21 Eylül 2020 Pazartesi

Taylan Antalyalı'nın dönüşümü "pozitif" anlamda kafa karıştırıyor


Taylan Antalyalı'nın dönüşümü "pozitif" anlamda kafa karıştırıyor. 6 numara transferi hala gerekli, bu konuda kuşku yok. Gelecek ismin ağırlığı konuşulmalı. Taylan Antalyalı'nın önüne bir isim mi, arkasına daha tecrübeli bir hamle mi? Bu maçlar gayet ölçü oluşturuyor diyebilirim. İlk etapta "alternatif" olur görüntüsü var desek de, o pozisyonda çok daha yükselebileceğinin mesajını veriyor. Şu ana kadar ki en büyük kazanım.

Sezona "orta saha" isyanı ile başladık. Haklı da bir isyandı. Zayıf kalan, Seri ve Lemina gibi isimleri kaybetmiş, kağıt üzerinde güven vermeyen bir hattı. Şu ana baktığımızda ise, daha istikrarlı bir görüntü vermeye çalışan, düzen içinde büyüyen Belhanda var. Orta sahaya çekilen ve orada gösterdiği performansla potansiyelini daha uç noktaya çalışan Emre Kılınç da ciddi bir isim. Son olarak da Taylan Antalyalı. Belki de adını en çok konuşmamız gereken futbolcu.

Geçmişinde bu pozisyonda oynamışlığı olabilir ya da kendini burada daha rahat hissediyordur. Yine de, transferi gerçekleştiğince daha çok "hücum" yönüyle alternatif olmasını bekliyorduk. Erzurumspor'da böyle oynadı çünkü, tabela özelliği olan bir 10 numara gibiydi. Galatasaray'da ise ağırlıkla orta sahanın daha gerisinde denendi. Kendi sahamızda farklı geçtiğimiz Antalyaspor maçında 10 numara gibiydi. Onun dışında kalan maçlarda daha gerideydi ve görüntüsü çok iyi değildi. Belki de takımla alakalıdır.

Pandemi dönüşü sonrası ise formayı ister istemez aldı, hatta kendisini stoper dahi izledik. Bu sezona girerken de, formayı direkt aldı. 4-1-4-1 gibi oynuyoruz, Belhanda ve Emre Kılınç'ın hareketliliği çok önemli olsa da, arkalarında oynayacak 6 numaranın ayakta kalabilmesi, direnç göstermesi lazım. Taylan Antalyalı da mücadele tarafında üzerine fazlasıyla koymuş. İrfan Can Kahveci karşısındaki üstünlüğü o kadar değerliydi ki. Belhanda'yla birlikte orta sahayı süpürüp, topa da sahip olunmasını sağladılar.

Doğal olarak kafalar karıştı. Şu saatten sonra Belhanda'yı satmam, mevcut yapıda çok yükseldi. Taylan Antalyalı için ise ısrar eder, arkasına tecrübeli bir 6 numara transferi düşünebilirim. Etebo da mutlaka yükselecek, orada alternatif anlamda oldukça güçlüyüz. İlk 11 oynayan da, güvenli ve daha da gelişim gösterebilecek bir görüntüde. Haliyle transfer aksıyor, maddi anlamda en iyi kim olabilir diye bekleniyor. Son günü mutlaka görecek gibiyiz.

22 yorum:

  1. 1-)Tecrübeli 6 numara hangi ligden olmalı:) İngiltere,İtalya,Almanya,İspanya,Fransa,Portekiz,Hollanda,Belçika,Brezilya,Arjantin ya da hangi ülke vatandaşı olmalı Brezilyalı,Alman,Fransız,İngiliz,İtalyan,İspanyol,Hollandalı,Portekizli,Belçikalı,Arjantinli ya da Avrupa&Amerika&Afrika&Asya&Avustralya ülkelerinin milli takımlarında-bu ülkeler San Marino&Anguilla&Eritre&Sri Lanka&Tonga vb. olmamalı-ilk 11 oynayıp,en kötü 21 kişilik kadroya sürekli çağrılıp kendini kanıtlamış biri olmalıdır.Evet çok uçuyorum ancak doğrusu budur.Taylan&Belhanda&Etobo&Donk ile 40 lig+Avrupa Ligi ve de kupa maçları geçmez.2-)Belhanda ile OLUR ancak BABEL ile olmaz.Babel satılmalıdır.3-)Sedika-Valentina-A.Çalık-Şener-J.Durmaz-Atalay satılmalı E.Taşdemir kiraya verilmeli.4-)Süleyman'ın sözleşmesi 2021 Haziran'da bitiyor 1 senelik kiraya veriliyor.Sat gitsin daha iyi değil mi?Sözleşmesinin son senesinde neden kiraya verilsin?Nakit nakittir.5-)Linnes&Belhanda sözleşmelerini indirimli olarak yenilemelidir.Bu iki oyuncunun potansiyeli var.GALATASARAYIMIZA bedavaya gelmediler.6-)Para yoksa satılacak stoper Marcao olmalı.7-)TECRÜBELİ 6 ve 3 tane yabancı scout transferi ile şu 15 GÜNDE kadro tamamlanmalı.8-)Devre arası MUSLERA ve E.Akbaba dönüşüyle şampiyoluğa yürürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valentin, Atalay ve Sekdika satilmak yerine kiraya verilmeli duzgun bir yapisi olan kuluplere. 1.lig olabilir. Bos oyuncular degiller. Daha iyi oyuncular olabilirler.

      Sil
    2. Kiralık verilecekler zaten, öyle düşünülüyor.

      Sil
  2. Belhanda yı satmanın şu saati bu saati yok. Güvenip tüm sezonu onunla geçiremezsin. Gördük neftçi maçında. Hoca oynatiyorsa satilsin diye oynatıyor. Aynı babel gibi. Hem avrupa maçları hem lig de yoğun maç trafiğinde belhanda ya guvenip forma verilmez. Bir an önce 3 e 5 e bakmadan gönderilmesi dileğiyle. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaça satabilirsin ki, satarsan da yerine kimi alabilirsin? Belhanda'yı kaybetmek güç kaybettirir.

      Sil
  3. belhanda kalmalı. 1 sene kaldı oynar ve gider. abartmaya gerek yok. taraftar da sakin olsun artık yeter.

    YanıtlaSil
  4. üçü birarada:radja nainggolan,fernandinho,seri burak ne dersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamsız bir maliyet, bırakalım bu etiket sevdasını derim.

      Sil
  5. Hani gora filminde bi laf var,karışık yükliyimmi diye..hepsinden biraz yani,biraz ilk sezon fernando,biraz 2011-2012 selçuk inan,biraz tugay kerimoğlu,biraz belozoglu..aman nazar değmesin,ayagına taş deymesin,kem gözlere gelmesin..aferin taylan antalyalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O birazlar %25 olsa da Taylana razıyım ya sakatlanırsa ne olacak???

      Sil
    2. Alternatif üretilmeli. Şu an aranan 6, Taylan'ın arkasına olmalı.

      Sil
  6. Orta sahaya kimin geleceği apaçık belli. Bu yönetim anca seri'yi getirir. Başka bir şey olacağı yok. Seri gelincede o baskı, hareketlilik gidecek, yerine geçen seneki gibi sıkıcı futbol gelecek. Olacağı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri de gelmemeli şu ortamda. Topu iyi yönlendirir de, savunma tarafında Taylan'ın verdiği reaksiyonu gösteremez.

      Sil
  7. Belhanda gitsin. Zaten Gotze ile anlaştık. Gotze gelsin.

    YanıtlaSil
  8. Orta sahada bu kadar hareketli bir oyuncu çok uzun zamandır görmemiştim Galatasaray'da.... Her yerde topla buluşuyor ve topa basıyor... Takımı çok rahatlatıyor. Enerjisi üst düzeyde gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketlilik, bizde uzun zamandır genel olarak olmayan bir şey :(

      Sil
  9. Mevcut kadroda Taylanın bir alternatifi yok ve mutlaka buraya transfer yapmamız gerekir. Transfer edilecek oyuncunun tarz olarak birebir Taylana benzemesine gerek yok, hatta benzememesi avantaj olabilir, mesela Hasan Hüseyin gibi bir oyuncuyla hem Taylan hem de Belhanda'nın pozisyonlarını yedekleyebiliriz -medyada bizimle anıldığı ve maliyeti düşük olacak gibi gözüktüğü için bu ismi söyledim-. Geçmişte ismi bizimle anılan Benjamin Hvidt yine böyle bir profil, hem Taylanla birlikte hem de Taylana alternatif olabilecek müthiş bir transfer hamlesi olabilirdi. Etebo hem orta saha rotasyonunda hem de Feghoulinin alternatifi olarak düşünülebilecek ve Takımın birden fazla sistemi oynayabilmesine yardım edebilecek bir oyuncu, bundan sonra transfer edilecek oyuncuların da benzer tarzda olması gerekir. Coulibaly doğrudan Belhanda'nın alternatifi veya Belhanda giderse onun yerine ilk 11 de başlayabilecek bir oyuncuydu, ama Etebo şu aşamada bizim için çok yönlü alternatif olabilmesi açısından daha değerli olabilir. Bence ne olursa olsun sağ kanatta kanat forvet olarak oynayabilen genç bir oyuncuyla da anlaşmaya çalışılacak, transfer sezonunun başından beri ısrarla böyle bir arayış var. Fakat bu ancak Telles ve Ozandan elimize para geçmesi durumunda olabilir gibi gözüküyor. Umarım bu saatten sonra Belhanda ve Marcao takımda kalır ve Hasan-Hvidt benzeri 6-8 ve Despodov-İvanov tarzı bir sağ kanat forveti 2-3 milyon civarı bir maliyetle son gün de olsa kadromuza katabiliriz. Haydi Telles, haydi Ozan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo var, Belhanda'yı yedekledik zaten. Taylan'ı yedeklemek ve bir sol bek alternatifi alınmalı bence. O da son güne kalabilir, maliyetsiz bir isim gelsin yeter ki.

      Sil
    2. Aslında Saracchinin bonservisini alıp alamayacağımız belli olmadığı için belki scout hamlesi oraya düşünülebilir, geçen hafta polonyalı bir yazar Puchacz'ın Galatasaray'a gidebileceğiyle ilgili bir paylaşım yapmıştı, belki Moder ve Jozwiaktan sonra o kısmet olur:)

      Sil
    3. Bunlar gelecek sezon konuşulur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir