29 Eylül 2020 Salı

Olası sol bek düşüncesi rafa kalkmıştır ve transferde asıl ihtiyaçlara odaklanılmıştır


Hajduk maçının ardından yazmayı düşümsem de, araya başka işler girince yazamadım. O arada da eskiden yazmış olduğum sol bek yazıları vardı ve Emre Taşdemir'in Hajduk karşısında gösterdiği performansın ardından yalan oldu diyebilirim. Direkt olarak fizik değiştirtecek, etkili bir performans. Bu tarz "içeriden" kazanımlar da önceliğimiz diyebilirim. Bu sezon birçok pozisyon için bu kazanımları konuşuyoruz. Kazanımlar geldikçe de, transfer konusunda elimiz rahatlıyor.

Sol bek için hamle yapılabileceğine inanıyordum. Linnes orada oynayabilse de, ters ayaklı kalmasının yaratabileceği sorunlar var. Sağ bekte de Şener Özbayraklı'ya güvenmiyorum. Haliyle de alternatif noktada Linnes tek kalıyordu. Tabii o dönem, Emre Taşdemir'e kesin gider gözüyle baktım. Ömer Bayram'ı ise sol bek düşünmüyordum. Saracchi'nin arkasında, tecrübeli ve güvenilir bir sol bek beklentim vardı.

Emre Taşdemir'in Hajduk karşısında gösterdiği performansın ardından ise, yine içeriden bir kazanım yaptık diyebilirim. Olası sol bek düşüncesi rafa kalkmıştır ve transferde asıl ihtiyaçlara odaklanılmıştır. Emre Taşdemir'in orayı alternatif altına alabileceğini gördük. Direkt, hızlı oyun içinde de, onun hücum karakterinin önemi artar. Hücumu düşünen, olabildiğince tempolu bir sol bek. Saracchi tarzında diyelim. Bu tarz bekler de, mevcut oyunda yükselirler.

Emre Taşdemir'deki sorun "sakatlıklar". Hajduk karşısında oldukça iyiydi derken, sakatlık yaşadı ve kenara alındı. Bursaspor'daki ilk günlerinde çok ciddi potansiyeldi. O süreçte Milli Takım'ı da gördü. Sonrası uzun sakatlıklar yaşadı ve bir türlü toparlanamadı. Galatasaray'a gelişi ise kendisi açısından şanstı. İtiraf edeyim ki, özellikle ilk sezonunda beklentimin üzerine çıkmıştı. 2. sezonu düşüş oldu, bu sezonunda ise yeniden yükselmesini bekliyorum. Belli ki ciddi şans bulacak.

5 yorum:

  1. Stanislav Ivanov gelecekmiş sağ kanada. Hiç izledin mi daha önce bilgin var mı ?

    YanıtlaSil
  2. Hiç kimse gelmesin gitmesin.İmparatorun bonservisini soran yabancı kulüpler var.Bu saatten sonra o gider.Cengiz ile Albayrak ise bol sevgiyle gider.

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe maçında Linnes yerine Emre oynasaydı sol bekte daha iyi olmaz mıydı ağabey?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir