3 Eylül 2020 Perşembe

Alfa Semedo & Galatasaray, kiralık isimler de kendi açısından 2'ye ayrılıyor


Kiralık isimler de kendi açısından 2'ye ayrılıyor. Tecrübeli ve maliyeti yüksek ya da genç, gelişime açık futbolcular. Denayer ve Onyekuru gibi isimleri, "gelişime açık" kategorisine ekleyebiliriz. Düşük kira bedelleri ve maaşları olur. Futbolcuyu geliştirmeniz esas alınır ve bu "geliştirici kulüp" olabilme özelliği de, ffp sarmalında günü kurtarmak için iyi seçenektir. Bu konuda iyi sınavlar verdiğimize inanıyorum. Sattığın kadar al tablosunda, futbolcu satmadığın sürece bu tarz işlere mecbursun da.

Alfa Semedo ismi de kulüplerimiz için konuşuluyor. Scout mu, menajer mi önerisi bilmesem de, alternatif oluşturmak için düşünülebilir. Şu da var, Galatasaray 11'inin 6 ve 8 numaralarda, daha garanti isimlere ihtiyacı var. Kaliteyi yükseltmeleri gerekiyor. Alternatif anlamda elimizde bazı isimler var. Oradaki rotasyonu genişletmekten ziyade, ilk 11 için hamleleri konuşmalıyız. Alfa Semedo, genç ve potansiyelli bir 6 numara olsa da, direkt etki edebilir mi bilmiyorum.

23 yaşında ve Benfica'nın futbolcusu. Geçtiğimiz sezonu ise Nottingham Forest'te kiralık olarak geçirdi. Toplamda 26 maçta 2 golü var. Ağırlıklı olarak 6 numara gibi oynuyor. Fizik gücü olan, tempolu bir 6. Defansif aksiyonunu iyi buluyorum. İşin pas ve teknik tarafında ise zaafı var, gelişim göstermesi lazım. Fizikli bir isim olduğunu da söyleyelim. 6 numara için adı geçen isimlerin diğer özelliği de, fizik özelliği olan, daha uzun boylu futbolcular olmaları.

Kiralama gibi bir düşünce varsa, Benfica çok zorluk çıkarmaz. Büyük de bir maliyet konuşmalıyız. Bu tarz isimlerin tutması halinde, onları ertesi sezon da takımda tutmak sorun oluyor. Haliyle de bu tarz işleri "günlük" düşünmek lazım. Satın alma opsiyonu çok da düşük olmaz. Bence yine bir yerlere kiralanacak, şu ortamda Benfica'da da pek şansı yok gibi. Galatasaray listesinde mutlaka vardır ve iş son günlere sarkarsa da bu tarz isimleri konuşuruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir