1 Ağustos 2020 Cumartesi

Shon Weissman & Galatasaray, Avusturya basınında öyle iddialar var ki


Shon Weissman ismi de Galatasaray'la çok sık anılıyor. Özellikle Avusturya basınında bu konuda birçok iddia var. Henüz Türkiye'de böyle bir haber görmedik. Forvet durumu da biraz karışık. Falcao gidecek mi kalacak mı bilmiyoruz. Gitmesi halinde farklı, kalması halinde farklı stratejiler gelişir. Diagne de var, o da şu aşamada kalacak gibi duruyor ama olası bir teklife de hayır demezler. Bir de işin bonservis tarafı var. Falcao gitse gelirin olmaz, ancak Diagne kaynak yaratabilir ki o da şu aşamada mümkün durmuyor.

Weismann gibi bir transfer de haliyle zorlaşır. Elindeki forvetlerin şu aşamada gitmediği gibi, bonservis girdin de yok. Weissman'ın Wolfsberger ile 1 yıllık daha sözleşmesi var. 1 yılının kalması biraz daha transferi olanaklı kılsa da, o dahi bizim için zor. Bu sezon toplamda 40 maçta forma giydi ve 37 gol 8 asisti bulunuyor. Yaşı da henüz 24. Kendisi adına patlama yaptığı sezonu yaşadı ve teklifleri beklediği söyleniyor.

Wolfsberger de böyle bir sezonun ardından futbolcusunu mutlaka satmak isteyecek. 1 yılı kaldı, bonservissiz kaptırma ihtimalleri belirdi. Piyasasını bilmiyorum tabii, bu transferin olur tarafı nedir? Son sezonu oldukça iyi olsa da, çok iddialı takımlar da konuşulmuyor. Avusturya Ligi'ne damga vurduğunu görüyoruz, 89 dakikada 1 gol ortalaması yakalamış. Avrupa Ligi'nde ise 6 maçta 2 golü var. İsrail Milli Takım formasını da sadece 4 maçta giymiş. Bu da futbolcunun durumu adına gösterge olabilir.

Ön alanda gol sezgisi oldukça yüksek. Hem etrafını oynatabiliyor, hem de rakip ceza sahasına yaptığı koşularla gole uzanıyor. Bu tarz bir golcümüz de en son Gomis'le oldu. Falcao biraz daha farklı bir yapıya evrildi. Onun yanında, daha gole yakın bir isim iş görebilir. Ya da Falcao gidecekse, ön alanda Weissman gibi bir gol makinesi işine oldukça yarar. Bu sezon forvet etkisini "gol" noktasında istediğimiz gibi alamadık. Hatta Gomis gittiği günden bu yana alamıyoruz ve o yer onca harcanan paraya rağmen dolmadı.

4 yorum:

  1. Forvet ve forvet arkasi oynayabilen, teknik, kuvvetli ve hirsli bir oyuncu, bana elmanderi hatirlatti daha cok; presle kaptigi toplar sonucu tek basina top surerek attigi goller ve yaptigi asistler goruluyor. Bitiriciligi ise ust duzey ve tek vuruslari Cenk tosunu hatirlatiyor, sol ayak, sag ayak, kafa her turlu vuruyor. Bence Falcao ile muthis bir ikili olabilirler ve eger bu adami alabileceksek Kaan Ayhan'i hic dert etmem, Marcao ve Luyindama oldugu surece orada bir yolu bulunur. Kabak ve Telles'ten pay alirsak sanirim bonservisini cikartabiliriz, bence 5 milyon seviyelerinde bitecektir. Emre Kilic ve Emre Akbabanin kanatlarda oynadigi bir 4-4-2 takimi olarak iakeletimizi para harcamadan oturtabiliriz. Yabanci siniri da olmayacaksa Belhanda ve Feghouli de takimda kalabilir, Babel ve Diagneyi elden cikartabilirsek orta saha icin de kaynak yaratabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol sezgisi yüksek, sürekli koşu gösteriyor, hareketli. İsterdim bu transferi.

      Sil
  2. Çıkış yapan bir oyuncu ise iyi para isterler. Ama Almanya liginden bir takımin istememesi de ilginç. Gelecek görse onlar kapardi bize kalmazdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalması avantaj olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir