18 Eylül 2020 Cuma

Gol sezgisini hatırlamak güzel, doğru zamanda doğru yerdeydi


Diagne satılsın mı, satılmasın mı muhabbeti son günlerde konuşuluyor. 8-9 milyon avro gibi bir teklifin varlığından söz edilse de, doğru olduğunu düşünmüyorum. Teklif varsa da maksimum 4-5 milyon avro seviyesindedir ve bu rakama satılması da hayal kırıklığı olur. Yerini doldurman gerek ve o para da yetmez. Orta saha da arıyorsun, sorun çok. Sezona girerken, taraftarın en güvendiği olduğu noktaların başında Falcao / Diagne rotasyonu geliyor. Bozmamak lazım.

Diagne'yle alakalı güvencem dayanıklılığı. Korkum ise uzun zamandır resmi maça çıkmamasıydı. Öz güvenini yeniden kazanması ve ölü toprağını üzerinden atması gerekiyordu. Bu maçlar da onun adına fırsat. Gol buldukça yükselecek ve Neftçi Bakü karşısında iyi bir başlangıç yaptı. "Gol sezgisini" hatırlamak güzel, doğru zamanda doğru yerdeydi. Rakip ceza sahası içindeki etkisi yüksek, yeter ki beslensin.

Onu da maçın ilk yarısında Linnes iyi yaptı. 2 kez net gördü ve biri direkten döndü, diğeri de gol oldu. Takımın hızlı pas oyununa pek dahil olmasa da, rakip savunmayı oldukça yıprattı diyebiliriz. Bu görüntüsü de, Falcao için doğru alternatif olacağına işaret. Sezon uzun, Falcao'nun da yaş haddi var. Fatih Hoca "x pozisyonun 1 ve 2 numaralı arasındaki rekabette iyi olan forma giyecek, buna rotasyon demem" demişti. Falcao / Diagne rekabeti de oldukça önemli.

Gol attıkça açılacak. Sezonu 20 golün aşağısında bitireceğini düşünmüyorum. Bazı rakiplerimiz forvet bulmakta zorlanırken, bizim elimizde 2 iyi ve garanti forvet var. Diagne de iyi başladı. 2 resmi maçta, 2 forvetimiz 2'şer gol bulmuş oldu. An geldiğinde birlikte de oynarlar. O formasyon esnekliğini yapabilecek yapımız var. Bu saatten sonra Diagne satılmaz, hatta teklif dahi edilemez. Yeter ki taraftar doğru yaklaşsın, aynı hataya düşmeyelim.

4 yorum:

  1. Geçen yıl Falcao sevdasıyla adamı çöp ilan ettik yerden yere vurduk. Eksikliğini de çok hissettik

    YanıtlaSil
  2. Satılsa şu saatten sonra yerini dolduramazsın. Orta sahan eksikken vir de forvette eksiğe tahammülü olmaz takımın. Ayrıca falcao nun sakatlık problemi nedeniyle bu sezon diagneye çok iş düşecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu dakika yerini doldurmak için, aldığın rakamı komple harcaman lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir