22 Eylül 2020 Salı

Belhanda gider diye düşünüyor, Taylan Antalyalı ise aklımızın ucundan geçmiyordu


Galatasaray'daki transfer stratejisi her dakika değişiyor. Ağustos ayında gelen hamlelerin sonrasında da söylemiştik. Transfere en az ihtiyacı olan takım Galatasaray. O gün 6 ve 8 numaralar olmazsa olmazdı. Bu 2 hamle de, her şeyi 0'la çarpacak nitelikteydi. Transfere çok fazla ihtiyacın olmasa da, kilit noktalar boştu. O gün Belhanda gider diye düşünüyor, Taylan Antalyalı ise aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Şu 2 ismin sezon başlangıcı tüm stratejiyi değiştirmiş olmalı.

Belhanda için konuşulan rakamlar çok düşük. O paralara sattıktan sonra da, yerini doldurmak imkansız hale geliyor. Takımda tutmak çok daha mantıklı. İyi başladı, oyun düzeni de kendisine fazlasıyla uyuyor. Ücretini düşürüp, yeni sözleşme dahi düşünülebilir. O vakit, sezon sonundaki olası satışı daha imkanlı hale gelir. Etebo da geldi ki, Belhanda'yı alternatif altına aldık. Etebo'nun Milli Takım arasının ardından tam anlamıyla hazır olacağını düşünüyorum.

Taylan Antalyalı da 6 numarada öyle bir performans gösterdi ki, yeni transferden beklentiniz ancak bu kadar olurdu. Yana yakıla 6 arıyorduk. O iş döndü ve Taylan Antalyalı'ya alternatif olabilecek bir isme dönüştü. Haliyle de son günleri bekleyip, fırsat kovalamak mantıksız bir hal almaz. Transferin bir an önce çözülmesi değerliydi de, şu kazanımları tahmin etmiyorduk. 6 numara için bir alternatifle dahi süreç bitirilebilir.

Bir de Emre Kılınç var. Kanatlarda beklerken, orta sahada ciddi anlamda performans verdi. Orta sahadaki potansiyeli de, kanatlarda göstereceğinden çok daha fazlası. Onun da orta saha oynayabilmesiyle birlikte, ilk 11 adına ihtiyaç kaldığını düşünmüyorum. İyi de bir uyum var. İlk 11 oynayan ve kenardan gelip etki yapabilen kimse satılmamalı. Olası satış bizi başa atar ve yeniden takım olmaya çalışmak zaman alır.

Alternatif, tecrübeli bir sol bek de alınmalı. Belki de, hem sol bek, hem de orta saha oynayabilen bir isme bakılıyordur. Gerekli olduğunu düşünüyorum. Saracchi'nin sakatlıkları olabiliyor ve alternatifsiz. Linnes orayı tutar da, sağ bekte de Linnes tek çare. 2. bir isim yazamıyoruz. Sağda Şener Özbayraklı'ya güvenemiyorum. Solda da sorun büyük. Bu da tabii fırsat şeklinde olabilir ve son günü görebiliriz. Bonservis harcamaya da gerek yok, amaç günü kurtarmak.

16 yorum:

  1. Fatih Terim'in 4. döneminde parlattığı isimler: Linnes, Donk, Onyekuru, Ozan, Taylan, Rodrigues, Marcao, Luyindama. Saracchi de gittikçe gelişiyor.

    YanıtlaSil
  2. Taylan ve Belhanda'nin iyi oyunları transferde elimizi rahatlattı. Sadece orta saha değil daha geniş bakabiliriz şimdi belki. Ya da zorunluluk olan bir durum da yok da diyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç da o isimlerin arasında bence :)

      Sil
  3. Belhanda'yla uzatılması haricinde yazına katılıyorum. Belhanda-GS mecburiyetten süren birliktelik. Sahaya negatif yansımıyor. Bu da Terim'in katkısı, Belhanda'nın profesyonelliği. Ancak lig ekstra uzun, kupa, uefa vb trafik yoğun olacak. Etebo ne verecek bilemiyoruz. Alternatif isimler olmalı. Hocanın bir başka sürprizi vardır; Atalay'ı, Erkan Süer'i hazırlıyordur o durumda tadından yenmez. Transfer yapılmasa da olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalay ve Erkan olursa çilek transferimiz olurlar:)Taylan,Atalay,Erkan.Artık federasyon 24 oyuncu da yabancı olmalı zorunluluğunu çıkarır:)

      Sil
    2. Ücretini düşürürse uzatırım ve şu iyi oyun sonrası da, daha düşük ücretiyle satışı kolay olur.

      Sil
  4. taylan ve belhanda hep bu çizgide devam edebilirler mi ? işin o kısmı da aklımızda olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebilirler bu oyun yapısında. Taylan için alternatif üretmeli tabii.

      Sil
  5. Belhanda ya yeni sözleşme verilirse yatmaya başlar. Yeni sözleşme yerine ücretinde indirim yapsın öncelikle. Indirimi kabul etmeyen oyunculardan biri de kendisi. Ücretini indirsin bu sezon yatmadan kaytarmadan oynasın sezon sonu yeni sözleşme düşünülür belki. Aslında sözleşme yenilemeye de gerek yok. Gidiyorsa da gitsin nereye istiyorsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlamaz, oynar. Ücreti düşmesi şartıyla o konu. İndirimi kabul etmeyen isimlerden mi bilmem, yönetime yakın medyanın gazıyla hareket etmeyin derim. Belhanda ismi ortaya atılmadı kimse tarafından.

      Sil
  6. Bence artık yedek kaleci,sağ bek,sol bek,yedek forvet,ofansif orta saha-yani 10 numaraya veyahut 9.5 numaraya-ihtiyacımız kalmadı.İmparator bu ihtiyaçları havuzdan karşıladı.4-1-4-1 sisteminin ortasahadaki dörtlüsü için Feghouli,Belhanda,Arda,E.Kılınç ideal dörtlüdür.Bu oyuncuların durağan mevkiileri olmadığından takımda hareketli gözüküyor.Örneğin E.Kılınç statik kanat oyuncusu gibi değil yeri gelince 8 numara yeri geldiğinde 10 numara gibi oynuyabiliyor.Aynı şeyleri Arda ve Feghouli içinde söyleyebiliriz.Eğer Belhanda'da böyle devam ederse-inşallah,$ımarmazsa,kendini zorlarsa- onu da bu hareketli ortasahaya yazabiliriz.Belhanda bile bu dizilişte sağ-sol açık oynar.Sakatlıktan dönecek E.Akbaba'yı da bu dörtlünün herhangi bir yerine monte edebiliriz.Zorlasak-kendi de zorlamalı tabii-J.Durmaz da bu dörtlüye katılabilir.Ö.Bayram'ı ve Etobo'yu da unutmadım.İdeal dörtlüyü yedeklemiş oluruz.Lakin İkinci bir TAYLANIMIZ yok.Taylan'ı yedekleyebilecek oyuncu Donk-joker olan bu oyuncumuzu bu sene stoper olarak kullanmak mantıklı- gibi gözüküyor.Oyun stilleri çok farklı olduğu için modern altıdan böyle bir durumda uzaklaşırız.Bu yüzden Taylanın üstünde değil de yedekleyebikecek bir oyuncu gerekli.Babel'den ise bu uzun sezonda fayda sağlayabiliriz-kendi isterse-.En kötü 13. veyahut 14. olarak tribünden parasını almaya devam eder-daha iyisi kiralanması daha da iyisi satılması-.Diagne ise Falcao'nun yerine 60.dakikanın sonrasında girmeye devam ederse yıpranmış defanslara gol atmaya yakında başlar.Bu sinyali verdi.Eğer 3-1-4-2 gibi manyak bir sistem yaparsak çok daha fazla gol atıp maalesef çok gol de yiyen bir takım oluruz.Yani Falcao ile ikisini birlikte oynatmak yerine birbirlerini yedeklemek bizim daha çok işimize gelir.Sedika,Yabancı Ozon,A.Çalık,E.Taşdemir,Emin,Atalay ve de Şener ise bu kadroda yedek bile olamaz.Çünkü bazıları daha pişmeli bazılarının önünde çok iyi oyuncular var bazıları ise futbolu bırakmalı.Bu yüzden bazılarını satmalıyız.Bazılarını ise ilk 11 garantisiyle-en az 30 maç oynama zorunluluğu-[2700 dakika]kiralamalıyız.Oğulcan,Kerem ve Ali Yavuz Kol ise hem forveti hem kanadı yedeklememizi sağlar.4.stoper olarak Tecrübeli Semih düşünülebilir.Son yabancı transferimiz se Bruma,Onyekuru,Rodrigues gibi bir kanat oyuncusu olabilir veyahut kullanmayız.Çok uzun oldu biliyorum.Lakin yazdımları mı uygulayabilirsek seyircisiz sezonda dış sahada dahi rekor galibiyetler alıp sezonu açık ara şampiyon kapatırız. Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek ve 6 numara alternatifi gerekli bence :) Sezon çok uzun.

      Sil
    2. 6 numaraya ben de katılıyorum.Solbek için Ömer ve Linnes var.Hatta solbek için J.Durmaz ve Emre Taşdemir de var.Sağbek için Linnes ve Şener var.

      Sil
    3. Yok işte. Ömer Bayram orada düşüyor, Emre Taşdemir yetmiyor. Jimmy'i görmedik. Belki de denendi ve olmadı. Linnes'i oraya çeksen, sağ problem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir