16 Eylül 2020 Çarşamba

Bu futbolcular da maalesef çok geç kalıyorlar


Celil Yüksel'in Adanaspor'a transferini konuşamamıştık. Geçtiğimiz sezon, ligin 2. yarısında Adanaspor'da kiralık olarak forma giymiş ve istikrarlı bir görüntü sergilemişti. Geç kaldı tabii. 22 yaşında, istikrarlı şekilde ilk A takım deneyimi diyebiliriz. Galatasaray A takımında yer alıp, oynadığı kupa maçları olsa da, istikrarlı şekilde forma giymek başka. Bu futbolcular da maalesef çok geç kalıyorlar. Haliyle de beklenen aşama gerçekleşmiyor. 

Celil Yüksel'i ilk olarak Tudor dönemi konuşuyorduk. Milli Takım arası, bir hazırlık maçında oynamış ve iyi de performans göstermişti. Hatta "Suat Kaya" benzetmesi dahi yapmıştım. Çünkü tarz olarak çok benzemişti. Fatih Hoca da onu 1.5 sezon A takım kadrosunda tuttu, 5 yıllık sözleşme yapıldı ama beklenen aşamayı gösteremedi. Yine aynı yere geliyoruz. Bu futbolcuların çok daha genç yaşta, kiralanması ve oynatılması gerekiyor.

Bazı futbolcuların kiralık gitmeyişini de, kendilerine bağlıyorum. Orası uzak, şu takım olmaz diye fırsatlar kaçıyor. Bir de Celil Yüksel çok bekledi. 22 yaşında, neredeyse ilk A takım tecrübesini kazanmaya başladı diyebiliriz. Neyse ki bir yerde başlamış oldu. Adanaspor'da da 6 ayda iyi performans gösterdi ve 1 milyon TL karşılığında bonservisi alındı. Umarım bu yükselişi devam eder ve iyi bir kariyeri olur.

Ben sözleşmesi fesih edilir diye bekliyordum. 1 milyon TL'yi bu anlamda iyi bir rakam diye karşıladım. Bir hata var. Bu futbolcuları satarken, uygun geri alma bedellerini sözleşmeye eklemek gerekiyor. Gerekirse o 1 milyon TL'yi de alma ama futbolcu için geri satın alma opsiyonu ekle. Futbolcu yükselebilir, aşama kaydeder. Bu durumda da, altyapından yükselmiş futbolcunu tekrar takıma katarsın. Bir anlamda kiralık hamle gibi de düşünebilirsiniz. Fenerbahçe böyle yapıyor.

8 yorum:

  1. Real Madrid'in bize Jose Rodriguez'i verdiği gibi bonservissiz ama sonraki satıştan pay ve geri alma bedeliyle verseydik keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da müthiş bir yöntem. X satış içinde yüzde 50 pay olabilirdi.

      Sil
  2. Hazır para deyip 1 milyon TL yi kasaya koymak kısa vadede mantıklı geliyor yönetimlere çünkü oyuncu çıkıp parlasa bile o dönemde bu yönetimin başta olup olmayacağı belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış yapıyorlar. Umarım birkaç yıl sonra üzülmeyiz.

      Sil
  3. Adamı 1.5 sezon a takım kadrosunda tutmuş diyorsun sonra da adam niye gitmiyor geç kalıyorlar diyorsun. Alma o zaman a takım kadrosuna. Çağır çocuğu konuş aldık seni buraya ama seni kiralık verelim bir de başka takımda görelim de. A takim kadrosuna aldın da kaç kere şans verdin diye sorarlar adama. Hiç öyle idmanda görüyor hoca falan deme biz de saha da görüyoruz bazı oyuncuları ki bunlar idmanda nasıldır acaba? Ha idmanda iyidir eee saha da dökülüyor adam ama bir sonraki hafta yine sahada? Şans vereceksiniz gençlere vermeyecekseniz de doğru düzgün söyleyeceksiniz kiralayalım yada satalım seni diye. A takıma aldık olmadı demekle olmuyor kuru kuruya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans da verdin. Işığı veremedi demek ki. Hoca falan dememe gerek yok, zaten seni beni bu konuda susuz götürür, getirir. Hocanın olayı genç ortaya çıkarmak üzerine, bu adama gidip de iş anlatmam ben.

      Sil
    2. Celil e kaç kere şans verdi burak allahini seversen. Eski fatih hocadan bahsediyorsan evet gençleri oynamaktan çekinmez sahaya sürerdi. Şimdi ise o cesaretin esamesi okunmuyor. Mecbur kalmadıkça genç oynatmiyor. Ozan böyle başladı mesela. Emin bayram ı oynatmamak için taylan ı bile stopere çekti ama emin kulübede iken ona sans vereyim demedi. Hiç öyle olayı genç çıkarmak falan deme lütfen. Görüyoruz izliyoruz hepimiz. Ha dersin ki hoca garanti yetişmiş oyuncularla oynayıp hedefe kolay yoldan yürümek istiyor amenna söyleyecek lafım yok ama genç oyuncuyu yetiştirmek konusunda hoca eskisi gibi değil. Kimsenin hocaya iş öğretmek gibi bir niyeti olduğunu sanmıyorum tecrübesi dağlar denizler kadar ama bu hocanın artık gençlere çokta şans vermediği gerçeğini değiştirmiyor diye düşünüyorum.

      Sil
    3. İdmanları hoca biliyor ki, Celil ile alakalı benim de çok fikrim var. Işık vermedi hiçbir zaman, olmadı haliyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir