27 Ağustos 2020 Perşembe

Şimdi de sıra Amrabat'ın


Önümüze bazı istatistikler düşüyor. Bu istatistikler de insanı biraz olsun "nostaljiye" sürüklüyor. Geçen gün Melo'yu konuştuk, şimdi de sıra Amrabat'ın. Suudi Arabistan'da Al Nassr formasını giymekte ve son 2 sezonda 54 maçta 9 gol 20 asisti var. Yine bu 2 sezonda, ligin en çok asist yapan futbolcusu. Belki 33 yaşında ama o ligin en değerlilerinden biri. Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana da yükseliş içinde diyebiliriz.

Bana sorarsanız, Galatasaray'da da kötü görüntüsü yoktu. 8.6 milyon avro'luk bonservis bedeli üzerinden beklentiler arşa çıkmış olabilir. Yine de o sezona bakınca, sadece Şampiyonlar Ligi'nde 4-5 asisti var ve hepsi de çok kritik maçlarda. Fatih Hoca, ondan katkı almaya çalışıyordu. O sezonu için bu yüzden de kötü diyemem. Sonraki sezon 6+0+4 gelince iş biraz daha zorlaştı. Takımda da iddialı yabancılar var. Bugün olsa emin olun bambaşka şeyler konuşuruz.

Önce Malaga'ya 300 bin avro'ya yarım sezonluk kiraladık. Sonrasında 1 milyon avro'ya bütün sezon kiralandı ve en son 3.5 milyon avro karşılığı opsiyonu karşılandı. Malaga'daki görüntüsü çok iyi olduğu için de 8.4 milyon avro'ya Watford'a satıldı. Watford'da ise biraz sallandı, arada Leganes'e kiralandı ama ayağa kalkar kalmaz Al Nassr onu 8.5 milyon avro'ya transfer etti. Bonservis bedeli sürekli bir 8.5 milyon avro bandında gezdi ve şu işten bir tek biz kazanamadık.

Yine söylüyorum, yabancı sınırı bugün olduğu gibi olsa başka şeyler konuşurduk. O vakit takımda kalırdı ve katkısı da yükselirdi. Al Nassr formasıyla yeniden ayaklandı işte, ligin en iyilerinden biri. Maicon'u konuşuyoruz da, orada bir de Amrabat faktörü var. Galatasaray'ı da çok seven, aidiyet duyan bir yabancı. Çok yetenekli, özellikle de orta kalitesi muazzam. Asistleri de doğal olarak devam etmekte. En kötü haliyle dahi bunları yapar.

4 yorum:

  1. Oyuncu satmadaki beceriksizlik üzerine araştırma yapılsa tüm dünyada ilk üçte mutlaka biz oluruz. Böyle bir adamı bile degersizlestirip yok pahasina satmayı başardık.

    YanıtlaSil
  2. Şu işten bir tek biz kazanamadık ne zaman kazandık ki 100 transferde 95 i zarar. 1996 2020 24 yıldır böyle.

    Allah'tan Leipzeig dürüst ve salak bir kulüp sözleşmesinin son senesindeki adama kimse 14 vermezdi başka takım talip olsa Bruma'yi 7-8 e anca satardık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'yı iyi pazarladık ve formda sezonuydu. O satış doğal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir