25 Eylül 2020 Cuma

Marcao'yu peşkeş çeker gibi, her fırsatta paraya ihtiyacımız var demeyin


Fatih Hoca'nın, Marcao'nun satılmasını net şekilde istemediği her açıklaması sonrası tekrar ortaya çıkıyor. Yazılan rakamların düşük olduğuna da değindi. O da bizler gibi yönetime güvenemiyor ve futbolcu "satılacak" üzerinden düşünüyor. Marcao'yla sözleşme uzatamamak ve anlamsız bir teklife satıp, şu takımın havasını bozmak yönetim zaafı olacak. Bu tarz birçok zaaf gösterdikleri için de, hiçbirimiz şaşırmayacağız.

Havayı bozacaksın, kalan günlerde de yerini doldurmakta zorlanacaksın. Ne kadar "scout listen" olursa olsun, son günlere kaldın. Son saatlere doğru da, o paranın çarçur olması dahi mümkün. Her fırsatta "satmamız lazım, futbolcu alamıyoruz" diyorlar. Hoca ise kimseyi alamasak dahi, bu takımla yürürüz modunda. Sen sürekli "satmamız" lazım dersen, bu adamın piyasasını kendi ellerinle düşürürsün. Acınacak noktaya gelmek niye?

Gerekirse kimseyi alma ama Marcao'yu da satma. Benim düşüncem bu. Son dönemde de, her fırsatta bu konu hakkında yazıyorum. Hajduk Split karşısında da izledik, muazzam bir performans. İyi başladık, şu havayı niye bozalım? Sadece x stoper diye bakamıyorsun, düzeni iyi kılan futbolcuların başında geliyor. Elinde 900 bin avro var, bir 6 numara kiralar ve transferi kapatabilirsin. Sonrasını Ocak ayında konuşursun, bugün değil.

Transferden sıyrıldık, bunu da sağlayan Fatih Hoca oldu. İçeriden öyle kazanımlar yaptı ki, kimseyi almasak da olur noktasına geldik. Emre Taşdemir'i dahi buradayım diyor. Sol bek alınabilir derken, bu düşüncemden caydım. Düzen herkesi yükseltiyor. Takımın havası ve kimyası da olabilecek en iyi yerde. Bozmayın işte şunu, Marcao'yu peşkeş çeker gibi, her fırsatta paraya ihtiyacımız var demeyin. Bu yönetim, kendi elindeki değeri ısrarla kötü kılıyor.

18 yorum:

  1. Millet tok satıcıya oynayıp elindeki çöpü bile değerli hale getiriyor apo çıkmış satmamiz lazim diye ağlıyor ulan şimdi Roma Lyon artık neyse bu demeçleri görüyor adamlar 13 m gibi komik paralar veriyorlar çünkü biliyorlar Gs nin satmak zorunda olduğunu,bu kadar beceriksiz bir yönetim yok abi rekor kırmış olan Diagneyi bile arkasina tekene bagladik çünkü o kadar degersizlestirdiler ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle dersen de futbolcunun değeri düşüyor işte.

      Sil
  2. Her Gsliye sorun Mustafa cengizsporlular hariç,herkesin ortak korkusu yönetimin bir çuval inciri berbat etmesi,6 numaraya alternatif dışında hiçbir şey istemiyorum hiçbir şey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istemiyorum. Olmadık satışlardan da çok korkuyorum.

      Sil
  3. Cok dogru søyluyorsun. En køtu ihtimalle dusuk yillik ucret ve 1 yilik søzlesmeyle tecrubeli bosta olan bir isim alinabilir kiralik yerine (Freddy Guarin, Yohan Cabeye, Tino Costa, Romulo vs). Ønemli olan su anki kadronun bozulmamasi.

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle 20 milyondan fazla eder. 13 falan komik rakamlar. mutlaka kalmalı. belhanda da kalmalı. diagne de kalmalı. takım şahane bozmak anlamsız. 1 adet ucuz adam bulalım bütçemize göre. dmc. zaten şampiyon olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X takım 20'den de fazlaya satar, biz satamıyoruz. Elimizdeki değeri değersiz kılmakta üzerimize yok.

      Sil
  5. Marcao yu satacaklarina belhanda yı pazarlamayı becersinler. Çünkü her an elimizde patlayabilecek potansiyeli var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen stada gidip her hatasini yuhlamazsan, ve iyi yaptigi seyleri de alkislarsan hic patlamaz merak etme. Seyircisiz oynamak bu sene en cok Galatasarayin isine gelecek. Diagne, Belhanda, Feghouli hepsi konsantre olabiliyor oyuna.

      Sil
    2. Emre'ye katılıyorum. Belhanda 4 sezonunun 3'ü net katkı veren isim.

      Sil
  6. Aynı filmi Ozan Kabak'ta da izledik. Bir devre daha kalmaya ikna olan çocuğu zorla sattılar. Cengiz-Abdır ikilisinin açıkça yapamadığı ancak ısrarla sürdürdüğü satma çabasının FFP ötesinde bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Ya maaş ödemeyecek durumdalar veya Omar türü alengirli sözleşmelerle bir iki transfer yapıp, son vurgunla ayrılmak istiyorlar. Çünkü mantıklı izahı yok. Kısa sürede Marcao'yu satıp ne alacaksın! Ayrıca senin de belirttiğin gibi 1/2 transferle as değil rotasyon oyuncusu ile bile bu takım zirveye oynar. Hoca eldekilerden işi kolayladı. Durum ortadayken ısrar niye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak'ta elin kolun bağlıydı hadi. Çıkış maddesi olduğu için yapacak bir şey kalmadı. Sözleşmesinde de son yıla girecekti. Burada Özbek dönemine de selam olsun.

      Sil
  7. kesinlikle katılıyorum her kelimeye

    YanıtlaSil
  8. fakat bu sözleri daha yüksek sesle bu iş bilmez yönetimin de duyacağı şekilde seslendirmek lazım. yani stratejik düşünme, bakış açıları yok adamların ya. bakkal dükkanı mı burası yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her platformda seslendirmeye çalışıyorum.

      Sil
  9. Takım iyi çalışmış ve kondisyon olarak çok yukarda. Ayrıca Fatih Hocanin oynattığı oyunda bu kez çok uygun takıma. Tek korkum ligin çok uzun olması kaynaklı sakatlik ve kondisyon sıkıntısı yaşamamız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir arada çalıştılar bir de. O da avantaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir