13 Ağustos 2020 Perşembe

Ömer Ali Şahiner & Galatasaray, fırsat olursa neden olmasın


Galatasaray'ın böyle bir gündemi olmayabilir. Sürpriz bir isim, ben de gördüğümde şaşırdım. Beşiktaş'la adı daha çok anılıyor. Galatasaray'ın ortaya atılması belki de pazarlıklara yönelik bir koz. Yine de yazalım, transferinin ihtimal olması dahilinde düşünülebilecek bir isim. Joker yapısı mühim çünkü. Ağırlıklı olarak sağ önde oynasa da, böyle bir transferin gerçekleşmesi halinde "sağ bek" olarak düşünebiliriz.

Linnes'le alakalı sıkıntılarımı biliyorsunuz. Maaşına taktım ve alternatif olmak adına fazlasıyla lüks. Şener Özbayraklı'dan da umudumu kestim, çünkü sürekli sakat. İlk 11 adına sağ bek transferini gerçekleştirdik, alternatif düşüncesi mevcut yapıda bence de lüks. Yine de şartlar gelişirse düşünmek lazım. Sağ ön, sağ bek, yeri geldiğinde sol bek / sol ön, zaman zaman orta saha gibi düşünebileceğin bir alternatif. Ülkenin en joker isimlerinden biri.

Yetenek çıtası belli bir seviyede olsa da, istikrarı çok değerli. Kolay sakatlanmaz, kötü oynadığı maç da pek olmaz. Belli şeyler beklersin, onu da sana verir. Tempoludur, oyunun iki tarafında katkı verir. Yeni dönemde belli ki kanat forvetlerden ziyade, daha dikine oynamayı düşünen kanatlarla ilgileniyoruz. Yerli açısından bakınca da Ömer Ali Şahiner alternatiflerden biridir. Kanat rotasyonunda yerli olarak dolu olsak da, sağ beke çekebilme ihtimali beni düşündürür.

Öncelik değil tabii, ısrarcı değilim. Fırsat üzerinden düşünüyorum diyebilirim. Sonuçta bonservisi var. Bülent Korkmaz'ın varlığı biraz umutlandırır, takas gibi ihtimallere hayır demez. Beşiktaş'ta ısrarcı tabii, bence onlara daha yakın. Sergen Yalçın, eskiden çalışmış olduğu çoğu futbolcuyu istiyor. Beşiktaş'ın transfer politikası da tamamen buna yönelik gibi. Ömer Ali Şahiner için daha ısrarcı olacaklardır.

7 yorum:

  1. Çok karakterli oyuncu ayrıca. Yabancı sınırı olayları çıktığında milli takım basın toplantısında söyledikleri çok değerli. Böyle oyunculardan asla zarar etmezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmezsin de bonservis durumu sorun oluyor :)

      Sil
    2. Ben takas diye düşünmüştüm zaten :)

      Sil
  2. Sağ bek sağ açık gerkirse orta sahanın ortasında da oynatabiliriz. Mücadeleci ve belli bir seviyede istikrarli oyuncu. Önündeki isimler olmadığında gönül rahatlığıyla formayı verebileceğimiz bir isim.

    YanıtlaSil
  3. Linnes'te sağ-sol bek,sağ-sol açık,önlibero,orta saha oynuyabilir.Ömerleri ikilersek Ö.BAYRAM'ın daha çok mevkiide oynayanı olacak Ö.A.ŞAHİNER(sağ-sol bek,sağ-sol açık,ortasaha,önlibero,2.forvet hem de Türk).Kaçırmamamız lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir