1 Eylül 2020 Salı

Falcao / Diagne ikilisinin zaman zaman bir arada oynayacağını bekliyorduk


Orta sahaya transferler gelmediği için, değişik düzenlerde oynayabiliyoruz. Orta sahaya olan ağırlığı, mümkün oldukça en aza indirmek için çaba var. Maçı 90 dakika izleyemedik ama, özetlerden yola çıkarsak 3-4-1-2 gibi bir düzen gördüm. 3-5-2 de diyebilirsiniz buna. İlk 11'leri gördüğümde 4-4-2 gibi bir çıkarım yapsam da, net 3'lü savunma düzeniydi. Falcao / Diagne ikilisinin zaman zaman bir arada oynayacağını bekliyorduk. Bu daha sık gerçekleşecek gibi.

Fatih
Luyindama Donk Marcao
Şener Taylan Belhanda Saracchi
Arda
Falcao Diagne

Seri gibi "yaratıcı" ve kilit pasları atacak bir orta sahanın olmaması bizi hücumda kısırlaştırır. Oluşan pozisyonlara bakınca da genellikle bireysel çabayı görürsünüz. İstek, mücadele üst düzey, daha hareketli ve tempo yapmaya çalışan bir takım. İşin "oyun aklı" noktasında ise sorun oluyor. Hazırlık maçlarındaki düşük skorlu maçların bir nedeni de bence bu. Orta sahaya gelecek hamlelere göre nasıl bir strateji oluşacağını göreceğiz.

Kocuk
Taylan Emin A.Çalık
Sekidika Jimmy Ömer Taşdemir
Feghouli Adem A.Yavuz

2. yarıdaki kurgu da biraz buna benziyordu. Orta sahada problem var maalesef, bu da bizi denemeye iter. Taylan Antalyalı önce 6 numara gibi oynamaya çalışıyor, sonra stopere çekilebiliyor. Ya da Jimmy Durmaz'ı orta sahada izliyoruz. Jimmy Durmaz da fena durumda değil. En azından, iyi olan sol ayağını hatırlaması dahi artısı. Takımda kalacağını düşünmesem de, kalması halinde de iyi kötü bir alternatif olabilmesini isterim.

Orta sahaya beklenen hamleler gelebilirse, klasik 4-3-3 / 4-1-4-1 arası düzenimize döneriz. Hocanın da temel düşüncesi bu gibi. İlk hazırlık maçında da 4-1-4-1 vardı. Bu maç öncesi bir de Milli Takıma gidenler eklenince kurgu değişmiş oldu. Orta sahayı bir kenara bırakınca, her pozisyonda alternatifli bir yapı var. Ama orta saha da öyle bir pozisyon ki her şeyi 0'la çarpıyor. 6 ve 8 numaraları bekliyoruz, bakalım ne zaman gelecek.

4 yorum:

  1. O ic orta saha ikilisinden biri Feghouli olursa oyun akli sorunu cøzulebilir. Daha ønce 8 numara'da iyi isler cikardigini gørduk. Daha aktif ve daha tempolu oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 - 10'a da çekilebilir. Cezayir Milli Takım'ında da öyle oynuyor.

      Sil
  2. Belhanda'nin gitmeyecegini düşünürsek Selçuk'a yıllarca söyleyip eviremedigimiz şeyi Belhanda'dan alabilir miyiz. Belhanda regista olarak nasıl olur sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz, bence gidecektir. Regista olmaz, o pas ve teknik düzeye sahip değil. Sakin kalamıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir