17 Ağustos 2020 Pazartesi

Omar Elabdellaoui Galatasaray'da


Belki de sezonun en kritik hamlesi olacak. Bu tarz, bonservisi elinde isimlerin Galatasaray'a katılması gerektiğinin altını ısrarla çiziyoruz. Orta saha hamlesi daha da acil mesela, bir an önce adım atmak gerekiyor. Biz ise ilk etapta oraya çok daha zor transferleri zorladık. Bonservisi elinde isimler adına daha ciddi bir piyasa oluşturmak gerekiyordu. Fenerbahçe'ye bakın, çoğu hamlesi bu yollu geldi. Biz de yapıyoruz ama biraz daha agresif olmak lazım.

Neyse ki Omar Elabdellaoui transferi gerçekleşti. Bugün bonservisle almaya kalksanız alamayacağınız bir isim. Bu transferi çok daha öncesinden gerçekleştirmek önemliydi. Aylardır konuşuyoruz, yeni bir gündem değil. Son ana kalması halinde gerçekleşmeyecek bir transferdi de. Başarılı bir Olympiakos kariyerinin ardından geliyor. Yıllardır orada oynuyor ve takımın kaptanlarından biri. Geçtiğimiz günlerde, Olympiakos'la son Avrupa Ligi maçını da oynamıştı.

Mariano sonrası atılabilecek en doğru adımlardan biri. Mariano'nun teknik düzeyinde bir isim bulmak imkansıza yakın. O konuda elit seviyede bir isimdi ve Galatasaray formasıyla 3 sezonda iyi katkı verdi. Yaşlanması kaynaklı temposu düştü tabii, eski gücü kalmamıştı. Tekniği ve oyun aklıyla ayakta kalıyordu. Omar Elabdellaoui ise Mariano kadar olmasa da yine teknik düzeyi yeterli, tempo olarak ise çok daha üstün bir bek.

Norveç Milli Takım'ının 1. sağ beki. Linnes ise 3, hatta 4. sağ bek durumuna geldi. Omar için, Mariano ve Linnes arasında diyorum. Çok tempolu, dripling yapabilen, top tekniği ve orta kalitesi yeterli düzeyde, sadece temposuna güvenip, kontrolsüz hareket eden bir bek değil. Linnes'in kontrolsüzlüğü var mesela, yoksa onun da temposu iyi. Omar'ı ayıran da, Linnes'e göre daha oyun aklına sahip oluşu. Bu da Galatasaray'a yetecek bir sağ bek anlamına gelir.

Yaşı 28. Bu da en az 4 sezonluk ciddi katkı demek. Bonservissiz gelişi, yıllık ücretinin de kabul edilir düzeyde olması değerli. Maaş işini becermeye başladık, tabloyu toparlıyor gibiyiz. Omar Elabdellaoui de bu tablonun örnek parçalarından biri olacak. Doğru bir transfer, emeği geçenleri tebrik edelim. Uyum sorunu da yaşayacağını düşünmüyorum. Olympiakos taraftarı oldukça üzgün, onlar adına bayrak adam olabilirdi.

13 yorum:

  1. Hayırlı olsun... Görelim bakalım nasıl oynayacak. Maaşı da gayet makbul.

    YanıtlaSil
  2. Lemina transferiyle taslar yerine oturacak, keske Seri yerine Moder ve Michorl gibi 2 genc ve aciga gidebilen oyuncu alabilsek.. Iste o zaman Saracchi ve Omar ile cok efektif bir yapiya kavusabiliriz. Emre Kilicta burada orta uclude, gecen sene Omer'e verilen rolde katki verebilir. Feg/Arda bir tarafta Kerem/Emre diger tarafta olabilir ve bu kadroyla lige baslanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moder'i tanıyorum da, diğer ismi bilmiyorum. Bence Seri de gelecektir.

      Sil
    2. Moder belki Serinin yerine dusunuluyordur; bence Moder ile birlikte Kamil de gelirse gecen yil ki Seri-Lemina-Omer/Henry-Feghouli dortlusunu hem genclestirmis hem de daha ekonomik hale getirmis oluruz; Lemina-Moder-Kamil-Emre K..

      Sil
    3. Moder bence Seri'yle birlikte düşünülüyor.

      Sil
  3. işi kolay değil, gs tarihinin en iyi sağ beklerinden birinin yerine transfer edildi. ben şahsen mariano'nun tekniğini özleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özleyeceğim ama Omar da boş isim değil.

      Sil
  4. Mariano demişken ağabey, başkan 4 kişi zorluk çıkardı demişti ya hani geçen gün bugün de o 4'ünden 2'si bizimle değil dedi. Sanırım Maicon ve Mariano'dan bahsetti.

    YanıtlaSil
  5. Sağ bek dediğin böyle olmalı bence. Tamam Mariano'nun oyun aklı lig için çok değerli, bu konuda Dünya'da sayılı beklerden ama bir bekin oyunun çift tarafını oynayabilmesi gerekir. Fiziği böyle sağlam olan bekimizin olduğunu hatırlamıyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlandı, fizik de iyice düştü. Genç halini de zaten biz alamazdık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir