30 Eylül 2020 Çarşamba

Onyekuru / Saracchi uyumu hiç olmamıştı


Onyekuru'yu seviyorum. Galatasaray'a katkısı olmuş, geliştirdiğimiz gençlerden biri. Takıma aidiyeti de üst düzey oldu. Transferi de öyle bir hal aldı ki, Monaco'da şans bulamadığı her an Galatasaray'a yazılıyor. Galatasaray'daki hızlı kanat düşüncesi de sadece Onyekuru üzerinden okunuyor. Hızlı kanat ihtiyacı var deniliyorsa, cevap Onyekuru oluyor. Hızlı bir kanat düşüncesi bence o denli yok ama alternatif anlamda gerçekleşebilir. Alternatif olmak için de, Onyekuru lüks bir isim.

Fenerbahçe deplasmanında yaptıkları unutulmuyor. İstek biraz da bundan. Fenerbahçe karşısında 0-0 berabere kalınca, Onyekuru olsa kazanırdık düşüncesi oluştu. Onyekuru'nun geçen sezonunu hiç beğenmemiştim. 1-2 maç haricinde, istediğimizi aldık diyemem. Aksi gibi Saracchi'yi de düşüren isim olmuştu. Hiç savunma yardımı yapmadı, tek odağı kaleye gitmekti. Arkasında Nagatomo gibi savunmacı bir bekle olur da, Saracchi gibi hücum karakterli bir bekle olmaz.

Arda Turan'ın her şeyini eleştirebilirsiniz ama oyun aklını asla. Saracchi'nin bu sezona iyi başlamasında ana etken de Arda Turan'dır. Topu saklıyor ve Saracchi'yi en doğru noktada topla buluşturuyor. Arda da, Feghouli de kanat oyun kurucu gibi. Serbest oynayıp, biraz daha merkeze doğru geliyorlar. Açılan alanı da Saracchi ve Omar dolduruyor. Feghouli biraz sallansa da, Arda Turan'ın Saracchi'yi iyi kullandığını görüyoruz.

Haliyle de, ön tarafa Onyekuru gibi birini yazarsanız, sol bek katkısı alamazsınız. Hızlı bir isim gerekir tabii, topsuz oyunda ya da açık alanda iş görecek bir alternatife hayır denmez. O konuda, Kerem Aktürkoğlu veya Ali Yavuz Kol gibi isimler kazanılabilir desem de, alternatif için, kulübeye biri gelebilir. Onyekuru'yu bekletmek lüks, maliyet yüksek olur. Genç işi, kenarda beklemeyi kabul edecek ve oyuna dahil olduğunda enerji katabilecek bir kanat gerekir.

10 yorum:

  1. Geldiğinde sıtmadan dolayı 3 hafta uzak kalmıştı takımdan o sıra yerine oynayan Ömer ile bile daha iyi oynadı saracchi,ne zaman onyekuru geldi saracchi elestirilmeye başlandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Onyekuru çok hücuma odaklı ve topsuz oyunda iyi. Saracchi'yi yönlendirme ve alanını açma işini yapamaz.

      Sil
  2. Katılıyorum sanki artık Onyekuru defterini kapatsak iyi olacak. Zaten hiçbir zaman bonservisini de alamayacağız.

    YanıtlaSil
  3. illa hızlı bi kanat gelecekse bruma'nin kapısında yatalım, niye onyekuru ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma da gerekmiyor bence. Alternatif bir kanat gelmeli, maliyet sorun olmamalı.

      Sil
  4. geçen sene çeşitli sebeplerden ötürü kötüydü. kadıköy kahramanı olarak tarihe geçti yeter. aşırı ısrar doğru değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç geldi, sezon hazırlığı problemdi, sıtma oldu, bir sürü hadise vardı.

      Sil
  5. Monaco ile de aramız pek iyi değil sanırım. Ondan dolayı zor görüyorum ben bu transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramızda sorun yok aslında. Onyekuru'nun geri dönüşü parasını alamamakla alakalıydı diye biliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir