12 Eylül 2020 Cumartesi

Bu maçı hücum kazanmalı, çünkü orada güçlüyüz


Bizim adımıza lig "bugün" başlıyor. Son yıllarda eşi benzeri olmadığı ölçüde, yoğun bir fikstür içine gireceğiz. Avrupa Ligi'nde de devam etmemiz halinde, dinlenme olanağı bulamayacağız. Bu da mümkün olan en geniş ve iyi rotasyon gerekliliği demek. Galatasaray'ın alternatifli ve iyi bir kadroya sahip olduğunu düşünsem de, orta sahayı konusu sorun olmaya devam ediyor. Orta saha da her şey demek, neredeyse kadronun yüzde 60'ı.

Bu isimlerin kampa yetişmeyeceğini de, lige yetişmeyeceğini de biliyorduk. Fikstürün ilk 3 haftasında, Başakşehir ve Fenerbahçe maçları olunca biraz olsun hareketlilik olur mu diye düşünürken, o da yalan oldu. Transfer işinin son güne kalacağından da eminiz. 4-5 Ekim tarihleri arasında, kalan isimleri konuşuruz. Hatta gelen / giden derken müthiş bir trafik oluşur, kendi çapında bir yenilenmeye daha şahit olabiliriz. Yaşadığımız şeyler.

Gaziantep FK maçına gelelim. Tüm sorunlara rağmen bu maçı kazanmalı ve lige iyi bir başlangıç yapmalıyız. Mevcut kadroyla da bunu başaabileceğimize inanıyorum. Geçen yıllarda çoğu mevcut isim kampa geç katılır ve form tutmaları zaman alırdı. Şu an ise, mevcut kadrodan çoğu isim ilk andan itibaren takımla çalışıyor. Haliyle de form tutmaları adına beklemeye gerek yok. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Gerçekleşmeyen orta saha hamlelerine rağmen.

Fatih
Omar Luyindama Marcao Saracchi
Donk
Kılınç Feghouli Ömer Arda
Falcao

İlk 11 beklentim de bu şekilde. Hazırlık maçlarından gördüğüm kadarıyla, biraz daha 4-1-4-1 gibi oynuyoruz. Orta sahaya beklenen hamleler gelmediği için, ortaya bir isim kaydırmak olası. Belhanda'yı düşündüğümüzü sanmıyorum, yolların ayrılması daha olası. O pozisyon için de Feghouli ya da Arda kaydırılabilir. Emre Kılınç'ın kanatlardaki varlığı, bu hamleyi rahatlıkla yapabilmenize sebep. Donk, bu maçta 6 numara oynar, Etebo form tutana kadar da görüntü böyle olur.

Sudimica'yla istikrar yakalamış ve keyifli futbol oynamaya çalışan bir rakip olacak. Bu tarz, formasyon üzerinde yenilikçi teknik adamları seviyorum. Ligimizde çoğu takım 4-2-3-1 oynuyor ve bu durum beni oldukça sıkıyor. Sudimica ise ağırlıklı olarak 3'lü savunma düzenleri kullanıyor. Önemli kayıpları olsa da, transferde de iyi isimler aldılar. Geçen sezon, pandemi dönüşü sorun çıkarmışlardı. Bu maçta ise daha iyi olması gereken bir Galatasaray'la karşılaşacaklar.

Daha hareketli beklere sahibiz. Arda'nın soldaki varlığı Saracchi'nin doğru kullanımına sebep. Feghouli de ilk andan itibaren kampta ve lige iyi girmeli. Emre Kılınç gibi iyi bir hücum kozumuz da var. Falcao da aynı şekilde kamp gördü ve geçen sezon yaşadığı sakatlıklarda altını çizdiğimiz konu buydu. 6 numaradaki eksiklik, Luyindama'nın iyi görüntü vermemesi ve orta sahanın genel tablosu beni düşündürüyor. Bu maçı hücum kazanmalı, çünkü orada güçlüyüz. Alternatifleriyle de görüntü böyle.

5 yorum:

  1. Ben Donk yerine Taylan ekliyorum. Donk'u stoper düşünüyor artık hoca bence.

    YanıtlaSil
  2. Ben de Donk'un yanına Taylan'ı eklerim.Kılınç ya da Arda yedek olabilir.Çok ofansif bir 4 lü.Golü hatta 2 farkı erken bulamazsa çözülür bu 4 lü.Top rakipteyken bu 4 lü den kim rakibi karşılar ısırır caydırır.Ömer'in standartları belli.Satamadık ki Babel'i,Belhanda'yı.Sedika'yı ve Ozon'u da kimse istediğimiz fiyata kiralamıyor.Şener,A.Çalık,J.Durmaz,Emre T,Süleyman,Yunus,Atalay,Recep hepsi toplam birkaç milyon € etse bari.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir