26 Ağustos 2020 Çarşamba

Takım içinde en çok güvendiğim nokta da bu hücum hattı


Eyüpspor'la oynanacak olan hazırlık maçı iptal olunca, U19 takımımızla maç oynandı ve A takım bu maçı 6-2 kazandı. İlk yarı ve 2. yarıda, 2 farklı 11 kullanılmış. Gollerden bakabildiğim kadarıyla ilk 11'i yazabilirim. Şu ana kadar basına açık bir idman olmadı. Fatih Hoca da hiç konuşmadı ve "izole" diyebileceğimiz bir ortamda devam ediyoruz. Televizyon yayını olacak ilk hazırlık maçına kadar da bu durum böyle devam edecek gibi.

Fatih
Omar Luyindama Marcao Saracchi
Donk
Kılınç Feghouli Belhanda Arda
Falcao

Mevcut oyuncu grubuna göre çıkan bir 11. 4-1-4-1 gibi görünüyor. Kağıt üzerinde bakınca kötü de bir yapı değil. İyi bir 6 numara transferi ve Belhanda yerine yazabileceğimiz 8 numarayla oynanabilir. Ya da Arda'yı oraya kaydırıp, sol tarafa başka bir isim yazılır. Hücum alternatifinde sorun yok, mesele tamamıyla orta sahada. O da her şeyi 0'la çarpacak nitelikte. Şu işi bir an önce çözmek ve önümüze bakmak gerekiyor.

Goller ve asistleri paylaşılmış. Radamel Falcao, Arda Turan, Emre Kılınç, Emin Bayram ve Mbaye Diagne'nin 2 golü var. İlk golün asistini Arda Turan, ikinci golün asistini Emre Kılınç, üçüncü golün asistini Radamel Falcao yaparken karşılaşmanın ikinci yarısında Emin Bayram’ın attığı golde köşe vuruşunu kullanan Taylan Antalyalı ve Mbaye Diagne’nin ilk golünün pasını veren Adem Büyük de doksan dakikayı birer asistle tamamlamış.

4-4-2 beklemiyorum. 4-4-2 oynayacak oyuncu grubumuz da yok. Falcao / Diagne ikilisi kağıt üzerinde güzel dursa da, aralarında bir Elmander yok. Zamanında 4-4-2 oynarken, Selçuk İnan / Melo ikilisinin hamallığını da Emre Çolak / Engin Baytar çekiyordu. Bugün ise Emre Kılınç, Arda Turan ve Feghouli gibi isimlere bunu yaptıramazsın. Biz yine ya 4-3-3 oynarız, ya da Arda Turan ve Emre Akbaba gibi isimleri kullanmak adına 4-2-3-1'e döneriz.

Çok kaliteli hücum hattımız var. Falcao, Diagne, Adem Büyük ve Oğulcan Çağlayan gibi isimlerden oluşan forvet hattımız var. Uzun zamandır böyle 4 iyi forvet oyuncusuna sahip değildik. Forvetin arkasında Arda Turan / Emre Akbaba, kanatlarda da Emre Kılınç, Feghouli gibi isimlerden bahsediyoruz. Kanat gibi oynayabilecek Oğulcan Çağlayan, Adem Büyük, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Ali Yavuz Kol, kalırsa Babel diye uzuyor liste.

Bu hücum hattını da en doğru şekilde kullanmak gerekiyor. Sezon uzun, herkese şans gelecek. Takım içinde en çok güvendiğim nokta da bu hücum hattı. Falcao / Arda Turan uyumunu merak ediyorum. Atletico Madrid günlerinden esintiler izleyecek miyiz? Belli ki Diagne de iyi dönecek, fizik olarak diri durumda. Emre Kılınç büyük bir koz zaten. Feghouli de ilk kez sezon başında takımla birlikte. Onun için de 3 ayları beklemeye gerek kalmadı.

10 yorum:

  1. Feghouli kalacak gibi. Belhanda ile ise yollar kesin olarak bi şekilde ayrılır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. bu uzun ligde falcao ve diagne bize asla golcü sıkıntısı yaşatmayacak göreceksiniz. falcao sakatlanırsa anında diagne devreye girecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük, Oğulcan Çağlayan gibi isimler de var. O rotasyon çok güçlü.

      Sil
  3. Orta sahada olmayan 6,ALTI,8 ve SEKİZ ile çok gol yeriz.Kırılgan bile olamayacak 6 VE 8 lerimiz var.Birçok maçımız 3.5 üstü gol olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu mevcut orta saah ile devam etmek imkansız.

      Sil
  4. Diagne-Falcao cift birlikte oynatmayiz diye dusunuyorum, ancak Diagne Hakan Sukur gibi bir hedef santrafora donusmeye karae verirse o zaman mumkun olabilir. Fakat bu durumda da arkalarinda cok yaratici bir 10 numaraya ihtiyac olur diye dusunuyorum, Arda Turan burada katki verebilir ama yeterli olur mu bilmiyorum.
    Aslinda Seri, veya basinda gecen hafta ismi gecen Emil Bohinen gibi yaratici bir merkez orta saha da hucum yarariciligina cozum olabilir, ama bence ideali bir skorer forvet ve yaninda pozisyon hazirlayabilen bir kanat-forvet olmasidir.
    Lige boyle baslarsak ya da en azindan Berati transfer etmeyi basarabilirsek, orta sahada Taylan-Omer-Emre Kilic/Belhanda-Berat-Feghouli alternatiflerini kullanabiliriz; arkadan da cok potansiyelli genc oyuncular gelecegine guvenebiliriz.
    Burada tercih edecegimiz sisteme gore Donk, Arda, Emre A, Atalay gibi isimlerde 4. orta saha oy uncusu olarak (defansif veya ofansif) sahaya cikabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu grubumuz maalesef 4-4-2 gibi formasyonlara uygun değil. Ne forvet, ne orta sahada.

      Sil
  5. acilen orta saha transferi yapalım
    zaman geçiyor. kamp dönemi bitiyor. yine alışma sorunları olacak
    2 sene boyunca golcü almayı beceremediler şimdi de orta sahada iş düğümlendi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir