5 Eylül 2020 Cumartesi

Transferde adı çok geçiyor, özellikle de yurt içinde takas olarak


Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri de Linnes. Transferde adı çok geçiyor, özellikle de yurt içinde düşünülen futbolcularda "takas" olarak. Ciddi bir maliyeti var. O maliyete de herhangi bir Türk takımının çıkması çok zor. O rakam, Galatasaray için dahi lüks. Omar'ın alternatifi olsa da, kendisinden daha yüksek bir rakam alacak. Bu da kadro mühendisliğinin, geçmiş yıllardan gelen çarpıklığıdır. Maalesef Linnes'le uzatılan sözleşme istenilen sonuçları getirmedi.

Ben de o dönem yeni sözleşmeyi desteklemiştim. Mariano yerine Linnes'i yazar, artık 1. sağ bek olur diye bakıyordum. Olmadığı gibi, 14 kişilik yabancı sayısının dışında kaldı. Geri döndüğünde ise beklenilen etkinin uzağındaydı. Beklenilenin uzağında kalmasının, kadronun dışında kalmasıyla pek alakası olduğunu düşünmüyorum. Elbette etkisi var ama o yeni sözleşmenin ardından beklentiler değişti. Alternatif Linnes gitti, herkes 1. isim olmasını bekliyordu.

Olamadı o da. Önüne sağ bek alınması doğal. Alternatif Linnes değerli olsa da, şu maaşı lüks. Haliyle de transferde adı geçiyor, takas olabilir diye bakılıyor. Sözleşmesinde son yılına girecek. Git denilirse de kalacak bir isim değil. Sağ ve sol bekin 1. numaralı alternatifi durumunda. Kalırsa bu role devam eder, giderse de şaşırmam. Tabii gitmesi halinde, o pozisyonlar için transfer konuşuruz. Bu da ayrı bir maliyet demek.

Dorukhan Toköz ile takas edilebilir dendi, Göztepe'ye dahi yazıldı. Göztepe işi zor da, Beşiktaş eğer Linnes'i istiyorsa, düşünülebilir bir transfer olur. Dorukhan Toköz de Galatasaray'ın işine gelir, iyi ve yerli bir orta saha. Sağlıklı halinin de az çok neler yapabileceğini biliyoruz. Linnes konusunda son ana kadar sürpriz beklemek lazım. Her an her şey olabilir diyorum. Satışı ya da takımda kalması sürpriz olmayacaktır.

8 yorum:

  1. Ön libero denenemez mi ağabey, dün öyle oynamış yorumlarda okudum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada deneniyor, öncesinde de oynamıştı da, istikrar zor bence. Tempo açısından tutuluyordu.

      Sil
  2. Ben hic supriz beklemiyorum. 100% eminim kalacak. Øzelikle Sener'i gørdukten sonra. Bizler disinda bence ucreti hic gøze batmiyor teknik heyet yada yønetim icerisinde. Yogun mac trafigi olacak. Linnes'in bize en cok lazim olacagi zaman. Kadro disi olayi olmasaydi 1.bek de olabilirdi. Cok guzel forma girmisti. Cok Mutluydu da. Sonra Transfer dønemi kapandiktan sonra kadro disi. Ne disiplinsizlikten nede formsuzluktan. Hem hocanin hemde yønetimin plansiz ve projesizliginden. Tabi cok ektiler. Son yillarda gørdugum en buyuk adaletsizlikti. Bir daha da o performansa ulasamaz bizde. Ama yinede su an søyle bir gercek var su an icin: kendisinden daha iyi bir alternatif bulma sansimiz sifir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kalacak. 1 yılı kaldı zaten, katkı almaya bakacağız. Kötü isim asla değil, maliyeti fazla sadece.

      Sil
  3. Orta sahada veya üçlü defansın sağında oynayabilir.

    YanıtlaSil
  4. Linnes kalmayı hak ediyor.Şener ve E.Taşdemir bitik.S.Luş pişmeli.Ömer ortasahada daha faydalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Linnes giderse, her 2 bek için de transfer lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir