30 Ağustos 2020 Pazar

Markus Henriksen & Galatasaray, her Kuzeyli de ihtiyaç olmuyor


Galatasaray'a önerilen bir orta saha da. Yalnız bu işte anlamadığım bir nokta var. Geçtiğimiz sezon Hull City formasını sadece 4 kez giydi. Herhangi bir sakatlık bilgisi de görünmüyor ve bu işin nedenini anlamadım. Hull City de Championship ekibi. Devlerden dahi futbolcu alırken, bu kadar az sayıda maça çıkan ismi düşünürüz. Konu da Henriksen olunca, forma giymeme nedenini öğrenmek lazım. Geçtiğimiz yıllarına bakınca oldukça istikrarlı bir futbolcuydu.

Henriksen biraz daha işin 8 / 10 numara tarafında diyelim. Pozisyonuna göre uzun ve fizikli bir futbolcu. Pas ve teknik meziyeti fena olmayan, takım oyununa yatkın ama ağır. İşin tamamıyla hücum tarafına odaklı. İyi de şutları vardır, hatta en önemli özelliği. Agresif bir isim de olması ama eski havasından uzaklarda. 28 yaşına geldi bir de. Bonservisinin elinde olması avantajı olsa da, transferin son günlerinde, kimseyi alamamanız halinde düşünebilirsiniz.

Transfer lazım da, adı geçen her orta sahayı alamazsınız. Alternatif noktasında sorununuz yok. İlk 11 düzeyinde isimlere bakacaksınız, futbolcu fark yaratmalı. Alternatif oluşturması bir şey ifade etmez. Elinizde olan isimlere kıyasla daha iyi isimler gelmeli. Henriksen de o farkı yaratabilir mi, çok emin değilim. Son sezonu da hiç piyasada olmaması beni kaygılandırdı. Ayrıca orta sahanın hareketliliği önemli, Henriksen ağır kalır.

Orta sahanızda bir isim pasör olur (Seri gibi), top tekniğiyle ağırlığını unutturur. Henriksen'in Seri gibi de bir etkisi olmaz. Savunmada zaten yok, hücum için de teknik ve pas düzeyinin yeterliliği tartışılır. Takım oyuncusu olması da bu noktada bir şey ifade etmeyebilir. Hareketli ve atlet olursunuz, topu da öne taşıyan bir futbolcu olursunuz da, yine pas ve teknik tarafı pek konuşmayız. O da olmadığı için, bu transferin Galatasaray'a sayısal boşluğu doldurmak dışında katabileceği çok fazla bir şey yok.

4 yorum:

  1. bizde şans yok ki zaten. aslan gibi kuzeyli alıyoruz seviniyoruz 1 dakika fayda vermiyor. o izlandalı forvet, grosskreutz (kuzeyli sayılır)

    YanıtlaSil
  2. Biz Belhanda'yi beğenmiyorduk. Bu adamı kimse beğenmez. Ofansif orta saha ise hele hiçbir ozelligi bizim istediğimiz şartlara uygun değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir