26 Eylül 2020 Cumartesi

Diagne / İrfan Can Kahveci takas ütopyası


Medyada sürekli haberler yer alıyor ve bazı dostlarımız da "aha gitti, aha şu oldu, aha bu oldu" gibi tepkiler veriyor. Her habere inanır halde yaklaşımlarda bulunuyorlar. Belki de yangın yapmayı seviyorlardır, bilinmez. Başakşehir'in Diagne'yi istemesi, Galatasaray'ın da karşılığında İrfan Can Kahveci'yi talep etmesi bana pek gerçekçi gelmedi. Bir de takasa Babel'in eklenebileceğini yazmışlar. Fazlasıyla ütopya bir iş.

Mevlüt Erdinç'i dahi Galatasaray'a bonservissiz bırakmayan bir takımdan bahsediyoruz. İrfan Can Kahveci'yi mi verecekler? Elimizde harcayabileceğimiz rakamlar olur, o vakit alabilirsin. Satışa hayır diyeceklerini sanmam da, bu iş takasla olmaz. Onların da ekonomisi sallanmaya başladı. Uefa ile ffp anlaşması yaptılar ve çeşitli kısıtlamalara uğradıkları için de transferde agresif olamıyorlar. Satış işleri bu yüzden imkansız değil.

Bu tarz bir ütopya ise imkansız. Diagne de değerli bir isim. Değerini bulmadan da elden çıkartmak imkansız. Diagne gittiği an, yerini nasıl dolduracaksınız? Falcao'ya sezon boyunca güvenip, onu tek başına bırakamazsınız. Diagne, oldukça dayanıklı ve iyi çalışıyor. Çok fazla sakatlık yaşamaz, kalitesini de bildiğiniz bir isim. Sezona da iyi başladığını ekleyelim. 10 milyon avro'nun altında bir rakama bırakmam. Bugün olmasa bile, gelecek sezon bu paraları edecektir.

Şu da var. İçinde bulunduğumuz sezon itibarıyla, İrfan Can Kahveci'ye de çok ihtiyaç kalmadı. Gelecek sezon başka şeyler konuşulabilir. Alınabilecek isimler içinde, bence de en iyi yerli olsa da, şu an ihtiyaç duyulan orta saha bir 6 numara alternatifi. Belhanda / Etebo bir tarafta, Emre Kılınç / Ömer Bayram da diğer tarafta alternatif. Ayrıca oraya kaydırabileceğiniz Feghouli gibi isimler de mevcut. Yana yakıla orta saha ararken, o sorunu kendi içimizden çözdük.

8 yorum:

  1. Haklisin Irfan Can su an bizde alternatif olacak duruma geldi, aktif 11'de kesebilecegi kimse yok ben su takimda Irfan Can olsa direkt 11 oynar diyemiyorum ideal 3lümüzü de alternatifleri de bulduk gibi, Irfan Can'a degil de bir firsat transferine ihtiyacimiz var orta saha icin zaten su saatte sattigin kimsenin yeri kolay dolmaz hele bizim yönetim hayatta dolduramaz cok sacma haber bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon düşünüyorum. Şu gün ise yapıyı bozmak istemem.

      Sil
  2. irfancan+crivelli<->diagne+babel takası olsa tadından yenmez..

    YanıtlaSil
  3. İrfan transferine ihtimal vermiyorum ama olası transferinde fatih Terim, İrfanı Arda Turan'ın rolünde oynatabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. İrfan Can olursa Belhanda meselesinde elimiz rahatlar herhangi bir satış durumunda fakat bu kez de hücum da yedegimiz olmayacak. Falcao'nun birkaç hafta sonra sakatlanacagini düşünürsek bizim için mantıksız bir transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz işte, o zaman da mevcut istikrar sallanır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir