20 Eylül 2020 Pazar

Başakşehir FK 0-2 Galatasaray, doğru oyun ve hak edilen bir galibiyet


Ölçü bu maçtı işte. Yoğun bir trafikle başlayıp, zorlu haftalara gelmiştik. Başakşehir sezona ne kadar kötü girse de, nihayetinde son şampiyon. Kadrosunu da belli oranda korudu, üzerine yeni takviyeler yapmaya başladı. Geçen sezona da yavaş girmişler, vitesi sonrasında yükseltmişlerdi. Yine aynı görüntü var gibi. Kadroyu korumuş olsalar da, Clichy'nin eksiği tüm taşları yerinden oynatabiliyor. Yeni transferler de henüz devreye giremedi ve yaşlanan bir yapı. Başakşehir deplasmanına çıkmak için en doğru haftalardan birindeydik.

Galatasaray'ın maçın ilk yarısını tertemiz oynadığını söyleyeyim. Kendi oyunundan ödün vermedi ve kağıt üzerinde "mücadele" olarak zayıf görünen orta sahasıyla, çok büyük bir mücadele gösterdi. Ezberleri bozan da bu. Taylan Antalyalı / Belhanda hattı orayı o kadar iyi tutuyor ki, top da sende kaldı, rakip de gelemedi. Taylan Antalyalı'nın İrfan Can Kahveci'ye karşı büyük bir üstünlüğü oldu. O hatta İrfan Can Kahveci düşünce de, Başakşehir'in topu yönlendirebilme şansı kalmıyor. Clichy'i kaybetmeleri burada etken işte.

Ön alanda baskı yapmamızı ve topu Demba Ba'ya doğru şişirmelerini bekliyodum. Falcao'yla o baskıyı yapamasak da, orta sahanın mücadeleci tarafı oldukça baskındı. Saracchi, Emre Kılınç, Arda Turan sol üçgeniyle de hücumu iyi sürükledik. Beklerin hücum profili sayesinde, kanatlardan içeri iyi giriyoruz. Bugün sorun, o topu çıkarabilmekti. Ceza sahasında topu doğru noktaya çıkaramadık ve bu görüntü de Falcao'yu etkisiz kıldı. Diagne oyuna girdi, sadece 5-10 dakikasıyla dahi Falcao'dan etkili göründü. Çünkü çok hareketli ve topu da ısırıyordu.

2. yarıda ise hakimiyeti rakibe verdik. Crivelli'yi forvete alıp, Bolingoli'yi oyuna alınca yapacakları iş az çok belli oldu. Geriden, forvetlerine uzun top atıp, oyunu orada tutmaya çalıştılar. Sol bekleri de hücum karakterindeydi ama daha çok sağ taraftan geldiler. Arda Turan'ın fizik durumu orada sorun oldu işte, Saracchi de tek kaldı. Sağ kanatlarını iyi kullanıp, ceza sahası içine etkili toplar çıkardılar. Marcao'nun müthiş oyunu, Fatih Öztürk'ün de güven veren görüntüsüyle o anlar golsüz geçildi. Sonrası da alan açıldı zaten.

Etebo'dan beklediğimizi alamasak da, Diagne ve Babel'in etkisi vardı. Babel, klas futbolcu. El frenidir ama an gelir ve tek harekette maçı sana kazandırır. Diagne de çok hareketliydi, açık alanı iyi kullandı ve seni hücumda tuttu. Belhanda'nın gol atmasından dolayı mutluyum, oyunun 2 tarafında müthiş bir futbol izletti. 2-0 sonrası fark açılırdı da. Yanlış tercihler ve Mert Günok'un iyi görüntüsü buna engel oldu. Luyindama tarafı biraz sallansa da, takım olarak savunma işini de müthiş yapıyoruz. Üstelik, kağıt üzerinde çok sert görünmeyen görüntüye rağmen. Doğru oynayarak, hak ettiğimiz bir galibiyet.

26 yorum:

  1. Rakipte Clichy'nin eksikligini bende fark ettim. Buyuk oyuncuydu. Ama yine Okan Buruk gibi bir hocanin Crivelli'ye uzun oynamak disinda bir plani olmamasina sasirdim.

    Gelelim bize. Bu oyunun, bu iki galibiyetin mimari hoca tabi. Ama futbolcular icinde bence 1 numara Taylan. Cift yønlu cok guzel oynuyor. Milli takima hayirli olsun. Etebo iyi bir gørev adami olsa da isi zor biraz.
    Defans hattimiz guzel. Luyindama daha iyi olur. Omar, Sarrachi ve Linnes de cok dogru ve etkili oyuncular. Emre Kilinc super. Arda, Feghouli ve Falcao'yu økonomik oynatmak zorunda hoca. Anliyorum. Diagne etkili. Babel'i bugun biraz daha hareketli gørdum. Ama yine luks. Piyasa yapmak icin oynatiliyordur zaten. Eger Belhanda gider, ve yerine gelen ayni etkiyi yapmaz ise Taylan'a daha fazla yuk biner ve elestiriler gelmeye baslar. Fatih Carrasso'dan sonra en iyi yedegimiz olacak gibi. Bizi oyunda tuttu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha gibi oynuyor ve geriden oyunu müthiş yönlendiriyordu. O olmayınca tek akıl İrfan Can kaldı.

      Sil
    2. Belhanda'nın böyle devam edeceğine güvensek U. Karakullukçu'nun 2Mx3 senelik sözleşme fikri fena değil aslında. Hem bu sene vereceğimiz 3M'u 6M olarak 3 senede vereceğiz hem de maaşı düşeceği için teklif almasının yolu açılacak. Yine de Belhanda o güveni hala vermedi.

      Sil
  2. Etebo nasıldı sence?

    İlk izlenimlerim
    -Çok basit oynuyor. Al gülüm ver gülüm. Şöyle bur dripling yaptığını çok görmedim.
    -Pas olarak yanlara oynuyor. Dikine oyunumu göremedim.
    -Hiç hazır gözükmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal, hazır değil, uzun zamandır maç oynamadı. Maça hızlı girdi aslında, enerji gösterdi ama erken düştü. Beklemek lazım.

      Sil
  3. Fenerbahçe'nin Ersun Yanal, Aykut Kocaman, Erol Bulut hocası varsa bizimde aslanlar gibi Fatih Hocamız, Okan Buruk Hocamız, Bülent Korkmaz Hocamız var.

    Ne diyosun Fatih Hoca sonrasına? Okan Buruk başa geçer mi, veya Bülent Hoca? Sence eğer gelirlerse cuk otururlar mı? başarılı olurlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları konuşmak için o kadar erken ki.

      Sil
    2. Abi Alanyaspor'u çalıştıran Çağdaş Atan hakkında ne düşünüyorsun? Fatih hocadan sonra o gelebilir mi sence?

      Sil
  4. geçen maç yazınızın altına yazmıştım bu sene takım halinde kazanacağız yada takım halinde kaybedeceğiz, bir kaç oyuncu üzerinden övgü veya yergi pek olmayacak ,çünkü florya da herşey bu sene bu yardımlaşma dayanışma birlikte akıl koyma üzerinden yürüyor bir oyuncu iyi işe mesela taylan olsun o zaman emre kılınç belhanda nın yardımlarını düşünelim yada iki stoper iyi işe hemen kademelerine giren iki bekimizi düşünelim bu unsurlarla birbirlerini büyütüyorlar aslında değilmi.. üç güzel oyunu büyük bölümünü domine eden maçlar seyrettik şu kısacık bir haftada teknik kadroya teşekürler tabiki scott hocaya da.. perşembe ve suyun karşı tarafı maçların da inşallah kazasız atlatır sizin güzel analiz ,yazılarınız altına yine bir şeyler karalarız..iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon daha bir takım gibiyiz. O da kampın ilk gününden bu yana birlikte olmaya bakıyor.

      Sil
  5. Diagne son vuruşlarda niye bu kadar lakayit davranıyor anlamadım. 2 tane net kaçırdı. ayrıca etebo ver-kaç yapmak istedi ama diagne pas atmadı yoksa etebo karşı karşıya kalacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davranmıyor aslında, kendisi adına en doğru anı arıyor ve golü zorluyor. Doğal bu da.

      Sil
  6. Taylan gercekten muthis oynuyor,defans arkasina toplar ve diger gorevlerini cok iyi yapiyor masallah diyelim

    YanıtlaSil
  7. Ciddi ciddi zor bir deplasman kazandık....

    Fenerbahçe maçını saymazsak son zamanlarda deplasmanda böyle önemli bir maç kazanamamıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir maçtı. Seyirci avantajı gibi şeyler olmasa da, maçın önemi büyüktü.

      Sil
  8. Spor kanallarında yorumcular eleştirecek bir şey bulamayınca saçma sapan yerlerden vuruyorlar Galatasaray'a. Özellikle de Rıdvan Dilmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuracaklar, yapacak bir şey yok. Biz iyi oldukça, onların sinirleri bozulacak.

      Sil
  9. nazar değmesin takım çok iyi. hatta transfer yapmasak demeye başladım. kimse gelmesin. kimse de gitmesin. babel hariç. o gidebilir.

    belhanda emre deliyor. arda fegh top tutuyor. taylan da takımı ileri itiyor. işte sistem işte taktik. kaos yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine alternatif oluşturulmalı ama ilk 11 profili bu şekilde devam ederdim.

      Sil
  10. 9 puan olursak bir anda 24 oluruz. kimse tutamaz bizi. şu durumda deplasman yok çünkü. bir saha var bir de top. herkesi yenebilirsin iyi takımsan.

    YanıtlaSil
  11. Galatasaray'ın son dönemdeki sorunlarından birisi deplasmanda büyük ve kritik maç kazanamamaktı. Bu sene bunu aştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasman olayını aştık artık. Aşalı da bayağı oluyor.

      Sil
  12. Belhanda ve Babel her maç böyle oynayacaksalar kalabilirler bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir