22 Eylül 2020 Salı

Mühim olan nokta da "ayakların titrememesi"


Fatih Öztürk'e de özel olarak değinelim. Transfer olduğundaki maddi şartlara bakınca "1. kaleci" olacağı netti ve geldiğinden bu yana da o oynuyor. Okan Kocuk, o kadar kötü zamanda kaleyi aldı ki, ister istemez güveni kırıldı. Sezona onunla başlamak büyük bir kumar olurdu. Muslera'nın da Ocak ayında döneceğini düşününce, Okan Kocuk'un önüne tecrübeli bir kaleci hamlesi gerekiyordu. Yabancı almak lüks olacaktı, haliyle de alınabilecek bir yerli tecrübe geldi.

Fatih Öztürk de üst düzey bir kaleci olmasa da, tecrübesi var. Tecrübesinin temelinde de, büyük maçları iyi oynayabilmesi ve rakibin sinirini bozması yatar. Akhisar günlerini hatırlayın, büyüklere karşı oynadığı her maçta öne çıkmıştır. Bu maçları iyi oynuyor ve ayakları titremiyor. Mühim nokta da "ayakların titrememesi". Muslera dönene kadar ki süreçte günü bu şekilde kurtarabilirsiniz. Fatih Öztürk transferi bu anlamda doğruydu.

Performansı da beklediğim gibi ilerliyor. An gelir hata yapacak, "bu da yenmezdi" dedirtecek ama idare edecek işte, günü kurtaracak. Okan Kocuk kaleciyken çıkardığı müthiş toplar olsa da, istikrarlı kalamadı. Fatih Öztürk ise istikrar yakaladı. Cepheden gelen toplara tek elle uçmak dışında sorununu görmedim. O da büyük bir sorun, topu olmadık yerlere sektiriyor. Bunun dışında ise, refleks olarak oldukça iyi, karşı karşıya kaldığında da zamanlaması doğru.

Muslera döndükten sonra ise, yedek olarak bekleyecektir. Okan Kocuk'un da ayrılığını konuşuruz. Rekabet işi biraz da. Okan Kocuk da formayı bırakmayabilirdi. Muslera'nın yedeği, olabildiğince tecrübeli olmalı. Muslera 30 maç oynar, 31. maç öyle bir zamanda kaleyi bırakmak durumunda kalır ki, o maçı oynayan kalecinin güvenli durması gerekir. Biz o konuda yıllardır büyük sorun yaşıyoruz. İddialı isimleri alsak da, doğru ismi bir türlü bulamıyorduk.

9 yorum:

  1. Hiç izledin mi bilmiyorum ama Karagümrük'ten Aykut da iyi kaleci.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim tabii ki. İyi kaleci de, bu seviyeler tecrübe istiyor. Muslera da varken.

      Sil
  2. 30 maç oynamayıp 31. Maçta güvenle durması zor bir kalecinin. Kaleci oynadıkça formda olur. Şu an okan da oynasa iyi bir performans gösterir. Fatih in önünde oynayan defansla okan oylayabildi mi? Okan a bir maçta kaç top geldi oynadığı sürece fatih e kaç top geldi? Okan kötü degil fatih te iyi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan kötü kaleci demiyor tecrübesiz diyor ki hakli kalecilik isi swzgi ve tecrübe isi yetenek en önemli kriter degil, Okan Basaksehir macindaki o Fatih'in yakindan müthis bir refleksle cikardigi topu kesinlikle yerdi, Muslera dönene kadar Fatih oynamali.

      Sil
    2. 30 maç oynamayıp, 31. maç güvenle durması zor değil. Tecrübeli bir isim için tabii. Carasso toplasan 2 maç oynadı ama son yılların en güven veren yedek kalecisi oldu. Okan Kocuk'un güveni kırıldı ve tek geçemezdi bu süreci. İyi ise o oynasın, rekabet ortamı açık. Ben kötü kaleci demiyorum.

      Sil
    3. Okan a tecrübesiz demek te ayrı gerizekalılık ya hadi neyse.

      Sil
    4. Sevgili Volkan Mestan. Okan Kocuk'un 1 yılı var Bursaspor'da net oynadığı. Fatih Öztürk'ün yılları. Yaşının büyük olduğunu iddia etsen de, eylemlerin dünkü çocuk modunda olduğu için ben sana hissettiğin yaşta yaklaşımda bulunacağım. Blogu takip etmeni öneririm ki ediyorsun da. Yazmayacağım desen de kopamıyorsun :) Bir büyüğün olarak sana öğreteceğim bu işleri. O laflar böyle havada kalmayacak, hadi bakalım :)

      Sil
  3. Kalecilik yetenekleri olarak çok üst düzey bir şey göstermedi daha ihtiyaç da olmadı fakat söylediğin gibi kalede çok güvenli duruyor... Bu da takımı rahatlatıyor...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir