24 Ağustos 2020 Pazartesi

Takımının oyununu yükseltmesinin yanında, saha dışı adına da önemli bir vizyon


Minik bir Anadolu turu yapmak istedim ve yazılması gereken 2 tane konu var. İlki, Nuri Şahin'in Antalyaspor'a transferi. Çok ses getirmese de, bana göre büyük olay. Nuri Şahin'i nihayet Türkiye Ligi'nde izleyecek olmak güzel. Türkiye'ye transferini uzun zamandır beklesem de, Avrupa'da devam etmek adına ısrar ediyordu. Vizyonu ve oyun bilgisi çok geniş. Türk futboluna yönelik de, gelecek yıllar adına çıkış kapılarından biri.

32. yaşına girecek. Saha içine yönelik vereceği çok şey var. 2 yıllık anlaşma imzalamış. Tecrübe ve kalite katacaktır. Takımının oyununu yükseltmesinin yanında, saha dışı adına da önemli bir vizyon. Podolski'yle aynı takımda olacak olması da diğer bir detay. Bundesliga günlerinden bir atışmaları vardı ve Nuri Şahin cevabını güzel vermişti. Bu ikili de bir arada ilginç olacak. Podolski'nin kalitesiyle kazandırdığı birçok maç var. Nuri Şahin'in de takımının oyununu yükseltmesini bekliyorum.


Diğer haber de, Hamza Hamzaoğlu'nun Yeni Malatyaspor'a gidişi. Hamza Hamzaoğlu'nu sevdiğim için yazıyorum. Kariyeri hakkında da birçok kez yazmıştım. Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana "şampiyon" bir teknik direktör gibi hareket etmediği için, yapmış olduğu Anadolu turu normal. Kariyeri boyunca da bu durum devam edecek. Düşmemeye oynayan ya da kötü gidişat içinde olan Anadolu takımlarının aranan 1 numaralı teknik adamı oldu.

Bunu da "aman boşta kalmayayım" diyerek kendi sağladı. Şu kısa zamanda o kadar çok çalıştırdığı farklı takım var ki. Neyse ki bu sefer sezon başında görev alacak. Son zamanlarda, küme düşme hattı içinde olan takımları sezon ortasında alırdı. Şimdi sezon başında görev alıyor ve istediklerini daha net sahaya yansıtır. Kendi takımı da kurar ve ipleri eline alır. Çalıştırdığı takımlarda başarısız değildi, yanlış anlaşılmasın. Benim eleştirim, kariyerini getirdiği nokta üzerine.

5 yorum:

  1. Keşke Hamza Hoca kiralık olarak 6-7 oyuncumuzu oynama garantisiyle alsa.2020-2021 kadrom ŞUBAT AYINA KADAR:Fatih,Okan-Omar,Şener-Donk,Lerma,Lemina,Emin,A.Çalık-Linnes,Saracchi-Feghouli,Oğulcan-Seri,Belhanda,J.Rodriguez,M.Götze,Arda,E.Akbaba,Ömer,Taylan-E.Kılınç,Muhammed Kerem Aktürkoğlu-Falcao,Diagne,Babel,A.Büyük,A.Y.KOL(Kaptan Muslera'nın Sözleşmesi Şubat'a kadar askıya alınacak.)

    YanıtlaSil
  2. Hamza hoca iyi niyetli kişiliğinden kaybediyor bence. Gel diyeni hayır diye reddedemiyor. Giderken de sanırım kimseyi pek zorlamadan hemen istifasını sunup ayrılıyor. Böyle olunca da Anadolu kulüplerinin tam istediği kurban teknik adama dönüşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azdan çok alma peşinde hep, bu da onu istenen ama çabuk gözden düşüren bir isim haline getirdi.

      Sil
  3. antalyaspor bu sezon iyi transferler yapıyor kesinlikle,hem genç oyuncular hemde tecrübeli oyuncular,iyi bir karışım olacak gibi
    bence yaptıkları 4 transferde gayet iyi

    https://www.transfermarkt.de/medical-park-antalyaspor/transfers/verein/589

    özellikle hücum hattı bol alternatifli oldu,merkez orta saha nuri şahin gibi bir tecrübe var,merkez orta sahada ufuk akyol ve nuri gayet mantıklı bir ikili olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri Şahin hamlesi hoşuma gitti. Büyük bir lider, karakter çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir