29 Eylül 2020 Salı

Stanislav Ivanov & Galatasaray, tam bir fırsat işi


Bir ara Başakşehir'in, Bulgaristan Ligi'nden iyi isimler getirdiğini görüyorduk. Sonra onlar da etikete yöneldi ve oradan biraz koptular. Balkanlar olabildiğince değerli. Maliyet ve potansiyel ekseninde değerli isimler bulunabiliyor. Bulgaristan Ligi'nde de yetenekli futbolcular var. Galatasaray açısından bakıyorum, maalesef o coğrafyada çok etkin değiliz. Kuzeyden, Belçika'dan ya da Güney Amerika'dan birçok isim konuşulsa da, Balkanlar tarafında çok fazla hamle yapmıyor gibi görünüyoruz.

Galatasaray'da transfer süreci karıştı. Son günlere doğru ilerliyoruz. Bu işin son günleri geçtim, son 1 saate kadar süreceğini de transfer döneminin ilk günü dahi yazıyorduk. "Scout" işleri konuşulurken elde para yoktu. O tarz isimleri kaçırdıktan sonra ise elde para olma durumu belirdi. Belhanda'nın olası satışı konuşuluyor. Bu da iyi kötü bir kaynak demek. Şu saatten sonra "scout işi" diyebileceğimiz hamlelerde dahi fırsat kovalamak gerekecek. En olmadı menajer önerileri ile hareket edilecektr.

Stanislav Ivanov ismi de bir süredir dış kaynaklarda yazılıyordu. Yeni yeni ülkemiz basını bu konuya uyandı ve transfer haberini vermeye başladı. Futbolcu 21 yaşında ve Levski Sofya'da oynuyor. Sağ kanat gibi görünse de, sol kanatta, hatta forvette de forma giyebilmekte. İki ayağını kullanabilmesi gibi bir özelliği var. Gol özelliği yüksek bir kanat diyebiliriz. Geçtiğimiz sezon Bulgar Ligi'nde oynadığı 29 maçta 8 gol 7 asisti var.

Hızlı bir isim ve bitiriciliği de iyi düzeyde. Galatasaray'da ısrarla "hızlı bir kanat" söylemi vardı. Bu görüşe tam anlamıyla katılmama nedenim, içeriden bu sorunun çözülebilme ihtimaliydi. Ali Yavuz Kol ya da Kerem Aktürkoğlu gibi futbolcuların kazanılabileceğini düşünüyordum. Belli ki Fenerbahçe derbisi bazı kararları değiştirdi ve bu pozisyon adına transfer düşünülür oldu. Futbolcunun 1 yıllık sözleşmesi kaldı ve ayrılmak istiyor. Transferin ihtimalinin oluşmasına sebep de bu. Tam bir fırsat işi.

10 yorum:

  1. Onyekuru da bize gelebilmek için Monaco yönetimine rest çekmiş. Bakalım neler olacak. İkisini birden aldıracağını sanmıyorum hocanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'yu alacağımızı düşünmüyorum. Hatta almamalıyız da.

      Sil
  2. Sanırım hızlı bir kanat oyuncusundan öte topsuz oyunda rakibin dengesini bozacak topu ayağına değil bölgeye isteyen bir futbolcu arıyor F.Terim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir. Alternatif bir isim bakıyor gibi, ana plana yerleştirmekten öte.

      Sil
  3. Bruma,Onyekuru ve S.İvanov bakalım hangisi,hangileri gelecek veyahut herhangi biri gelebilecek mi?

    YanıtlaSil
  4. İki gündür adı sıkça geçmeye başladı. Alınabilir risk gibi duruyor. Senin de sıkça belirttiğin gibi tutmasa dahi maddi olarak zarar etmeyeceğin transfer. Aynı bölgenin insanı olması adaptasyon açısından avantaj. Bütün bunlara rağmen ben olacağına inanmıyorum. Bu tür transferleri Coulibaly-Dembele örneklerinde olduğu gibi komik gerekçelerle yapmak istemeyen bir yönetim geleneğine sahibiz. Gerçi Terim basın toplantılarında bayağı ayar verdi bu elemanlara. Belki Terim korkusu bu defa farklı hareket etmelerini sağlar. Onyekuru mu Ivanov mu dersen Ivanov. Elbette Henry çok daha net katkı ama emanet. Bir sonraki seneye silbaştan yapmamak için uzun vadeli projelerin peşinden koşmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk değil aslında, potansiyel bir isim için yatırım. Maliyeti de düşük, fırsat hamlesi gibi. Onyekuru şu aşamada lüks kalır ve oyun yapısını bozacak diye düşünüyorum. Saracchi düşecek en başında.

      Sil
  5. Sag kanada ivanov gelebilir, cok ta iyi bir hamle olur fakat Feghoulinin yerine oynayacagi icin mevcut kadromuzun pasla oyun kurma ve hucum etkinliginde azalma gorulebilir. Dolayisiyla Ivanov ile birlikte ya Seri gibi, ya Belhanda yerine bir 10 mumara veya her iki tarzda da oyuncuyu transfer etmeliyiz. Alex Claude Mourice mumkun mu bilmiyorum, her gun baskabir isim yaziliyor, ama uzun suredir takip edilen bir oyuncu oldugu ve Fransa pazarinda etkin olmamiz sebebiyle belki olabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ivanov da safi hızlı bir kanat değil, o tarz özellikleri var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir