11 Eylül 2020 Cuma

Ismaila Coulibaly hikayesini, ilerleyen yıllarda mutlaka anacağız


Sattığın kadar al sarmalında "bonservis girdisi" her şey demek. Hele ki scout transferleri yapmayı hayal eden takımlar adına. "Scout" mantığı sadece genç isimleri almak olmasa da, Galatasaray'ın ekonomik çarkını döndürmesi adına bu tarz transferlere ihtiyacı var. Böyle gençleri bulsak da, transferleri maalesef gerçekleşmiyor. Sonrasında da "Galatasaray'ın elinden kaçırdığı" futbolcu söylemi ortaya çıkıyor.

Bu sezon da iddialı gençler bulduk. Moder ve Jozwiak gibi isimleri konuştuk. Bu isimler dillendikçe de maliyetler yükseldi. Sonrasında bu isimleri herkes konuşur oldu. Elimizde girdi yok işte. Buluyor olman ya da istemen fark etmiyor. Tabii iş bitirici yönetici de önemli. Bundan da yoksunuz. Garry Rodrigues / Ozan Kabak satışı olan dönemi hatırlayın. Marcao / Luyindama tandemi ile, geleceğe dönük değerler oluşturmuştuk.

Ocak ayı değil de, yaz aylarında olsak, Diagne parasıyla 2-3 hamle daha görme imkanımız olabilirdi. Paranın ne zaman eline geçtiği önemli. Sonrasında büyük satışlar gelmedi. Satış olmadıkça da bu durum bizi maliyetli isimlere itti. Kulübünde düşünülmeyen, kiralık alınması mümkün, etiketli futbolcular. Belki düşük kira bedelleri verdin ama büyük yıllık ücretleri konuştun. En son da, günü kurtarayım derken, günü de kurtaramadın.

Ismaila Coulibaly de son halka. Adı çıktığında "kim bu" denilse de, biraz izleyince potansiyeli görüldü. Geldi, geliyor diye haberler okuyorduk. 1 milyon avro civarına da biteceği söyleniyordu. Bitiremedik tabii, bu transfer de olmadı. Nedeni de bana göre parasızlık değil, iş bitirici yönetici noksanlığı. Futbolcu da 1.9 milyon avro karşılığında Sheffield United'a satıldı. Onlar da futbolcuyu Belçika ekibi Beerschot'a kiraladı. Bu hikayeyi ilerleyen yıllarda mutlaka anacağız.

4 yorum:

  1. Iyi bir oyuncu, ama Etebo su an icin daha hazir ve direkt karki alabilecegimiz bir isim; zaten Coulibaly'i yonetim bir sekilde buldu, teklifini yapti, bekledi ama alamadi, sure daralinca yerine yine genc ve potansiyelli baska bir oyuncuyu getirdi, bence pisman olacak bir durum yok.
    Zamaninda Gomisi 6,5 milyona satip, Haaland icin 3,5-4 milyona anlasabilecekken parayi odeyemeyip alamayan bir yonetim bu, su an elde hic para yokken bu oyuncuyu alamamasi cok normal, ustelik bu sefer, en azindan bu yil icin, yerini daha hazir bir oyuncuyla doldurmayi basardilar.
    Okay da gelirse Coulibaly 100 milyonluk bir oyuncuya donusse bile, bunu pek te onemsemeyebiliruz cunku elimizde iyi bir kadro var, potansiyelli genc oyuncularimiz var ve iki transferle baska bir seyiyeye gelme durumumuz var.
    Tabii herseyi Okay'in veya en azindan o seviyede baska bir orta saha oyuncusunun transferi belirleyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediklerinize katılıyorum sadece şöyle bir ekleme yapmak istiyorum.

      bu tuhaf ülkede bu abuk sabuk çoğu zaman iğrenç olan bu futbol ikliminde hiçbir oyuncu gelişemez. hatta yok olur gider.

      o yüzden haaland ve benzeri isimlere asla hayıflanmam..

      Sil
    2. Gelişebilir, belli olmaz. Marcao'yu falan gelişiyor. Neden gelişmesin.

      Sil
  2. Yeni bir Dembele vakası olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir