylaşıyorum. Teknik kapasitesi Mariano düzeyinde olmasa da, çok aşağıda kalır bir tarafta değil. Mariano ve Linnes arasında bir tarzı olduğunu söylemiştim. Topu da iyi kullanıyor, oldukça da tempolu.

Rakip ceza sahasına en çok giren sağ bek olması, temposunu gösterir. Hücumu ısrarla zorluyor ve anlamsız koşusunu da pek görmezsiniz. Takım arkadaşlarından en çok pas alan sağ bek de o. Bu da oyun kurulumundaki yerini, teknik kapasitesini, oyun görüşünü gösterir. Top da kaybetmemesi yine teknik düzeyinin ne ölçüde olduğuna işaret. Sizi geriden de çıkartır, sürekli bindirerek sağ kanadı da iyi kullanır. Önünde, 10 numara gibi oynamayı seven ve çok dolaşan bir Feghouli olacak. Haliyle de o kanatta Omar'ın önü açılacak. Bence iyi bir ikili olacaklar.

4 yorum:

  1. Abi belki umursamayacaksin, ama paylasmak istiyorum. Eski yorumlarda belki søylemistim, ben Norvec'te yasiyorum diye. Burda Benim en iyi arkadasimin kuzenidir Omar. Hannover'de oynamis Mohammed Abdelloue'de bunlarin akrabasi, ve aileleri bizim komsumuz. Omar'la tanismiyorum henuz, ama Allah izin verirse, su virus olaylari biterse Omar'in burdaki ailesini davet etme istegi var takimla tanismalari ve mac izlemeleri icin. Beni de gøturmek istiyorlar Istanbul/Turkiye'yi gezdirebilmem icin. Takimla tanisma-mac izlemeye gidecegiz inshallah. Hava atmak icin søylemiyorum, hic bir sekilde. Sadece paylasmak istedim. Ben mutlu oldum. Belki senin de hosuna gider dedim okuyucularindan birinin Omar'a bu kadar yakin olmasindan.

    Arda'yla 2007'de bir resmim var. Norvec maci icin geldiler. Ben 12 yasindaydim, kendisi 20 yasindaydi. Simdi ben 24, kendisi 33 yasinda. Guzel olurdu yillar sonra yeniden bulusmak. Eger gerceklesirse resimleri paylasmak isterim sizlere. Sizlerinde varsa Galatasaray'dan biriyle anilariniz guzel olurdu okumak. Øzelikle de sizin Burak abi
    Saygilar

    YanıtlaSil
  2. Aşırı uçup kaçan bir oyuncu olsa zaten bize bırakmazlardi. İmkanlar ölçüsünde yapılabilecek en iyi sağ bek transferiydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir