27 Eylül 2020 Pazar

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe, dersine iyi çalışmış bir rakip


Kötü oynadık. Daha doğrusu, Fenerbahçe dersine iyi çalışmış. Baskı ve preste Galatasaray'ı yıldırdılar. Hücumda biraz olsun "kaliteyi" bulabilmiş olsalar, skoru da alabilirlerdi. Thiam'la, Valencia'yla ön alan baskısını iyi yapsanız da, rakip ceza sahası ya da çevresinde topla buluştuğunuzda kaliteyi göstermekte zorlanıyorsunuz. Topu Luyindama'ya bırakıp, özellikle Marcao / Taylan Antalyalı hattına yapılan baskı bizi durdurdu. Luiz Gustavo ve Ozan Tufan'ı bu maç için ön plana çıkarırdım.

Belhanda ve Emre Kılınç'ı da işin içine sokamadık. Baskıda çabuk sindiler ve çok hata yaptılar. İlk yarıda Arda Turan'la biraz olsun hücumda kalmaya çalışsak da, sadece ona baktık. Lemos tarafından sindirilen ve ayakta kalamayan Falcao faktörü de var. Fenerbahçe bu denli baskısına ve kaptığı topa rağmen, kontra atak tehlikesi oluşturamadı. Bence Fenerbahçe daha iyi olan taraf olsa da, Galatasaray'ın daha net pozisyonları, Altay Bayındır'ın kritik kurtarışları var.

Hamlede de geç kaldık. Etebo / Babel / Diagne üçlüsünün daha erken oyuna girmesini beklerdim. Geç girdiler, girdikten sonra da biraz olsun hücumda kalmaya çalıştık. Babel fiziğiyle top tutabilse de, bizim de hücum verimliliğimiz iyi değil. Daha doğrusu sorumluluk almak problem. Diagne'ye başlayarak, rakip savunmayı yıpratmak ve Falcao'yu yıpranmış savunmaya karşı sonradan oyuna almak daha iyi fikirmiş gibi. Bu denli ezileceğini beklemiyordum.

Yorgunluk da var. Taylan Antalyalı üst üste 90 dakikaları oynamaya devam ediyor. Bu maçta yalnız kaldı ama buna rağmen mücadelesini gösterdi. Bazı isimlerin alternatifi yok, bu da Galatasaray'ı zorluyor. Saracchi'yi de aradım mesela. Linnes'in ters ayaklı oluşu, o kanadı biraz olsun ağırlaştırdı. Arda Turan / Emre Kılınç / Linnes üçgeni, Saracchi'nin olduğu zamanlardaki gibi değildi. Feghouli de Hajduk maçında kalmış, haliyle Omar yalnızdı ve yapabilecekleri sınırlı.

Yine kazanabilirdik tabii. Organizasyon dahilinde olmasa da, girilen pozisyonlar ve rakip kalecinin etkili kurtarışları var. Galatasaray'ın anahtarı hızlı ve direkt oyundu, maalesef baskıda sindik ve sorumluluk alacak isimleri bulamadık. İlk yarıda biraz olsun Arda Turan derim. 2. yarıda da Babel girdikten sonra onu öne çıkarırım. İlk andan itibaren bizim adımıza beraberlik kokuyordu ki böyle de bitti. Son yılların klasik iç saha derbilerinden biri diyebiliriz.

19 yorum:

  1. Valencia'nın ilk 10 dakikada atılmaması Fenerbahce'yi cesaretlendirdi ve çok iyi şok baskı yaptılar. Kılınç ve Belhanda çok kötüydü, Feghouli ise rezaletti. Buna rağmen yine net pozisyonlarımız var. Bence eksikleri görmek adına çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok takılmıyorum ben bu maça. Kötüydük, bazı eksiklerimiz var, yorgunluk da etken. Olacak bu düşüşler.

      Sil
  2. Simdi hepimiz son 4 macin ben dahil gazina geldik biraz. Ama rakipte oyun akli yuksek isimlerin biraz fazla olusu bizim diger maclarda gøremedigmiz eksiklerimizi gøsterdi bence bu mac. bu ilk 11'i hepimiz yazardik. Bence hamlelerde ki bir baska sorun su: cikan oyuncularla giren oyuncular farkli tipte oyuncular olmasi. Bu køtu birsey degil tabiki. Ama formaysonun degismemesi bence sorun. Giren o oyunculardan ayni sistem ve oyun bekleniyor. pres, hizli, ileri oyun. Ve bu dogru olan. Oyun planina sadik kalinmali. Ama hamleler sonrasi 4-3-1-2'ye gecilmeliydi. Hocanin gecen seneler en køtu huyu orta sahayi bosaltip forvet almasiydi. Forvet almasi dogruydu bircok mac, ama orta sahayi bosaltmasi yanlisti. Bugun ise kanatlar cikmisken forvet cift olabilirdi. Cunku Arda, Emre, Falcao, Feghouli, Taylan gibi isimler Tisserand-Lemos-Ozan-Gustavo arasinda kalan kim ise hepsi fizik olarak eziliyordu. Buna karsi olarak da Diagne tek yerine Babel-Diagne, arkalarinda forvet arkasi Belhanda yada Arda hatta Falcao bile olabilirdi. Orta 3lu de Kilinc-Taylan-Etebo. Evet bøylece belki Caner ve Gøkhan'a yol aciliyordu ama hava toplariyla da daha ne kadar fazla tehdit edebilirlerdi sanki, zaten bizden 3 kat fazla ceza sahamiza girmisler. O 3 ismin oyuna girmesi tamamen fizik olarak ezilmemiz. Etebo Taylan'i rahatlatmak icin, Diagne Lemos-Tisserand'la mucadele icin. Ama oda etkisiz kaldi. Hic aklima gelmezdi ama ben topun Babel'e gelmesini istedim. Sahada oyun akli yuksek birkac ismimiz olunca Falcao, Arda,Feghouli vs oyundayken Babel el freni oluyor. Ama tek oyun akli kendisi olunca etkisi ortaya cikiyor. Top tutyor, kilit pas veriyor ve ezilmiyor. Diger oyun aklimiz Belhanda'ya da uzak kaldi. Ceza sahasina daha yakin olmali Babel. 4-3-1-2 demem oyuzden eger oyuna Babel ve Diagne girecekse. Zaten gecen o mukemmel golu Diagne-Babel-Belhanda atmadi mi? Rakibin guclu stoper-orta saha hattina karsilik kanatsiz formasyon, yani cift forvet ve arkalarinda birbirine yakin kompakt 4 orta saha cøzumdu.
    Belhanda'da erken cikmaliydi. Hatta Arda kalabilirdi oyunda onun yerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her maçı yüksek efor ve koş koş halinde oynayamayız. Fizik de yıpranınca, biraz olsun tempoyu düşürmek, pas yapmak lazım. Hocanın Seri işareti bundan.

      Sil
  3. şu fenerin son 2-3 yıldır derbilerde ön alanda bize yaptığı prese ayar oluyorum. eskiden biz yapardık. falcao, arda, feg hattıyla olmuyor tabi. bu presi yapacak takımlara karşı çözüm bulmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyuncu yapısıyla o presi zor yaparız :( Çözüm Seri gibi, biraz daha topu iyi kullanabilmek.

      Sil
  4. GALATASARAYIMIZI ÇÖZECEK TAKTİK MAALESEF:Marcao ve Taylana pres yap,orta sahadaki dörtlüden en az ikisinin oyuna girmesini engelle.Falcao fiziken ezilsin.

    YanıtlaSil
  5. Yaraticilik eksigimiz kabak gibi ortaya cikti ve Fatih Hocanin Seri gibi bir regista oyuncumuz yok aciklamasi durum tespiti icin yeter de artar bile. Bu takim her sey düzgün giderse A plani ile oynayabilir ama B plani icin kadro yetersiz bu beraberlik yönetime ve transfer eksikligine yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha sakin kalmak, topu iyi kullanmak ve tutmak mühim. Ya da hücumda kalabilmek diyelim. Seri işareti bundan. Yarın hızlı kanatta gündem olur.

      Sil
  6. taraftar hemen yangında. feci bir fikstürden çıktık. haftaya rahat edeceğiz. her maç şov mu yapacağız. takım gayet iyi. fatih yere bile yatmadı. sadece 1 transfer gerekiyor. o da seri olsun. hoca onu istiyor madem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin olmak, bu maça da tek bir maç gözüyle bakmak gerekiyor. En kötü halimiz bu işte.

      Sil
  7. Zemin berbattı bence oynamak isteyen taraf açısından büyük dezavantaj yarattı. Ben lemina rahatlığını aradım orta alanda açıkçası bu zeminde seri de kaybolurdu. Yorgunluk çok açık hissedilendi malesef. Posizyonu olmayan rakip açısından bir ince nefes alma ortamı yaratmış olsa da şu ortamda gerçekten çok ağır favori biziz.
    Hedefte bizim Şampiyon olmamamız üzerine kurulu iken kimse serzeniş yapmasın desteğe devam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zemin işi sorun olabilir. Çekincem o. Oynamaya çalışan, hızlı ve tempolu bir takımız. Bu zemin kendi ayağımıza çelme olur.

      Sil
  8. Terim F.Bahçe maçının kadrosuyla derby ve zorluk derecesi yüksek maçları kazanamaz. 2-0 yendiğimiz kötü Başakşehir in bile ciddi pozisyonlar bulduğunu unutmayalım. Orta sahanın iki kanat oyuncusu Arda Ve Feghouli takımın yumuşak karnıydı. Arda en iyi maçını oynadı. İyi niyetli ama asla yeterli değil. Temposu ve gücü yok. Şimdilik ancak bu kadar olur. Feghouli. İyi topa vurur diye 90 dakika sabredilecek oyuncu değil. Rakip topu kapmış gidiyor, yanından geçiyor zerre rahatsız etmiyor. Bu kadar ruhsuz, gamsız, donuk oyuncu olmaz. F.Bahçe orta sahayı çabuk geçti, maçın büyük bölümünde oyuna hükmetti . Neden ? Çünkü G.Saray orta sahası dirençsiz ve zayıftı. Sebebi Terim’in yanlış oyuncu tercihi ağır, temposuz iki adam Arda Feghouli de 70 dakika ısrar etti. Ne zaman yanlışından döndü G.Saray maça ağırlığını koydu. Artık şu kesin Etobe siz orta saha olmaz. Bir çok taraftarın kazma dediği Ö.Bayram işte bu maçların adamı. Etobe ve Ö.Bayram lı orta sahada F.Bahçe bu kadar top kapamaz boş alan bulamazdı. F.Bahçe maçı gösterdi ki Emre Kılınç’ ın fiziğini güçlendirmeye sahada daha diri kalmaya ihtiyacı var. En acil ihtiyaç da karşı kaleye hızlı atacak yapacak etkili kanat oyuncu ekskliği. Rodrigez ve Onyekuru gel de arama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanılır, neden kazanılmasın. Baskıda zorlandık sadece. Orada da geriden topla çıkabilmek, topu kullanabilmek problemdi. Seri gibi bir isim arandı diyebilirim, hatta Mariano.

      Sil
  9. Genel kamuoyu yorumlarına bakınca görüyorum ki mutlak favori Galatasaray'dı. Farkında mısınız son yıllarda Galatasaray hep daha ön planda oluyor Fenerbahçe berabere kalınca bile herkes şaşırıyor buradan anlıyoruz ki artık Galatasaray Fenerbahçe'nin çok üstünde bir kulüp.
    Fenerbahçce, Galatasaray'ı oynatmama düşüncesiyle sahadaydı. Galatasaray beklenti altında kalsa bile çok net gol pozisyonları üretebildi ve 1 tanesini atsaydı maçın gidişatı da çok farklı olacaktı. Fenerbahçe ne yapmış sorarım size? (Alp)

    YanıtlaSil
  10. hocanın Seri'yi neden istediği bu maçta belli oldu.
    geriye kadar gelip o topu presten çıkarak oyuncu eksikliği vardı
    ben olsam fatih hoca'nın yerinde ilerideki işlemeyen feghouli veya emre'den birini alıp ortaya Etobo'yu koyup pas istasyonu sayısını artırırdım. bu sayede presten çıkardık
    Lyundama ve Marcao oyun kurarken çok yanlız kaldılar.
    Etobo'nun hatta babel'in daha erken oyuna girmeleri gerekiyordu.
    55'de artık bu kadro ile olmayacağı belli olmuştu.
    Ama hoca çok bekledi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir