28 Eylül 2020 Pazartesi

Falcao'da ise yorgunluk gibi bir mazeret olamaz


Galatasaray'da bazı futbolcuların alternatifi yok ve yoğun tempoda yorgunluk yaşamaları doğal. Üst üste maçlar oynayan, hatta 90 dakikalar çıkartan isimler var. Fenerbahçe karşısında bu isimlerin fizik olarak düşüşünü doğal görebilirim. Falcao'da ise böyle bir mazeret yok. Kampın ilk gününden bu yana çalışıyor ve diğer futbolcuların aksine, haftada 1 maç oynuyor. Yorgunluk yaşaması gereken son isim diyebiliriz.

Fenerbahçe karşısındaki görüntüsünü hiç beğenmedim. Hızını kaybetmesi yaşıyla alakalı olsa da, en azından daha diri kalabilirdi. Lemos karşısında bir an dahi ayakta kalamadı. Lemos'un sertliği ve agresif hali Lugano'ya benziyor. O ayara çıkmak zor olsa da, Fenerbahçe için iyi hamle. Yine de, şu Falcao'ya karşı gösterilen direnç ölçü olabilir mi düşünmek lazım. Sadece fırsat kovalayacak ve bitirecek bir Falcao, şu oyun yapısında lüks kalır.

Fırsatları bulabilmesi için organizasyon ve Falcao'yu doğru yerde topla buluşturmak lazım. Mümkün olduğunca rakip ceza sahası içinde kalmadı. Hem oradan uzaklaştı, hem de ceza sahası dışında Lemos tarafından sindirildi. Top kanatlara bir şekilde inmiş olsa da, orta kalitemiz de kötü. Özellikle de Feghouli'nin sağdan ortaladığı her top kalecinin kucağında kaldı. Bu şekilde forvetini besleyemezsin ki?

Diagne'ye daha hareketli ve mücadeleci bir oyun oynuyoruz. Fenerbahçe karşısında da Diagne'ye başlayıp, yıpranan savunma karşısına mı Falcao'yu kullansaydık? Diagne'nin hareketliliği, mücadelesi ve fizik yapısı artısı. Bu görüntüde de yakın zamanda ilk 11'de formayı alır gibi görünüyor. Falcao'nun şu ortamda sadece fırsatçılığını konuşuruz. Hızını biraz korusa, tekniği de öne çıkar ama şu halinde pek bir işe yaramaz.

13 yorum:

  1. Tipki bir zamanlar fbde ki Rvp gibi her hareketi yavaş,pozisyona bile giremiyor çünkü o koşuları yapamıyor artık stoperlerin sırtında uyuyor,maalesef 7.5 m gibi korkunç bir para veriyoruz umarım ileride bunların faturasıni ödemeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'yu daha özgür kılmak, yanında mücadeleci bir forvet kullanmak gerekecek belki de.

      Sil
  2. Bir once ki Avrupa maci ve derbi dahil Feg sagdan cizgiye inip iki kere on direge yerden sert orta birakti. Falcao ikisinde de on direk kosusu yapmadi. Zaten su aralar penalti atmaktan baska ne yapiyor pek anlayamiyorum. Cok haraketsiz. Hele o orta saha da top alip giderken Ozan'in yuzune attigi tokatta kabak tadi verdi. Tam kontraya cikiyoruz, sen sari kart goruyorsun. Tam bir hayal kirikligi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatçılığı da yoktu. Altay kaç kez sektirdi, yetişemedi bile. Falcao kurnazlığını göremedik.

      Sil
    2. Kesinlikle katiliyorum. Gomis bu seken toplardan birini birakirdi iceri.

      Sil
  3. yazın derhal vedalaşmak lazım. euro kuru ortada.
    belhanda zaten gider. feghouli ve babel maalesef kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif gelirse şu dakika bile düşünebilirim.

      Sil
  4. Falcao-Diagne ayni anda gørmeliyiz. Bence farkli olacak. Iyi anlamda. Guclu ve uyumlu stoperleri olan takimlara karsi kaybolmaya devam eder yoksa. Guclu ikili diyebilecegim Skrtel-Epuraneu daha agir ve formda degillerdi. Hareketli bir Falcao øne cikar tabi. Tisserand ve Lemos daha diri, daha genc ve hizlari fena degil. Diagne'yle baslamak iyi olabilrdi dusuncesi dogru dusunce. Ama ikinci devre Falcao'yu tutup Feghouli-Diagne degisikligi daha olumlu olabilirdi. Diagne'nin girmesi icin falcao'nun cikmasi gerekmez. Ben daha fazla dokunus bekliyorum hocadan. Islerin iyi gitmedigi maclarda Daha erken oyuncu degisikligi ve ayni zamanda formasyon degisimi. 4-3-1-2 / 3-4-1-2 gibi. Kadromuz alternatifli. Orta sahadan vazgecmeden cift forvet denenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görürüz de, onun için kurgu oluşmalı. Maçına göre olabilir belki de. Hoca mutlaka deneyecektir.

      Sil
  5. Maalesef Falcao bizde beklentilerin çok uzağında kaldı. Devre arası Falcao ile yollar ayrılıp daha genç ve Elmander tarzı bir forvetin gelmesine hayır demem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzağında demeyeyim de, biraz daha istikrar bekliyordu insan.

      Sil
  6. Diagne ile başlamak daha dogru olabilirdi. Stoperleri falcao dan daha fazla yorardı yada penaltı falan alırdı bir şekilde. Bu görüntüyle falcao olmaz bence. Diagne daha fazla oynamalı piyasası da yükselir. Falcao yu kime satacaksın bundan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, katılıyorum bu yoruma. Yıpranan bir savunmaya karşı Falcao daha net iş görebilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir