30 Ekim 2020 Cuma

Ankaragücü maçı heyecanım biraz da bu gençler üzerinden


Ankaragücü'nün eksiği çok ve ligdeki konumu da iyi değil. Galatasaray için avantajlı bir maç. 5 oyuncu değişiklik hakkını da düşününce, skoru erken alabilirsek, bazı gençleri görebilmek adına uygun ortam oluşacak. İlk 11'de rotasyon beklemiyorum. Hocanın da asıl düşündüğü "istikrarlı bir 11". İlk 11 oynatıp, yükselmesini beklediği isimler olacak. Falcao'yu bu maçta görmek isterdim mesela. Erzurumspor karşısında iyi bir futbol oynadı. Bu maçta da atacağı gollerle form grafiğini yukarı taşıyabilirdi.

Yerine oynayabilecek Diagne ya da Babel açısından da avantaj var. Babel'in sol kanatta formu yükselse de, atacağı gollerle o da öz güvenini yukarı taşır. Diagne için ise daha da önemli. Avrupa Ligi ön elemelerinde olsa da, ligde golü yok. Beklentinin uzağında hareket ediyor. Yeniden ayağa kalkması ve "buradayım" mesajını vermesi için şansı var. Bana sorarsanız, Falcao'nun yokluğunda ilk 11'de başlayacak isim Diagne olacaktır.

Henüz ciddi anlamda şans bulamamış olsa da çok şeyler beklediğimiz gençler var. Onlar adına başlangıç olabilecek bir maç. Kerem Aktürkoğlu ve Ali Yavuz Kol'un kenardan gelip, başlangıcı yapmalarını düşünüyorum. Oğulcan Çağlayan adına da geçerli. Bu isimlere göre genç diyemesem de, Erzurumspor karşısında oynadığı 1-2 dakika sayılmaz. Ondan yana da beklenti var. Skoru erken alabilirsek, bu 3 ismin de ciddi süre bulmasını bekliyorum.

Hızlı ve gole yakın futbolcular. Açılacak alanla da, hızları çok daha işe yarayacak. Kerem Aktürkoğlu'nun sol kanatta patlayıcı özelliği var. Topu sağa çekip, müthiş bir şut tekniğinden söz edebiliriz. Cengiz Ünder'e benziyor o anlamda. Ani ve düzgün şutlar çıkarıyor. Ali Yavuz Kol da yaşına göre güçlü fiziği olan, mücadeleci bir forvet. Ön taraftaki enerjiyi ya da aranan hızı böyle karşılayabiliriz. Ankaragücü maçı heyecanım biraz da bu gençler üzerinden.

3 yorum:

  1. Getirin Ankaragücü'nu Falcao ve Diagne reisler şov yapacak mı diyeceğiz bu maçta yani:)

    YanıtlaSil
  2. Yapsınlar ona bir sözüm yok da... sonra daha zor maçlarda da şov yapmasalar da sahada biraz varlık göstersinler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir