18 Eylül 2020 Cuma

Omar'la girmiş olduğu rekabet, Linnes'e yaradı diyebilir miyiz?


Rekabet iyi geliyor. Falcao / Diagne rotasyonunun önemli olduğunu söylemiştim. 1 ve 2 numaraların rekabetinden kaynaklı, iyi olanın formayı giymesinin adı rotasyon değil. Linnes de, hem sağ, hem de sol bek için 1 numaralı alternatif. Maaşıyla alakalı sıkıntım olsa da, doğru alternatif olduğunu kimse inkar etmez. Sistem oturmaya başladığında, Linnes yükselir. Galatasaray'ın mevcut 4-1-4-1 oyunu da yükseliyor.

Omar'ın gelişi yaradı diyebiliriz. Orada oluşan iyi rekabet, Linnes'i de yükseltmiş olacak. Neftçi Bakü karşısında çok iyi buldum. Doğru, görerek oynadı. Çizgiye iyi indi, rakip ceza sahası içinde Diagne'yi iyi besledi ve asistini yaptı. Hücum / savunma dengesi de oldukça iyiydi. İyi başlangıcı, +1 ciddi alternatif demek. Sezon içinde rotasyonu sık yapacağız. Kemik bir oyuncu grubu olacak ve bazı isimlerin birçok pozisyonu alternatif altına alması da oldukça değerli.

Linnes de her 2 beki alternatif altına almasıyla öne çıkıyor. Hatta hücumun da sağ / sol kanatlarında yeri geldiğinde oynar. Norveç Milli Takım'ında orta sahada dahi deneniyor. Topla hızlı, dikine iyi çıkan, çok çalışkan bir isim. Galatasaray formasıyla şu ana kadar her 2 bekte izledik. Zamanı geldiğinde orta sahada da alternatif olabileceğini görebiliriz. Ömer Bayram'ın dönüşümü malum, Linnes daha iyisini yapar.

Dorukhan Toköz / Linnes takası hayalleri de rafa kalktı. Ben de Linnes'le alakalı maaş durumunu bir kenara bırakıyorum. Bu yıl sözleşmesi bitiyor, kalacaksa da rakam düşecektir. Omar ve Saracchi'nin ilk 11'deki varlığı, Linnes'i diri tutacak. Yine söyleyeyim, her 2'si adına 1 numaralı alternatif. Oyun kurgumuz düzene oturunca, böylesine hızlı bekler de oyun içinde önemli bir yer ediniyor. Linnes'in yükselişi de biraz bundan.

2 yorum:

  1. Linnes'e belli olmuyor. Standardı yok bir maç çok iyi oynayıp üç dört maç çok kötü oynayabiliyor. Kaptanlık da biraz yaramisti dünkü maçta sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir