12 Eylül 2020 Cumartesi

Galatasaray'da, son zamanların en çok konuşulan ismi William D'Avila


Galatasaray'da, son zamanların en çok konuşulan ismi William D'Avila. Menajerlik şirketi kaynaklı, birçok iş yaptığımız menajerlerin başında geliyor. Son zamanlarda da kendisi üzerinden gerçekleşen transferler artıyor. Ülkede hemen hemen herkesin tanıdığı ama fotoğrafını dahi bulmakta zorlandığı bir isim. Çok gün yüzüne çıkmaz, konuşmaz. Yine de icraatı bilinir. Galatasaray için de son zamanlarda daha sık anılır oldu.

Kendisini ilk olarak, Onyekuru'yu kiraladığımız dönem fark etmiştim. O günlerde elinde çok fazla futbolcu da yoktu. Sonrasında işler değişti ve bünyesine kattığı isimlerle büyüdü. Osimhen'lere kadar uzandı, öyle söyleyeyim. 60 milyon avro bonservisli transferlere de imza atıyor. Yine kendi menajerlik şirketi üzerinden, bazı isimlerin "ülke" haklarını alarak da transferler gerçekleştiriyor. Guiliano ve Josef de Souza örnekleri gibi.

Galatasaray açısından bakalım. Belhanda'yı transfer ettiğimiz dönemde, futbolcunun menajeri değildi. Sonrasında haklarını satın aldı. Bu durum Garry Rodrigues için de geçerliydi ve Suudi Arabistan'a satışını gerçekleştirmişti. Yine aynı şekilde, Badou N'Diaye 'yi Premier Lig'e götüren de o. Şu 2 transfer üzerinden çok ciddi kazançlar elde etmiştik. Belhanda için de geçtiğimiz sezonlarda ciddi teklifler getirse bile, o gün izin verilmedi. Bugün ise zorlanıyoruz.

Emre Kılınç'ın da menajerliğini yapıyor. Türk futbolcu üzerinden de bir ağ oluşturmaya başladı. Galatasaray'da bazı gençlerin de menajerliğini almıştı. Ozornwafor da onun futbolcusu (kira bedeli ile bonservisini çıkarmıştı), son Etebo da. Genel resme bakınca, aslında iyi işler yaptığını görüyoruz. Getirdiği isimler genelde boş çıkmıyor ve katkı alıyoruz. Yapmış olduğu satışlardan da ciddi gelirler elde edildi. 

Yine de bu işlerin 1 isimden dönmeye başlaması büyük tehlikedir. Bir bakmışsın ve o menajerin elinde oyuncak olmuşsun. Borçlanıyorsun çünkü. Borçlandıkça da o menajer istediği ismi, istediği şartlarda sana getirebiliyor. Sen de buna hayır diyemiyorsun. Zamanında Beşiktaş bu durumu Mendes ile yaşamıştı. Bazı menajerlerle iyi ilişkiler kurmak önemlidir, buna itirazım yok. İş tek düze dönmemeli ve menajer önerileri üzerinden transfer harekatı oluşturmamalısın.

4 yorum:

  1. işin komiği adamın fotoğrafı bile yok. gören varsa haber versin merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Takım içerisinde bir menajerin ağırlık kazanmasına yönelik endişene katılıyorum. Benim birkaç endişem daha var. Söylediğin gibi aralarında genç futbolcularımızın da olduğu bazı isimleri sonradan portföyüne kattı. Bunun üstüne Atilla Türker'in peşpeşe açıkladığı Onyekuru, Omar, Emre Kılınç için yapılan yüksek ödemelere ait belgeler ve yönetimin bu belgelere yönelik açıklamasını okuyunca endişem, acaba son senesinde yönetim Davila üzerinden yolsuzluk mu yapıyor diye düşünmekten alamadım kendimi. Omar için 2 küsür, Emre için 1.5, Onyekuru için 0.8, Etebo için gene 1 milyonun üstünde ödeme tuhaf. UEFA % 10 der. O da 200 ila 100 arası rakam yapar. Bu paraları el altından imza parası diye sızdırdılar ama kiraladığın Etebo'ya ne imza parası, ayrıca 2 milyon avro maaş verdiğin Omar'a 2 imza parası da nereden çıktı. Emre hani parayı seçmemişti. Madem para var. Mert Hakan neden kaçırıldı ve Kaan!'a neden 2.5 ödenip alınmadı! Tuhaf olduğu kadar mide bulandırıcı bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek menajer üzerinden dönen tablo, an gelir seni iflasa sürükler. O ödeme işi farklı yalnız, dediğin gibi değil. Haberleri paylaşanlar da manidar zaten. Daha detaylıca anlatacağım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir