15 Eylül 2020 Salı

Rotasyonlu yapının da bu turu rahatlıkla geçebilmesi gerekiyor


Galatasaray'ın, Neftçi Bakü karşılaşması için Uefa'ya bildirdiği kadro bu şekilde. Tabii bazı kısıtlamalar var. 25 kişinin bildirilebildiği ortamda, 23 kişilik bir kadro kurabiliyoruz ve onun da kendi içinde kontenjanları var. Türkiye ve Galatasaray altyapısı almış isimleri de ayarlamak gerekiyordu. Arda Turan'ın yanında, b listesine yazılabilecek Ali Yavuz Kol ve Yunus Akgün'ün ana kadroda bildirilme nedeni de bu.

Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Ozornwafor, Emre Akbaba, Kerem Aktürkoğlu ve Oğulcan Çağlayan gibi isimler liste dışı kaldı. Burada en şaşırılacak isim Oğulcan Çağlayan olabilir. Yeni bir transfer ve iyi kötü beklenti duyuluyor. Gazianteo FK karşısında da maç kadrosunda bulunmuyordu. Elde birçok kanat var ve o rotasyon olabildiğince geniş. Yeni gelecek yabancılar sonrası ayrılığı beklenen Sekidika'nın burada olup, Oğulcan Çağlayan'ın olmamasına şaşırdım.

Ali Yavuz Kol'a çok güveniliyor demek ki. Hoca onu daha hazır görmüş olabilir ve öne yazmıştır. Değerli bir genç. Hem forvet, hem de kanatlar adına ciddi bir alternatif. Kadroya dahil edilmeyen diğer isimler ise sürpriz değil. Emre Akbaba zaten sakat, diğer isimler de Gaziantep FK karşısında kadroda olmayan isimler. Geniş kadroda yer alacaklar. Hatta, olası talip çıkması halinde (Ahmet Çalık, Ozornwafor ve Emre Taşdemir), ayrılabilirler. 

Neftçi Bakü karşısında rotasyon bekliyorum. Rotasyonlu yapının da bu turu rahatlıkla geçebilmesi gerekiyor. Diagne, Ömer Bayram, Linnes, Donk ve Babel gibi isimleri ilk 11'de görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır. Etebo ise kadroda yer aldığına göre hazır olmaya yakın. Medyada, Fenerbahçe derbisine hazırlanacak denilse de, bence daha iyi durumda. Bu maçta da bakarsınız süre alır. Kadroda yer almasını buna bağlayabiliriz.

6 yorum:

  1. Ben Babel yerine Kerem'i yazardım. Şu an en ise yaramayan oyuncumuz sanırım Babel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazmam. Babel kalırsa oynar, bu mecbur. Kadro dışı bırakamazsın, hala kaliteli.

      Sil
    2. O zaman Kerem Yunus Ali Yavuz gibi oyuncular yedek kulübesinde ya da tribünde curumeye devam eder. Son maçta Kerem Babel'den daha kötü mü oynardı girseydi?

      Sil
    3. Haklısın, katılıyorum sana da, Babel kalırsa oynar. Maalesef böyle.

      Sil
  2. bildirilen kadro bu değil.
    oğulcan'in ise rize ile aralarında süren bi davaları var. tff kendisine geçici lisans verdi ama bizimkiler temkinli yaklaşıp oynatmıyorlar şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildirilen kadro bu. Sonraki tur değişebilir. Oğulcan işi farklı da olabilir. Sanmıyorum öyle olacağını.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir