27 Ağustos 2020 Perşembe

Oscar Cabezas & Galatasaray, yabancı bir stoper ihtiyacı olduğunu sanmıyorum


Bu haberi ilk olarak dış basında okumuştum, sonra da bizim basınımıza düşmüş. Dış basında gördüğümde çok ilgilenmemiştim. Gerçekçi gelmedi pek. Galatasaray'ın yeni bir stoper arayışı olduğunu düşünmüyorum. Olursa da belki yerli, genç bir isim gelir. Tabii onun için de "bonservis" durumu söz konusu olacağından zor. Yabancıya ise hiç ihtimal vermem. Luyindama / Marcao ikilisinden biri gidiyor desek, o zaman da daha iddialı ve potansiyelli bir stoper konuşurduk.

Sanki bir menajer haberi gibi. Futbolcuyu tanımasam da, tanıyan arkadaşlarıma sorduğumda verdikleri cevap bu. Şu an futbolcu boşta ve transferi adına bir engel yok. Al / kirala mı düşünülüyor bilmiyorum. Yabancı sınırı da sorun olacak çünkü. Yeni bir yabancı stoper, adı ne olursa olsun çok alakasız geliyor. Hali hazırda, zaten kadronda düşünmeyeceğin bir Ozornwafor'un var. Oscar Cabezas'la da üzerine mi koyacaksın.

Oscar Cabezas da Ozornwafor gibi sol ayaklı bir stoper. Fizik olarak çok güçlü ve agresif bir stoper. Yaşı da 23. Şu ana kadar serbest durumda olması bir şeyleri açıklar diyelim. Scout önerisi midir, ne düşünüyorlardır bilmiyorum. Bana menajer haberi gibi gelmekte, Galatasaray üzerinden piyasa yapılıyor gibi. O adı geçen orta saha hamlelerine benzemez yani. Galatasaray seviyesi biraz daha fazlasını ister.

Hepsinin ötesinde de yabancı stoper anlamsız kalır. Luyindama / Marcao devam ediyor, Donk / Emin Bayram gibi alternatiflerin var. Hatta Ahmet Çalık da henüz takımdan ayrılmış değil. Şu an son olarak düşüneceğin pozisyon orası diyelim. Yine de bu aralar, adımızın genç futbolcularla geçiyor olması güzel. Gençleşmek ve maliyeti düşürmek önceliğimiz olmalı. Kiralık isimlerden ise, geleceğe oynamak doğru yol gibi geliyor.

24.08.2020 tarihli yazı..

18 yorum:

  1. Bu yabancı stoperi rotasyona ekleyip DOnk'u ön liberoda kullanma fikri olabilir mi peki hocada ben haberi görür görmez bunu düşündüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14 yabancı sorun olacak bu durumda da. Yerli, genç bir stoper gelse tamam derim de. Ayrıca Cabezas ismini ben çok tutmadım.

      Sil
  2. bence gerekiyor zaten ayrılcak oyuncular olacak kontenjan açılıyor,ben hocanın üçlü oynayacağını düşünüyorum o yüzden stoper lazım olabilir acil olmasada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi isimler konuşmalıyız o vakit. Cabezas bence bu seviyede değil, en azından kumar.

      Sil
  3. Luyindama ve Marcao'dan birine talip çıkarsa arkasında güvenilir bir isim olsun diye bekletilebilir belki. Aksi takdirde hiç ihtiyacımız yok.

    YanıtlaSil
  4. Bu Merih tarzi, hizli, adam savunmasi yapabilen, savunmayi onde yapabilen, sert bir oyuncuya benziyor, profil olarak Marcao ve Luyindama'dan farkli, bence ikili savunmada Marcao veya Luyindamadan ziyade Donk veya Eminin partneri olabilir, ya da uclu savunmada kullanilabilir, sakat degilse Valentinin yerine kadroda tutulabilir.
    Galatasaray'in Belhanda-Feg-Babel gibi oyuncularla yollarini ayırması gerekiyor, artik bu bir zorunluluk. Hucum hattina Hauge gibi genc ve yuksek potansiyelli bir yabanci futbolcu tskviyesi yapmamiz gundemde, bunun disinda 3 yabanci orta saha oyuncudu daha transfer edebiliriz. Hatta bir yabanci sol bek dahi alabiliriz.
    Boyle bir durumda Valentini saymazsak,defans hattinda 8 yabanci oyuncu kullaniyor olacagiz (4 bek, 4 stoper). kaleci ve 3 orta sahayi da sonra sadece 2 kontenjanimiz kalacak. Bu durumda da Falcao ve Diagneden birisinin ayrilmasi veya kanat transferinin yapilmamasi gundeme gelecek, ki Diagne'nin satilmasi gerekir, hatta Ocak ayinda Falcao'nun da ABD'ye satisi zorlanmalidir diye dusunuyorum.
    Artik acil olarak yollarimizi ayirmamiz gereken oyunculardan kurtulmamiz herekir, yoksa gunun sonunda planlamamiz yine hatali olacaktir.
    Bunlari gerceklestirebilirsek onumuzdeki dpnem Donk, Saracchi, Limnes'in ayrilislariyla cok daha saglikli bir kadro iskeletini olusturabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz doğru da, seviye soru işareti. Bu da Galatasaray'a yetmeyecek gibi.

      Sil
  5. menajer baglantilari irdelenmeli bence

    YanıtlaSil
  6. İlk gördüğümüzde herkes MArcao'yla alakalı soru işaretleri besliyordu bence hocaya ve scout ekibine güvenmek gerek. Ön liberoda Donk güvenilir bir oyuncu olur ve orta sahadaki boşluk herkesin malumu. Ön libero mevkini donk'la doldurup yapılacak orta saha transferlerini daha hücuma dönük yapmayı düşünüyoruz gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu başka bir konu ama. Futbolcunun seviyesi ciddi anlamda iyi değil ve 1.5 yıldır topa vurmadı.

      Sil
  7. Solda Cabezas, sagda Luyindama, ortada Marcao, fena olmayabilir. Zira mevcut kadromuzdan ileride baski ve orta sahada direnc bekleyemeyecegiz gibi gozukuyot.

    YanıtlaSil
  8. Undersize 1.80 boyundaki 23 yaşında olmasına rağmen kulupsuz kalmış eski u19 u20 stoperi ama sol ayakli. Sol ayak stoper ülkemizin yeni modası ayağı iyi kaleci gibi. Kötü stoper ol kotu kaleci ol farketmez önemli olan top düzgün çıksın sanki 3.bölgede oynuyorlar da. 1.bölgede topu ayağına salça etmeyeceksin city de yedi barça da pas çıkacağız diye inat edersen yersin ilk bolgede 90 dk presi kimse koymaz koyduğunda da kale önünde ince çalım pas yapılmaz risk alınmaz.

    Asıl topu ayağına yapıştırması gerekenler ortasaha merkez oyuncuları Belhanda seri gibi top kaptirmayacak. Stoperi kaleciyi bence rahat bırakmalı. Stoper kesici hızlı olsun kaleci de iyi kaleci olsun yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadelesi iyi, top geçer rakip geçmez stoperi ama yeterliliği sorun. Top kullanması zaten problem.

      Sil
  9. Şu transferi 1.lig kulübü bile yapabilir bırakın hatay erzurum karagümrük denizli rize kasımpaşa antep vs gibi super lig kulüplerini.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir