3 Eylül 2020 Perşembe

Galatasaray 1-1 Hatayspor, üretemiyor olmak orta sahadaki eksiklik


Galatasaray orta sahasında oyunu açacak, yönlendirecek bir ismin olmaması, daha doğrusu o rolün Belhanda'da olması sıkıntı. Taylan Antalyalı / Ömer Bayram ikilisini işin mücadele tarafında ön plana çıkarırız, hatta Taylan Antalyalı bu rolü elinden geldiğince de iyi yaptı ama hücumdaki görüntü kısır. Bu kısırlıkta da orta sahanın oyunu yönlendirememesi, kilit açamaması problem olacak. Orta sahadaki bu eksikliği gidermek de transfere bağlı.

Omar ve Emre Kılınç gibi isimlerin takıma eklenmesiyle, hız artar. Ağır kaldığımız doğru olsa da, hızı arttıracak isimler eklenecek. O zaman da Feghouli ya da Arda Turan'ı merkeze çekebilir ve orta sahaya yönlendirici bir isim ekleyebiliriz. Arda Turan ve Feghouli oldukça hazır durumda. Feghouli'nin bu sefer kampın ilk gününden bu yana burada olması ve Arda Turan'ın kilo vermiş hali hücumdaki aklı oluşturdu.

Arda Turan'ın topu iyi saklayabilmesi de, Saracchi'nin etkisini yükseltti. Arda Turan'ın kayarak top kapmalarını özlemişiz, savunma yardımı harikaydı. Bu sayede onlar sahada olduğunda, sol kanadı iyi kullandık. Sağda ise Feghouli yalnız. Şener Özbayraklı felaket halde ve orayı Omar / Linnes ikilisiyle görmek lazım. Orta sahadan da hücuma yönelik destek alamıyorsunuz, haliyle de iş 2 isme baktı. Maalesef Falcao'yu da iyi bulmadım.

2. yarıdaki baskı güzeldi. Daha hareketlendi takım ve ön alanda daha etkiliydi. Pozisyonlar da geldi sonrasında. Orada 2. golü bulmak lazım. Bulamadık, sonrasında orta sahada kaptırılan bir top (bence fauldü) ve rakibin cezayı kesişi. Yenen golün ardından da birçok değişiklik geldi ve ön alandaki var olan oyun aklını kaybettik. Orta sahada da Jimmy Durmaz'la oyun kurmaya çalıştık. Galatasaray orta sahasının özeti bu maalesef.

Ön alana koşu atacak, açık alanı iyi kullanacak isimleri alsak da, o alanı kullandıracak pasları atamadıktan sonra bir anlam ifade etmiyor. Orta saha işini bir an önce çözmek gerekiyor. Taylan Antalyalı'dan belli ki bir 6 numara çıkarmaya çalışacağız ve Ömer Bayram'ın orta sahaya geçişi gibi iyi mesaj verecek. Yine de bu isimler alternatif işte, fark yaratamazlar. Orta saha da çok şey demek, neredeyse takımın yüzde 60'ı, 70'i.

Luyindama'nın sakatlıktan iyi dönmeyişi ve hızını kaybetmesi de, rakip açık alan bulduğunda pozisyonlar getirdi. Gol de böyle geldi diyebiliriz. Hızını kaybetmiş gibi ki, bu büyük bir sorun olur. Uzun sakatlıktan çıktı tabii, toparlaması zaman alacaktır. Belki de ilk etapta Donk'u izlemeye devam edeceğiz. İşin özü, klişe olacak olsa da, orta saha işi her şeyin temeli. Şu beraberliği de buna bağlayacağız.

7 yorum:

  1. Taylan dan stoper olmayacağı gibi defansif orta sahada olmaz adamın oyun anlayışına aykırı. Günler hâlâ geçerken transferin bitmemiş olması sezon boyunca acı cekecegimizin de göstergesi. Bu kadar âciz bir yönetim yakışmıyor koskoca camia ya. Başkan bilmem kaç transfer yaptık diye konuşacağına yeni trasnferleri sezon öncesi kampına yetiştirmeyi kendine görev edinseydi de takım ne kadar iyi oynadı diye içimize bir umut doğsaydı. Umarım seçimde işi bilen bir yönetim oluşur da her sezona acabalarla girmek zorunda kalmayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak olur, dönüşümü bence iyi sağlıyor. Yeter ki anlamsız anlamlar yüklenmesin. Değişebilir.

      Sil
  2. yalnız falcao hâlâ çok ağır kalıyor. misal özetteki bi pozisyonda çok iyi bi vücut çalımı atıp döndü ama bunu çok ağır yaptı (zaten sonrasında da golü yapamadı). geçen sezon attığı gollere bakarsak genelde çok iyi beslenildiği anlarda tek vuruşla attığı goller var. bu sezon da yine ancak böyle gollerde görebiliriz kendisini. o Atl. Madrid'de ki gibi harikalar yaratan, bazen de ekmeğini taştan çıkaran, rakip savunmayi sırtında taşıyıp götüren bi falcao beklemiyorum tabi ama görüntüsü gerçekten de geçen sezondan farksız, çok ağır kalıyor. böyle bi oyuncuya o maaşı verirsen bu işler düzelmez. onun yarı ücretine oynayan diagne de çok iyi beslenildiğinde o tek vuruşluk golleri rahat atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru yorum. Ben o kadar maaşı Sneijder gibi şapkadan tavşan çıkaracak bi oyuncuya veririm. O maaşı alan Falcao'nun ekstra bişeyi yoksa o parayı ona boşa veriyoruz demektir. Arkadaşın dediği gibi Diagne'de aynı şeyleri yapıyor. Falcao'nun pili bitmiş; geçmiş olsun.

      Sil
    2. Falcao ağır kalıyor ama ceza sahası içindeki klası da çok fazla. Bence de lüks tabii, talibi olsa kal demezdim. Falcao varsa, oyun düzeni ona odaklanmalı. Öyle bir lüksümüz var mı derseniz de, bence yok.

      Sil
  3. Orta sahadaki en ufak bir değişiklik tüm takımı etkilediği için oraya istikrarlı ve garanti isimler lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç de olur, yeter ki uzun vadeli olsun. Seneye bir daha bunları düşünmeyelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir