16 Eylül 2020 Çarşamba

Galatasaray'ı ve futbolcularını birçok kategoride ilk sıralarda görebiliyoruz


Ligin ilk haftasında oynanan maçların istatistiklerine bakınca, Galatasaray'ı ve futbolcularını birçok kategoride ilk sıralarda görebiliyoruz. Geçen yılların aksine, çok iyi bir başlangıçtı bu. Fatih Hoca'nın ipleri eline alması ve tüm odağını saha içine vermiş olmasının etkileri de diyebiliriz. Transfer konusunda, özellikle orta saha tarafında eksikler olsa da, takım içinden bulduğu çözümlerle de damgasını vurdu. İyi bir kamp dönemi geçirmemizin de büyük artısı var.

1. haftaya bakınca, en fazla gol girişiminde bulunan takım Galatasaray. Gaziantep FK'nın kalecisi Günay Güvenç de, ilk haftada en çok kurtarış yapan kaleci. Gönül rahatlığıyla 6-7 olabilecek bir maç, 3'de kaldı. Rakibe en az gol girişimi imkanı veren 3 takımdan birinin Galatasaray olması da, oyunun ne kadar güçlü olduğunun bir diğer göstergesi. Topa sahip, dikine ve hızlı bir oyun bu. Topu kaptırdığı noktada da, bir an önce geri kazanmak için çabalayan.

En çok isabetli şut bulan takım da Galatasaray. 12 tane isabetli şutu var ve sezon başlangıçları arasında da, 2014 / 2015 sezonundan bu yana en iyisi. Özellikle ilk yarıda müthiş bir tempo vardı. Gaziantep FK da bence bu futbolu beklemiyordu ve ne olduğunu şaşırdı. Çare de bulamadıkları için, Galatasaray'ın skora rahat ulaştığını gördük. Bu aynı oranda devam etmeyecektir, rakipler de mutlaka biraz daha kapanacak. Kilidi açmak önemli, bunun da yolu hücum organizasyonundan geçecek. O konuda da Galatasaray'ı iyi buldum.

En çok kilit pas futbolcular arasında da, 4 kilit pasla Belhanda ilk 5 sıranın içinde. İlk sıralarda da, 5'er kilit pasla 3 futbolcu var. Belhanda'nın en çok eleştirildiği noktalardan biriydi. Emre Kılınç'ın varlığı onu biraz daha 6-8 numara arası oynamaya itti ve daha rahattı diyeyim. Oyun da biraz daha direkt bir yapıda olunca, tam onun futbolu oldu ve katkısı yükseldi. Mevcut oyun içinde de, bu katkıyla devam edecek diye düşünüyorum. Tabii kalırsa.

Destek olmayı unutmayın, ihmal etmeyin :)
Destek olmak için;
Blogdaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız yeterli olacak..

6 yorum:

  1. Fatih Hoca'nın bu sıralar yaptığı açıklamalar gösteriyor ki sezonu kupasız bitirmek onu hırslandırmış ve tamamen saha içine kilitlenmiş.

    YanıtlaSil
  2. Bu oyun formatını gördükten sonra ben Belhanda'nın kalması gerektiğine inanıyorum.
    Gerekiyorsa maaşında indirime gitsin 1,5-2 milyon arası bir sözleşme yapalım ve uzatalım kontratını. Bu çocuk 10 numara değil. 8 numara. Hep de öyleydi. 8.1 bile değil. Gerçekten bir 8 numara. Bu sistemde belli sorumluluklar ve görevler dahilinde uyandığında ne kadar verimli olduğunu gördük. Yanında ona yakın duran, pas isteyen, al-ver yapabileceği oyuncular da olunca stresten uzak kendini gösterdi. Koşan, basan ve her zaman da fit bir oyuncu ve top almaktan, top istemekten de asla kaçmıyor. Ben giderse, ondan daha iyisini bulabileceğimize inanmıyorum.
    Daha ucuz bir kontrat yaparsa hem gitmesi de kolaylaşır. Böyle oynadığı sürece biz Belhanda'dan zarar etmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an, bu parasızlık içinde daha iyisini bulamazsın. Elindeki de çok etmiyor ve transferin son günlerine geliyoruz. Büyük sorun yaşarız.

      Sil
  3. geçen sezon pandemiden öncede bu oyunu oynuyorduk zaten, özellikle de fb ve sivas deplasmanı diyebilirim. hatta pandemiden sonra da böyle oynadığımız birkaç maç vardı. o zamanlardan tek fark Seri'nin olmayışı. bu oyunu izlemek inanılmaz keyif veriyor bana. hoca saha içine çok iyi çalışıyor ve ısrarla bu oyunu oynatmak istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu denli oynayamıyorduk, hızlansak dahi yine hareketsizlik vardı, bazı isimler kaynaklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir