20 Eylül 2020 Pazar

Ciddi bir satış beklemem, haliyle scout hamlesi gerçekleşmez


Lech Poznan cephesinde, Jozwiak'ın ayrılacağı ama Moder'in 1 yıl daha takımda tutulacağı yazılıyordu. 2 değerli potansiyel ve Galatasaray'ın scout ekibinin de peşinde olduğu isimler. Ülkenin en iyi scout ekibine sahibiyiz. Bu tarz isimleri yıllardır bulsak da, elde bonservis girdisi olmadığı için hamle yapamıyoruz. Futbolcu satamamak bence büyük bir zafiyet. Yönetime eksi yazılacak unsurların en başında geliyor.

Ozan Kabak ve Garry Rodrigues'den gelir elde edildiği an, Luyindama ve Marcao gibi potansiyeli olan isimler transfer edilmişti. Eğer yaz döneminde olsak, Diagne değil de, farklı, genç bir forveti konuşurduk. Paranın da doğru zamanda eline geçmesi gerekiyor. O vakit hamle yaparsın. Ya da sattığın kadar al durumundan kurtulana kadar bekleyeceksin. Aksi halde bu elden kaçan isimleri konuşmaya devam. Bir de şey diyemiyorum.

Jozwiak'ı ismi, scout adımları noktasında ilk adı çıkan oldu. Bazı isimleri dış basında okuduk ve transferlerini bekledik. Derby County, bu transferi 4 milyon avro bonservis karşılığı bitirmiş. Futbolcunun da 500 bin avro alacağı yazılıyor. Bonservis harcayabiliyor olsan düşünürdün. Feghouli yerine, gençleşmek adına düşünülebilir bir hamle olurdu. Sadece Jozwiak'a da odaklanmamak lazım, bu tarz birçok isim vardır.

Bu saatten sonra da iş işten geçti. Ciddi bir satış beklemem, haliyle scout hamlesi gerçekleşmez. Biraz daha kiralık işlere kaldık ve 6 numara transferi ile bu işi bitiririz. O da Nzonzi, Lemina tarzı etiketli bir kiralık hamle olabilir. Gelecek sezondan itibaren bu tarz "scout adımları" daha sık anılır. Ffp denetimi bitecek ve elimiz biraz daha rahatlayacak. Yine de gelir elde etme anlamında, ciddi satışlar gerekecek. Bu şekilde ancak günü kurtarıyoruz ki o dahi şüpheli.

2 yorum:

  1. Belki Belhanda giderse yerine olabilir içlerinden birisi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir para beklemediğimden zor diyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir