15 Ağustos 2020 Cumartesi

Rakam diyor ki, Muslera dönene kadar 1. kaleci benim


Yıllık ücretinden kaynaklı eleştiriler var. Hatta işi "yangın" boyutuna gitti. Eleştiri tarafına katılırım, bence de 4 milyon TL'lik yıllık ücret fazla. 1+1 yıllık sözleşme ve yıllık 2 milyon 750 bin TL gibi rakamlar konuşuluyordu. Kaleci transferi gerekliydi ve tecrübeli yerli olarak da alabileceğin çok fazla isim yok. Yine de beklediğim rakamların üzerinde. Ortaya da şu sonuç çıkıyor. Muslera dönene kadar 1. kaleci Fatih Öztürk ve insanların ciddi beklenti içine girmesinden daha doğal bir şey yok.

Okan Kocuk oynar, Fatih Öztürk onu alternatif altına alır diye düşünmüştüm. Okan Kocuk, konuşulduğu kadar kötü bir isim değil. En azından Fatih Öztürk'den daha kötü değil diyeyim. Tek farkı tecrübedir. Bu yüzden de, Muslera dönene kadar ki süreçte. tek bırakmamak, tecrübeli bir isimle alternatif altına almak gerekiyordu. Fatih Öztürk transferine karşı değilim, sadece bu rakamlar oldukça tartışılacak.

Kasımpaşa'ya bonservis bedeli vardı, ffp kaynaklı da yıllık ücrete dahil edildi gibi konuları bilmem. Açıklanan rakama bakıyorum. Bu saatten sonra müthiş bir sezon geçirmesi ve insanların gözüne göstereceği performansla girmesi gerekecek. Büyük maçları iyi oynar, tecrübesine güveneceğiz. Yaşı 33, bu saatten sonra gelişim göstermek zor. Belli ki hoca çok güveniyor. Biraz da ona güveneceğiz, başka yol yok.

"Biz bir şey yapıyorsak, bir bildikleri var" desinler demişti. Bu saatten sonra performansa bakılır, ona göre yorum yapılır. Eleştiri hakkı baki. Aksi takdirde eleştiriler mutlaka gelir. Kaleci işi biraz daha tecrübe isteyen, geçici bir durumdu. 2 yıllık sözleşmeyi aldıktan sonra ise olayın geçiciliği kalmadı. İyi performans verir, Muslera da döner. O vakit Okan Kocuk'u x takıma kiralık olarak verebiliriz. Bunların hepsini zaman gösterir.

Tecrübeli bir kaleci gerekiyordu, o da alındı. İyi dileklerde bulunuyorum, umarım müthiş iş çıkarır. Hayırlı olsun diyelim. Bakınca da çok fazla seçenek yok. Sinan Bolat'ı alsan, ona verdiğin 7-8 milyon TL'e isyan edecektin ki, imza ücretini saymadım bile. Ya da Başakşehir'de, Mert Günok'tan dahi fazla kazanan Volkan Babacan kaç paraya gelecekti? Serkan Kırıntılı gelse onun da alacağı paralar bunlar. Maalesef çok fazla seçenek yok. Bir yanda da bonservis verememe durumu.

24 yorum:

  1. Bizden yetiştirici kulüp filan olmaz. Muslera gelesiye kadar birkaç ay bekleyemeyip transfer isteyen Fatih Hoca'ya da yazar bu transferden yedigimiz kazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazik degil kardesim lutfen Muslera sakatlanana kadar yedigimiz gol sayisina bak, Muslera bizi oyunda tutuyordu ve sakatlandiktan sonraki puan siralamasinda sonuncu takim olduk bu kadar büyük bir tesadüf olamaz, kaleye tecrübe gerekiyor, Okan nerede duracagini bile tam olarak cözmüs degil.

      Sil
    2. Kazık değil asla. Birkaç ay dediğin sürede ligde düğüm kopuyor. Sıkışık fikstür var. Okan Kocuk da tek başına yapamaz. Ya da yarın Okan'a da bir şey olsa, yarın ne yapacaksın?

      Sil
  2. Okan'a da bir şey olduğunda o kadar övündügün alt yapıdan bir oyuncu çıkaramıyorsan yani alt yapın sana 3. Kaleci ihtimalini de sunamiyorsa yetiştirici kulüp olamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. kaleci aramıyorsun şu an, detay o. Muslera yokluğunda 1. kaleci arıyorsun.

      Sil
  3. Burak sana sorum olacak. Futbolda tecrübe yaş mıdır? Yoksa sahada aldığın süre mi? Eğer yaşsa evet tecrübeli. Eğer sahada aldığın süreyse 1. Lig ve Süper Lig özelinde değerlendirirsek Okan ile aralarında sanıldığı kadar tecrübe farkı yok. Bunun dışında Muslera sonrası gol yeme sıkıntımızı çözeceği söyleniyor. Bunu sadece Akhisar performansına bakarak değerlendirmek ne kadar doğru olur? Bakınca kariyerine büyük boşluklar var. Geçen sezonki Kasımpaşa kariyerine bakarsak 20 maçta 44 gol yemiş. Bunu görmezden mi gelmek gerekir? Bu transfere kızanlara hak etmediği 4 milyon lirayı alacak diyenlere ne yazık ki hak veriyorum. Trabzonspor Beşiktaş Fenerbahçe gibi kulüpler gencecik çocukları oynatırken bu transferi iyi göstermeye çalışanların tecrübeli ayakları yere basıyor falan demesi bana oldukça mantıksız geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolda tecrübe giydiğin forma süresi, görüp geçirmişliğin. Okan Kocuk'un Bursaspor'la 1 yılı var, net oynadı diyeceğim. Fatih Öztürk'ü Trabzonspor ve Akhisarspor formalarıyla yıllardır izliyorum. Kasımpaşa dönemi kötü olmuş olabilir, Akhisarspor dönemi iyiydi. Tecrübeli yani.

      Sil
  4. arkadaşlar, performansı bir kenara bırakıyorum. fatih'i henüz gs formasıyla izlemedik. burak 4 mio'a çok demiş de okan da bu yıl 2.75 mio tl alıyor. aldığı 3 mio tl imza parasını da 4 yıllık sözleşmeye eşit yedirirsek maaşı 3.5 mio tl'ye geliyor. biri 4, diğeri 3.5. burada maaş konusunda yangın bi durum yok bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. kaleci sensin mesajı verilmiş belli ki. Miktar bence fazla ama bence de yangınlık bir durum yok. İzlemek lazım.

      Sil
    2. Okan 25 fatih 33 yaşında. Ve ne vereceği meçhul bir adam. Akhisar performansıyla kasımpaşa performansı arasında dağlar kadar da fark var. 33 yaşında adama verilen ücret için yangınlık durum yok diyorsanız ya cebiniz para doludur yada hesap yapmayı bilmiyorsunuzdur.

      Sil
    3. Okan pandemi döneminin en cok gol yiyen kalecisi, nerede duracagini bilmiyor, 6 saniye kurali bize uygulanirken adil olmasa bile Okan da orada tecrübesizligi ile olaya zemin hazirlayacak kadar amatör, Fatih en ideal aday olmayabilir bana göre Sehic, Beto vs ayarinda birisi olmaliydi ama Fatih de Okan'dan cok daha iyi kaleci.

      Sil
    4. Tüm golleri okan yedi değil mi pandemi süreci sonrası. Sahada ki kalan 10 adamın zaten hic bir suçu günahı yoktu. Yada sakalitlar nedeniyle önünde defans oyuncusu olmayan bir sürü adamda da oynarken suçlu okan dı zaten. Tesis tuvaletleri de temizlenmemiş mesela o da okan ın suçudur büyük ihtimalle. 6 saniye kuralı yıllardır bir bize uygulandı o da okan ın suçu yoksa saha da dizilemeyen ileri koşmayan yada topu almaya gelen diğerlerinin bir gram suçu yoktu. Bi futbol izlemeyi ogrenseniz pek çok şeyi anlayacaksınız da olmuyor bir türlü işte. Öyle olmuyor ki fatih okan dan çok daha kaleci duyabiliyorsunuz. Göreceğiz sezon başladığında. Neler neler söylenecek fatih için sosyal medyada buralarda.

      Sil
    5. Takım dağıldı. İş biraz da takım kadar. 10 pozisyon geliyor, 7'sini tutuyor, 3'ü gol. Neden 10 pozisyon geliyor, soru o. Okan Kocuk'un güven vermediği doğru da, kötü kaleci değil bence. Linç edilecek durum da yok. Tecrübeli bir alternatif gerekiyordu, iyi olan oynayacak. Rekabet iyidir.

      Sil
  5. Rekabetin olmasına karşı değilim de neden 10 pozisyon oluyora bakmadan okan 'ın yediklerini konuşuyoruz yada kurtarılan 7 pozisyon konuşulmuyor? Okan ı bursapsor günlerinden beri izlerim bırakın kale sahasını ceza sahası içinde bile etkili bir kalecidir. Muslera da bile olmayan vir özelliği vardır ayağı çok iyidir. Hatta bazen muslera oynamaya basladiginda hazırlık yapmak için lig devam ederken bazı maçlar da okan ı oynatmak gerekli bence. Ama adam tutturmuş 6nsaniye kuralıydı falan. Izledin mi pozisyonu. Okan topu atmaya çalışıyor boşta adam yok kimse sahaya yerleşmemiş kimse kaleciye bakmıyor kimse top istemiyor top almaya gelmiyor. Bi bak izle okan orada ne yapıyor. Eleştirmek ayrı bir şey ama bu eleştiri değil ki. Fatih okan dan iyi değil bu kadar para da çok. Yazık gerçekten yazık. Maddi olarak iyi durumda değiliz. Seneye bankalar birliği anlaşmasının ana para ödemeleri başlayacak o zaman bu verilen paralar keşke verilmeseydi diyeceğiz. Bırakın verdiğimiz paraları bu adamlara bu paraları nasıl verdiniz diye fatih okan dan iyi kaleci diyen arkadaşlar eleştirecek eminim. Çünkü futbolu bilmiyorlar. Ne izlemeyi ne eleştirmeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşuluyor, ben konuşuyorum. Bu eleştiri bana değil, Fatih daha tecrübeli ama. Lazımdı böyyle alternatif.

      Sil
  6. okan 25, fatih 33 yaşında diyen arkadaşıma; orta sahada box to box koşacak adam almıyoruz, kaleci alıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalecinin tecrübelisi makbul benim için. Özellikle alternatif isimde.

      Sil
    2. Anlamamak böyle bir şey. 33 yaşında bir daha satamayacağın para kazanamayacgin adama 4 milyon vermek hangi aklın yapacağı iştir? Bir de geçici gözüyle baktığın bir kaleciye hem de. Siz yine böyle bakmaya devam edin sayin unknown arkadaş. Bugün düştüğümüz durumun sebebi de geçmişteki böyle anlamsız adamlara anlamsız paraların verilmesiydi.

      Sil
    3. Anonim arkadaşım, senin de anlamadığın şu. 5 aylık süreç adına kaleci ihtiyacın suya duyduğun kadar var. Okan Kocuk tek bırakılamaz ve yerli bir isim gerekiyor. Ligin ilk yarısı havlu attıktan sonra, Muslera dönmüş olsa da nafile. Haliyle de 1 isim alıyorsun. Fatih Öztürk'ün bonservisi yok ve bu tarzda gelen bir isim için de sonraki satış düşünülmez. 5 ay düşünülür. Olay geçicilik değil, günü kurtarmak. Biraz günü, mevcut şartlarıyla düşün derim.

      Sil
    4. Siz de şunu bir düşünün. 5 ay oynayacağıniz ve performansı şüpheli bir adama bonservisi yok diye sadece 4 milyon vermek mantıklı mıdır? Bonservisi olmayan adam bedava mı sanılıyor. Imza parası yok mu? Günü kurtaracağız diye geleceği niye çöpe atıyorsunuz? Unknown gibi senin de anlamadığın nokta bu. Bu seneki transfer limitine bakıp ta seneye ana para ödemeleri başladığında bir de o limitin nerelere geldiğini goreceğiz. Günü kurtarmak denen şeyden vazgeçip geleceği planlamak daha önemli değil midir? Günü kurtarmanın maliyeti bu kadar yüksek olmak zorunda mıdır? Kaleciye yapacağın bu yatırımı daha iyi defans oyuncularına yapmak daha mücadeleci orta saha kurmak adina kullanmak daha mantıklı değil midir? Okan da sizi oyun da her türlü oyunda tutar ama kaleye gelecek sut sayısını azaltirsaniz. Bunun için de gereken ne vereceği belirsiz kaleciye bu parayı vermek değil. Orta sahaya defansa oyuncu almak. Bu hem sizi hücuma taşır hem az şut görürsünüz. Hani diyor ya arkadaş box to box adam mı alıyoruz kaleci mi. Zaten tam olarak ihtiyacın box to box adam değil mi?

      Sil
    5. Şu konuda son biryorum yapayım, sonra da kapansın. Günü kurmatmak dediğin şey, sezonu kurtarmak. Şampiyonluğu kaptırdığında kaçan para miktarı 4 milyon tl'nin o kadar üzerindeki. Bu son yorumdu.

      Sil
  7. Anonim arkadaşa benim de bir sorum var: bir kaleci alınacak. 33 yaşındakini beğenmiyor. peki kaç yaşında alalım? ve hemen akabindeki soru: bir daha satamayacağın, para kazanamayacağın adam fln demişsin. galatasaray en son hangi yerli kaleciyi satarak ciddi bonservis kazandı? genişletiyorum soruyu, en son hangi türk takımı bir türk kaleciyi satarak bonservis kazandı? öyle bir söylüyorsun ki gören de gs veya x takım her yıl genç kaleci satarak milyon eur kazanıyor:) türk futbolunda son 30 yılda bonservis kazandıran ilk yerli örnek belki uğurcan olcak. galatasarayda ise rakam 0.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerden başlaman lazım ama bu kafa olduğu sürece başlamıyorsunuz işte. Kaleci alırsın 33 te olur 35 te. Sorun o değil ki. 33 yaşında adam için hele ki 5 6 ay oynayacak adam için 4 milyon verilemz diyorum. Okan ı satamaz mısın mesela? Bu kafa taraftarda olduğu gibi türk futbol yonetiminde de var. Yok günü kurtarmak yok kaleciden para mı kazanılmış bu güne kadar. Unknown para kazanmkatan bahseden kim. Zarar etmemekten bahsediyorum burada. Geleceğe yatırım yapmaktan bahsediyorum. Sizin mantıginiz nedeniyle türk futbolu genel olarak bu halde. Günü kurtar seneye allah kerim. Kredi alınır gelirler temlik edilir borç ödenecek durumu aşar ama olsun günü kurtardık ya fatıh e de 4 milyon veriver. Taraftara yükleriz. Kampanya falan yaparız sms atar forma alırlar. Izleyin dünyayı avrupayı biraz kim neyi nasıl yapıyor da hem maddi hem sportif olarak başarılı oluyor. Ama ne yazık ki verdiğin cevaba bakarak bir anlam çıkaracağını sanmıyorum açıkçası. Uzatmak istemiyorum artık daha fazla cevap yazarak çünkü lastik gibi uzadı konu. Lig başlayınca hangimiz haklı o zaman net şekilde görülecek. Iddiam o ki bu olayı savunanlar fatih i eleştirmek hatta küfür etmek için ön sirada olacaklar.

      Sil
    2. Bu konu kapansın artık. Kaleci lazım, hem de tecrübeli. Hangi genç kaleciyi, kaç paraya alacaksın? Elinde de genç yok, kaleci yok maalesef. SMS kampanyası yapılırsa da sms atan atar, atmayan atmaz. Kim haklı çıkarsa ben demiştim der, egosunu tatmin eder. Haksız olan da özür dilemeyi erdem kabul ederse diler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir