25 Ağustos 2020 Salı

Yangel Herrera & Galatasaray, yeni bir Denayer sınavı mı?


İngiltere harekatı söz konusu olunca, akıllara gelen isimler az çok belli oluyor. Seri, Lemina ve Lerma üçgenine sıkıştık gibi. Moder ve Coulibaly gibi "scout" temelli isimleri de konuşuyor olsak da, elimizdeki bonservis girdisi çok az olduğundan, hamle şansı da azalıyor. Haliyle de, en az 1 "kiralık" hamle bekliyorum. Denayer ve Onyekuru'da olduğu gibi "al, geliştir ve geri yolla" mantığı geçerli olabilir. Denayer'de verdiğimiz iyi sınavla da Manchester City'nin güvendiği bir takımız.

Yangel Herrera'nın Manchester City'de herhangi bir geleceği görünmüyor. Bu tarz transfer edip, neredeyse A takımda hiç şans vermeden sattıkları birçok futbolcu var. Bunun için de ilk etapta "x takımda" gelişimini gözlüyorlar. Enes Ünal bunun bir örneği. Herrera da Huesca ve son olarak Granada'da kiralık olarak forma giydi. Geçen sezon 36 maça çıktı ve 2 gol 3 asisti var. Galatasaray ismi de onun aşama kaydetmesi adına doğru adreslerden.

6 numara için düşünülebilir adaylardan biri diyelim. Lerma biraz daha sert ve agresif bir 6 numaraydı. Herrera ise ona göre biraz daha 2 yönlü, geriden oyun kurma noktasında da iş görebilir. Yine çalışkan, hareketli bir 6 numara. 22 yaşında ve gelişime fazlasıyla açık. O pozisyon adına önceliğim Lerma olsa da, Herrera ismi de kimseyi üzmeyecektir. Bu tip transferlerde iyi sınavlar veriyoruz. Yine o pozisyonda "garanti katkıya" ihtiyacımız var.

10 üzerinden 7'yi mutlaka almalıyız. O pozisyonu dolduran da istikrarlı olmalı. Dalgalanmayı pek kabul etmeyen pozisyon diyelim. Görev adamlarına ihtiyaç var, geçen sezonun en büyük eksiklerinden biri buydu. Ağırlığı olan ve istikrarsız olan futbolcu sayısı çoktu. Görev adamlarına, az çok ne vereceğini bildiğimiz transferlere ihtiyaç olacak. Kiralama konusuna soğuk olsam da, bir noktada yapacak bir şey kalmıyor. En azından maliyeti düşük kiralamaları konuşalım.

8 yorum:

  1. Bence Seri ile ne yapılıp edilip tekrar anlaşılmalı. İkinci yarının ilk bölümünde bize neler yapabileceğini gösterdi. Bu kaliteyi bir daha takıma sokabilecek bütçelerimiz maalesef yok. Punduna getirip Seri ile anlaşılmalı. Fenerbahçe maçı performansı bile yeter, o kadar önemli bir akışın kırılmasında başrol oynadı ki, unutulmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor duruyor. Onu beklersek de çok zaman alacak gibi. Bu da bizi geriye atar.

      Sil
  2. Defansın önünde oynayabilir rahatlıkla Seri kadar teknik olmasa da mücadele ve fizik yönü biraz daha öne çıkıyor sanırım. Orta sahada bizim için en önemli olan istikrar. Senede 30-35 maç istenileni vererek oynayacak bir isim şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Genç ve gelişime de oldukça açık.

      Sil
  3. Şu saatten sonra Barış Özbek düşünülebilir ortasahaya takviye, zira bonservisi elinde eski oyuncumuz, Omar dışında tek alabildikleri de bu statüdeki oyuncular. Hiç güvenmiyorum yönetimin takımın ihtiyacı olan hamleleri yapacağına, ne satmayı becerebiliyorlar ne almayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omar gibi, 2-3 yabancı daha, serbest statüde iken alabilmeliydik.

      Sil
    2. Aynen. Bulan buluyor Ekubanlari Novaklari Sorlothlari düşük maliyetle. Scout ekiplerinin bizden üstün olduğundan şüpheliyim o zaman bizim hiç maliyeti düşük oyuncu alıp parlatamamamiz niye?

      Sil
    3. Parlatıyoruz da, kiralık oluyor. O da ağızlara çalınan bal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir