23 Eylül 2020 Çarşamba

João Mário & Galatasaray, geçen sezon da konuşmuyor muyduk?


Joao Mario ismini, geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminin son günlerinde de konuşuyorduk. Hatta bu haber üzerine "Belhanda gidiyor demektir" dahi demiştim. Yine transferin son günlerine doğru geliyoruz ve Joao Mario ile alakalı transfer söylentileri var. Geçen sezon yazdığımı tekrar edeyim, böyle bir ihtimal varsa, Belhanda gidiyor demektir. Şu saat sonrası, Belhanda'nın ayrılığına ihtimal vermiyorum. Bu yüzden de böyle bir transfer girişimi gerçek olmayabilir.

Joao Mario ile alakalı sorun, hücum tarafında net bir pozisyon belirleyemememiz. 10 numara denilse de, 8 numara özelliği de var, her 2 kanatta da oynayabilir. Zirvesi iyi bir seviyedeydi, son dönemde ise o günlerin uzağında. Geçtiğimiz sezon Lokomotif Moskova'da kiralık olarak forma giymişti ve 22 maçta 1 gol 6 asisti var. Ağırlıklı olarak da sol kanatta oynadığını söylemek lazım. Hücum tarafında iyi bir joker. 

Yine de Belhanda'yla alakalı pozisyon tartışmalarını düşününce, Joao Mario'yla da alakalı bu tarz yorumlar yapılacaktır. Maliyetli de bir isim. Kiralık düşünülse de ciddi bir maliyet konuşulur. Yıllık ücret tarafında da zorluk yaşanır. Böyle paraları verebilsek, eminim ki tercihimiz farklı olur ve bugünleri beklemezdik. Şu an iyi bir ivme var ve alternatif aradığımıza inanıyorum. Joao Mario da alternatif olmak adına fazlasıyla lüks kalır.

Belhanda'ya benzetiyorum onu. Twitter'a yazdığımda karşı olanlar olsa da, düşüncem bu. Tabii, Belhanda gibi oyunun 2 yönünde katkı vermesi zor. Belhanda gibi savunma aksiyonuna girmez. Hücum tarafı ise biraz daha verimli ve istikrarlı deriz. Hareketli bir orta saha. Topla çıkabilen, pas ve teknik özelliğiyle ön planda olan ama tabela tarafında da sorun yaşayabilen bir isim. Belhanda sonrası, bu tarz yeni bir ismin daha tartışılmasına halimiz yok gibi.

2 yorum:

  1. Bu adam izlediğim kadarıyla çok yavaş temposuz bir oyuncu... Oynadığı alanı çok iyi kaplıyor ve standardın biraz üzerinde oyun görüşu var. Fakat bizim şu an bizim en büyük silahımız olan tempolu oyunumza çok büyük zarar verir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu iyidir de, oyunun 2 tarafında katkı alamazsın. Hücumda da tabela problemi oluşturur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir