8 Ağustos 2020 Cumartesi

Umut Meraş & Galatasaray, yerli sol bek alternatifi olmazsa olmazım


Sol bek durumuyla alakalı güzel bir yazı yazmıştım. Caner Erkin'in Fenerbahçe'ye transferi üzerine, Hasan Ali Kaldırım'a yoğunlaştım ki o da Başakşehir'le anlaştı. Sol bek konusundaki düşüncemi takip edenler bilse de tekrar edeyim. Galatasaray'ın yerli bir sol bek alternatifine ihtiyacı var. Mevcut yabancı kuralının devam ediyor oluşu da bu durumu değiştirmedi. O pozisyonda sadece Saracchi'ye güvenmek imkansız.

Süleyman Luş'a şu aşamada çok gereksiz anlam yükleniyor. Genç, ciddi bir potansiyel ama en az 1 sezon, Ali Yavuz Kol örneğinde olduğu gibi kiralık olarak görmek lazım. Fizik olarak gelişmeli, tecrübe kazanmalı. Bu saatten sonra U19 bir şey katmayacak ya da yedek beklemesi onu geliştirmeyecek. Eminim ki Ömer Bayram, Linnes ve Emre Taşdemir gibi isimler kalacaksa da onun önünde düşünülecek.

Ömer Bayram kaç kez sol bekte yapamadığını kanıtladı. Emre Taşdemir de iyi durumda değil, bence x takıma takas olarak gidecek. Linnes'in de anlamsız bir maaşı var, böyle devam etmek imkansız. Tüm yollar bizi "sol bek" için transfere çıkarıyor. Caner Erkin'i istiyordum, olmadı. Hasan Ali Kaldırım düşünülebilir dedim, o da olmadı. Keşke para olsa da Umut Meraş'ı alsak diyordum, şimdilerde haberleri çıkar oldu.

Milli Takım'ın en zayıf bölgesi sol bek. Orada da Umut Meraş, banko olarak oynamak durumunda. Onu da çok tuttuğumdan değil. Bence uçuk bir potansiyel değil, ortalama isim. Yine de yerli olarak değerli diyebilirim. Bursaspor'da kendini kanıtlamış, devamında da Ligue 2 demeden, Le Havre'ye transfer olmuştu. Orada da istikrarlı bir dönem geçiriyor. Tempolu, teknik meziyeti olan, sol beki doldurabilecek bir isim. 

Umut Meraş'ı Saracchi'nin arkasına da düşünmem, iyi olan oynar. Tabii bu transferin zor bir tarafı var, o da nasıl bonservis vereceğimiz? 2022''e kadar sözleşmesi var ve takımının da banko futbolcusu. Şu aralar ne uzuyor, ne kısalıyor gerçi. Ligue 2'de devam etmekte. Daha üst yapıyı düşünebilir, yine Avrupa'da devam etmek isteyebilir. Bu istikrarda devam ettikçe de ona Ligue 1 kapıları açılırdı. Bu noktadan bakınca da zor bir iş.

10 yorum:

  1. Kesin alınmalı çünkü başka adam kalmadı. Bu nedenle işimiz zor ederinin üstünde ödemek zorunda kalıcaz beceriksiz net her transfer dönemi hatta her alanda ne yazık ki böyleyiz. İnşallah alırız.

    Kenan Karaman ve Salih Özcan da bence şart. Terim Kenan'ı muhtemelen yeteneksiz buluyordur ama takımın ayakta kalamama ikili mücadele gücünü artırır Kenan yerli Elmander olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenan Karaman asla şart değil, o pozisyon aşırı dolu.

      Sil
  2. Bu yönetim her seyi guzel lakin almayi ve satmayi beceremiyor

    YanıtlaSil
  3. Hani o övülen Scout ekibimiz bulamadılar mı bi yerli sol bek. Ellerinde birileri varda yetersiz mi görülüyor. Kerem Aktürkoğlu nu nasıl buldular ise sol bek te beklerim onlardan. Alt liglerde yada gurbetçi pazarında illaki vardır (umarım vardır).

    YanıtlaSil
  4. Hazır sınır gelmek üzereyken joker yabancı almak daha mantıklı geliyor bana. Meraş'ı almak istesek 3 milyondan aşağı bonservis kabul etmezler, sonuçta milli takım beki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alalım da, kimi alalım. Şu an elimizde çok yabancı var.

      Sil
  5. Umut Türkiye'ye dönerse tepetaklak düşüşünün başlangıcına imza atmış olur. Türkiye'de üç büyüklerde kimse beğenmez bence onu. Puan kayıpları ile birlikte topun ağzına konur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da uzamıyor şu an, yerinde sayıyor aslında. Galatasaray tercihi o kadar da kötü olmaz belki de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir