11 Eylül 2020 Cuma

Kira bedeli beklemiyordum ve opsiyon bir hayli yüksek


Daha düşük bir opsiyon bekliyordum. 7.5 milyon avro'luk opsiyon ciddi anlamda fazla. Özellikle de Stoke City'nin gözden çıkardığı bir futbolcu için. 7.2 milyon avro'ya transfer ettikleri futbolcuydu. Bu futbolcu Galatasaray'da parladı diyelim, bu opsiyon nasıl karşılanacak? Gelecek yaz dönemi, yeniden "orta saha" arayışları başlar. Maksimum, 4-5 milyon avro aralığında bir opsiyon olur diye düşünmüştüm. 

Bu "parlatma" işlerinde geçici çözümleri savunsam da, daha farklı futbolcuları kastediyordum. Onyekuru ve Denayer gibi isimler buna örnekti. Etebo da 24 yaşında ama daha farklı bir isim. Kulübü gözden çıkarmıştı ve takım olarak da daha düşük profildeler. Bu transferin "menajer önerisiyle" gerçekleştiği çok açık. Haliyle de insan daha makul şartlar bekliyor. 675 bin avro'luk kira bedeline girmiyorum bile. Hani 0 olacaktı.

Etebo'nun iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. Takımın "enerjiye" ihtiyacı vardı, bu hamleyle birlikte de orta saha o dinamizmi yakalayacak. Futbolcunun istikrar kazanması gerekiyor. Yükseltilebilecek ve eski potansiyelini yakalaması adına zaman olan bir orta saha. Sağ kanatta da oynayabilmesi değerli. Joker özellikli, işin hücum tarafında daha meziyetli ve oyunun 2 yönünde katkı verecek, enerjik bir isim.

Yine de insan, daha uygun şartları bekliyor. Sattığın kadar al ile uğraşıyoruz, zaten imkanlar kısıtlı. 0 kira bedeli beklerken, 675 bin avro daha aşağı düştük. Başka hamleler de konuşuyorduk, para nasıl ayarlanacak? Etebo için dahi maliyet oluştu, diğer isimler için ne gibi rakamlar konuşacağız ki? Transferde doğru yolda ilerlemediğimizi düşünüyorum. Hele ki menajerlerin eline düşmüşken, bu tarz rakamları daha çok görür gibiyiz.

6 yorum:

  1. Championship takımının rotasyonunda bile güçlükle yer bulan bir adama bu paralar... elindekini satamıyorsun üzerine de adamların kadroda bile düşünmediği oyuncuya 7.5 milyon euro satın alma opsiyonu verip uzerine de kiralama bedeli verip as oyuncum diye sahaya çıkarmaya çalışıyorsun. Bunu transferi yapan yönetimi stoke city başkanı alnından öpmeli hatta plaket falan vermeli. Bu kadar transfer beceriksizliği olur mu? Çağır menajeri elinde kim var boşta ha bu iyiymiş diye transfer yap. Bu adamlar iş adamı, üst düzey yönetici bir de. Kendi şirketlerine çalışan alırken de böyle mi alıyorlar acaba? Beceriksizlik diz boyu. Medyada da bir sürü saçma sapan haberler. Yok emre nin omar ın menajerlerine verilen şu kadar paralar falan diye. Ismarlama haberler yaptırılıyor daha lig başlamadan medya üzerinden takıma kumpas hazırlanıyor yönetimden bir kişi de çıkıp bi açıklama yapmıyor. Konu galatasaray olunca futbolcu sözleşmeleri çarşaf çarşaf medyada yayınlanıyor ama medya fenerbahçe harcama limitini aştı bu adamlara tff nasıl lisans veriyor diye sormuyor hadi onlar sormuyor da yönetimden birileri de çıkıp ya federasyon neden böyle işler oluyor da demiyor. Bıktık artık yeminle. Transfer yapamazlar kulübün haklarını koruyamazlar. Fener başkanı fatih hoca hakkında atıp tutar ağızlarını açıp laf edemezler. Şu seçim zamanı bir an önce gelse de iyi bir yönetim başa gelse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoke City'de oynamak istememesi o biraz da. Futbolcunun belli bir potansiyeli yine var. Kötü isim asla değil. İş şartlarında bitiyor.

      Sil
  2. Aklimiz biraz varsa gelecek sene icin orta saha bakmaya simdiden baslayalim. Etebo iyi is cikarir bence. Ama Sonra tutmaya calisalim derken, Lemina ve Seri gibi olacak. Satin alinmayacak. Hepimiz biliyoruz.

    Eminim o kira bedeli aktarmali menajer ucretidir. Onyekuru 600 bin euro alirken kendisine 400 bin euro verilmisti. Zaten Omar ve Donk'un menajerine ødenenleri gørdukten sonra o kira bedeli Stoke City uzerinden menajere gelirse sasirmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınmaz tabii, bu parayı vermek imkansız bence.

      Sil
  3. Lig başlıyor ve her zaman ki gibi eksiklerle başlıyoruz. Yönetimin transfer işini işin ehlilerine bırakması gerekiyor artık. Zor başlayan fikstürümüz var puan kayıplarını telafi etmek gerekecek. Olası bir fenerbahçe mağlubiyeti yönetimi taraftar karşısında bırakır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir