4 Ağustos 2020 Salı

Peşi sıra hamle yaparak, kamp dönemine güçlü girmek gerekiyor


Transfer dönemi resmen başlamış oldu. Yine hayaller transferlerin çoğunu kampa yetiştirmek ya da en azından Ağustos sonuna kadar bitirmek. Gerçekler ise transferin son dakikalarına kadar bu işi sarkıtmak ve futbolcu kovalamak. Kampa yetiştirme konusu büyük bir gereklilik olsa da, ülkemiz için yalan. Hadi Galatasaray özelinde konuşayım, yalanın dik alası. Şu ana kadar kamp dönemine kadar transferin büyük bölümünü bitirdiğimizin pek şahidi olmadım. Özellikle de son yıllarda hiç görmedim.

Transferi kampa yetiştirememenin acısını son yıllarda yaşıyoruz. Sezona düşük tempoda girip, istenilen sonuçların elde edilememesinde temel neden hatta. Hele ki son sezonda bunun acısını yaşadık. Falcao, Nzonzi, Lemina, Andone gibi temel taş diyeceğimiz isimler hep son dönemde geldi. Seri dahi geldiğinde lig başlamak üzereydi. Uyumuydu, hazırlığıydı derken de geç kaldık. Bir de Afrika Uluslar Kupası'ndan geç gelen isimleri dahil edersek hazin tablo kaçınılmaz oldu.

Bu sezon bir de sıkışık bir fikstüre geçiyoruz. Zaman yok, direkt hazır olman lazım. İpin ucu kafadan kaçarsa, yakalaman zor. Maç sayısının fazla olması seni kurtarmıyor. İşin Avrupa Ligi'si falan da var. Nefes almaya zaman yok yani. Kamp dönemine mümkün olduğunca çok sayıda transfer yetişmeli. Ağustos sonuna kadar da bu iş büyük ölçüde bitmeli. Yine de biliyoruz ki Ekim ayına kadar sürecek bir sürecin içine girdik.

Mert Hakan Yandaş ve Kaan Ayhan'ı alamayarak bana göre bu döneme morali düşük giriyoruz. Her 2 isim de Galatasaray'ın avucunun içindeydi. Mert Hakan Yandaş konusu neden gerçekleşmedi bilmiyorum. İşin içinde mutlaka maddi bir durum olsa da, çözülebilirdi. Kaan Ayhan için ise koskoca Galatasaray yönetimi 2 milyon avro bulamadı. Şu 2 isim bizi o kadar rahatlatırdı ki. Transfer dönemi öncesi de rakipler için göz dağı olacaktı.

Neyse ki Emre Kılınç'ı kaptırmadık. O bana göre daha büyük bir transfer. Bunun yanında ilk etapta Kerem Aktürkoğlu ve Oğulcan Çağlayan'ı da bekliyoruz. Kerem Aktürkoğlu'nun geleceğinin parlak olması da bize moral katıyor. Arda Turan da 4. isim olacak gibi görünüyor. Yabancı transferinde de ilk etapta Omar Elabdellaoui bekleniyor. Konuşulan diğer isimler de var. Gerçekleşecekler mi göreceğiz. Bir an önce harekete geçmek ve peşi sıra hamle yaparak, kamp dönemine güçlü girmek gerekiyor.

4 yorum:

  1. Orta sahanin merkezi çok zayıf oraya çalışmalıyız dinamizm orada başlamalı

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray kulüp tarihinde en son ne zaman kampa oyuncu yetiştirmiş bilmiyorum, ama eğer bir gün olacaksa o sene bu sene olmalı. Sıkışık fikstür, elden çıkması gerekenler, transfer edilip uyum sağlaması gerekenler o kadar fazla ki... Bir sistem, taktiksel diziliş, oyuncuların uyumu ve sıkışık fikstürde sahip olmamız gereken derin kadro vs. Hocanın işi bu sefer gerçekten zor. Ama Fatih Hoca'nın olduğu yerde umut da vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben görmedim, bundan sonra da göreceğimi sanmıyorum. Ama bu dönem dediğin gibi gerçekten önemli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir