15 Eylül 2020 Salı

Fernandinho & Galatasaray, yarın hayal kırıklığı oluşsun istemem


Sosyal medyada bu tarz iddialar sürekli dolaşır. Medya tarafında bir kaynak bulamadım. İş tamamen "sosyal medya" üzerinden büyüyor. Nainggolan için de konuşuyorduk, Fernandinho için de konuşuruz. Maddi anlamda en zorlandığımız dönemde dahi bu tarz beklentiler oluşabiliyor. "Etiket" peşine bir şekilde düşüyoruz ve herkesin "etiketli" futbolcu istememe durumu da sevdiği ismin adı çıkana kadar. Böyle bir gündem olduğunu sanmıyorum da, gündem olsa hayır diyemem.

Bahsettiğimiz isim de Fernandinho. Yaşı 35'e gelse de, çok büyük bir istikrardan bahsediyoruz. Daha düne kadar, makine gibi işleyen Manchester City'nin en alternatifsiz parçasıydı. Yaşı gereği ister istemez kenara çekildi, hatta stoper gibi kullanılmaya başlandı. Yine de, Manchester City rotasyonunda önemli bir isim. Sezon sonu sözleşmesi bitecek ve 1 yıl daha kullanılmak isteneceğini düşünüyorum. Ayrılığı da omuzlar üzerinde, alkışlarla olur.

Guardiola'nın düzeninde kusursuz bir parça olmuştu. Yaşına rağmen fizik durumu ve devamlılığı mükemmel. Oyunun 2 yönünde harika katkı verir ve modern bir 6 numara nasıl olur sorusunun cevabını alırdık. Pas ve teknik özelliği mükemmel, çalışkan, savunma aksiyonu da çok iyi seviyelerde. Türkiye sınırları içinde, o pozisyonda, kimler, hangi yaşlarda katkı veriyor hatırlayın. Onun üzerine bir de Fernandinho'yu düşünün. İmkan varsa, 35 olan yaşına takılmazsınız.

Yine de mantığım almaz. Manchester City'den ayrılmak istemesinin tek yolu, macera istiyor olması olur. Rotasyonda değil de, gittiğim takımda ana aktör olmak isteyebilir. Manchester City'de, bu Ocak ayında sözleşme yenilemiş ve aldığı rakam düşmüştü. Rakamı hadi bir şekilde çözdün de (şu ekonomik düzende o da zor), neden ayrılmak istesin noktasındayım. Zor yani, şu an hayal kurup, yarın hayal kırıklığı oluşsun istemem.

4 yorum:

  1. Geçen yılın ikinci döneminde oturttugumuz oyunun üzerinden devam etmek istiyoruz. Lemina'nın sakatlığı sonrasında bulduğu şansları iyi değerlendiren Taylan'ın bu sene o görev için bir alternatif olacağını konuşuyorduk, gelinen noktada belki de ona alternatif aramamız gerekecek.
    Bununla birlikte Seri'nin alternatifini bulamadık, Fernandinho gelirse Seri'nin rolünü alır ve daha da yukarılara taşır. Fakat kadro yapımıza bakınca belki de başka bir oyun tercih etmemiz daha mantıklı olabilir. Zira elimizdeki oyuncu havuzunda bu rolleri isteyeceğimiz oyuncular sınırlı, bu nedenle o iki görevi tek bir oyuncuda birleştirip, oyun hızını artırmak isteyeceğiz.Etebo transferini de bu çizgide düşünebiliriz; Etebo-Emre Kılıç ile geçiş oyunları için oldukça etkili bir yapı oluşturduk. Bu oyuncuların alternatifi olarak Ömer-Belhanda hatta belki Atalay'ı yazabiliriz ve bu kağıt üzerinde hiç de kötü bir rotasyon değil. Burada Hasan Hüseyin hamlesi de gelebilir diye düşünüyorum, gelirse de yine Taylan gibi zaman zaman 6 numara oynaması ve aynı zamanda 8 numara için alternatif olması beklenecektir.
    Belhanda'nın satılacağı konuşuluyor, bence Belhanda satılırsa yerine 6-8'den ziyade 10 numara veya ikinci forvet gibi oynayacak ve dolayısıyla Arda/Feghouli ikilisine alternatif bir oyuncu alınabilir ki olması gereken de budur, zira böyle bir hamle bize seviye atlatabilir. İlk kez iki tempolu beki aynı anda oynatma şansımız var uzun yıllardan sonra, bunu iyi şekilde değerlendirmek için son şansımızı akıllıca kullanmalıyız; Fernandinho elbette çok iyi bir oyuncu ama orayı Taylan-Hasan Hüseyin veya olursa Dorukhan ile doldurabiliriz, Belhanda-Evander değişikliğinin yaratacağı etkiyi kadro içerisinden çözmek içinse Arda-Feghouliyi bir arada oynatmamız gerekir, ki elbette bazı maçlarda oynayacaklardır da; ama tüm bir sezonu bu şekilde götüremeyiz. Üstelik böyle bir yapı Emre Akbaba, Kerem, Ali Yazvuz gibi yetenekli isimleri daha etkili kullanmamızı sağlayacaktır. Arda-Feg; Emre-Kerem; Evander-Ali Yazuz... İleride Falcao-Diagne-Oğulcan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'nin alternatifini bulamadık ama yana yakıla arıyor muyuz, çok gerekli mi emin değilim. Bu oyun daha dikine ve hareketli. Seri, hızlı, çok hareketli bir isim değil. Oynarsa da, Taylan'ın olacağı, bizim 6 numara aradığımız yere yazılacak. Bu da takımı fiziksel anlamda düşürebilir ve boy ortalamasını kısaltır. Boy deyip geçmeyin, duran top savunmalarında, havadan top karşılamakta çok önemli.

      Sil
  2. Bir senelik sözleşme yıllık 1 milyona gelsin :D fazlası olmaz...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir