3 Eylül 2020 Perşembe

Cheikhou Kouyaté & Galatasaray, ben o kadar da imkanlı görmedim


Galatasaray'la adı anılsa da, transferinin nasıl gerçekleşeceğini merak ettiğim bir futbolcu. Crystal Palace, Premier Lig'de ve geçtiğimiz sezona bakınca da istikrarlı şekilde 11'de kullanmışlar. Şu aşamada düşünülmüyordur belki de, o tarafı bilmiyorum. İhtimal varsa "kiralık" şeklinde olur ki, orada da ciddi bir maliyetten bahsedebiliriz. Futbolcu 30 yaşına geldi, bonservisli bir transfer yapar mı göreceğiz. Değerli bir orta saha olduğunu düşünmekteyim.

Fizikli ve sert bir futbolcu. Galatasaray orta sahasında o kadar eksikler var ki, birçok noktayı tamamlamak lazım. Seri de gittikten sonra, öncelikle kilit açacak ve yaratıcı bir 8 gerekir. Onun yanında tempo yapacak, topu öne taşıyabilecek, ciğersiz diye tabir ettiğimiz bir 8 daha. Onun da arkasında, sert, fizikli, orta sahanın defansif yükünü sırtlayacak bir 6 numara. Kouyate, 8 numara gibi oynasa da, 6 numara da onun pozisyonu. Hatta stoper oynadığı maç sayısı da fazla.

Öncelikle oldukça istikrarlı. Fizik gücü yüksek, çalışkan, agresif bir defansif orta saha. Pas tarafı da sizi idare eder. Ayrıca birçok pozisyonda oynatabilirsiniz. Bu da onu defansif bir joker kılar. Benim çok değerli gördüğüm orta saha da, bu işin nasıl olacağını çok anlamadım. Takımının geçen sezon en önemli isimlerinden biri olmuş. Bu anlamda bakınca, kiralık olarak bu transferi gerçekleştirmek güç olmalı. Premier Lig'de de devam edecekler, önemli bir detay.

Çok konuşulmaz ama, takımın boy ortalaması da kısa. Nzonzi transfer edilirken, en çok sevindiğim noktalardan biriydi. Özellikle de duran top tarafında, ceza sahası hakimiyeti için artı olabilirdi. Biz kullanamadık tabii, organizasyonumuz yoktu. Stefan Johansen de fizikli bir orta saha. 2'sini yan yana düşündüğünüzde boy ortalaması yükselmiş, daha güçlü bir yapı ortaya çıkar. Biraz düz kalabilirler, belki sorun o olur. Yine de sert bir orta saha izleriz.

2 yorum:

  1. Orta sahaya bı tane bu tarz isim şart ikincisi alternatif olması açısından önemli yoksa oyuna pozitif katkısı olmaz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir