31 Ekim 2020 Cumartesi

Kazanmak zorundayız, kimseyi kaybetme lüksümüz yok


Feghouli, Galatasaray'a geldiği günden bu yana 19 tane Süper Lig maçında forma giymemiş. Bu 19 maçın 10'unda galibiyet, 6'sında mağlubiyet, 3'ünde de beraberlik alınmış. Toplamda kaybedilen puan 24. Tabi bu çok bir şey ifade etmez. Feghouli'li maçlarda da puan kayıpları olmuştur. İlk sezonunda sakatlıktan çıkmıştı. 2. sezonunun ilk yarısı hemen hemen hiç oynamadı, 2. yarısında ise belki de takımın en iyisiydi. Geçen sezon ise beklentinin uzağında kaldı diyebiliriz. 

Bu sezona da farklı başlamadı. Ligin ilk maçına hızlı girse de, sonrası yok. İlk 11'den kesilmesi gerektiğini buradan yazıyorduk. Bir kanadın hızlı olması gerektiği, kesilecek ismin de Feghouli olması yorumlanıyordu. Bruma, Garry Rodrigues ve Onyekuru kaynaklı, hızlı kanadı hep "sol tarafta" düşünsek de, mevcut kadroya bakınca hızlandırılacak olan sağ kanat olmalı. Emre Kılınç'ı oraya çektik. Bence işini de iyi yapmaya başladı. 

Bir de işin "mobbing" tarafı var. Yönetim ısrarla bu isimleri hedef gösteriyor. Hem de transferin bittiği ilk gün. Bu futbolcularla yola devam edeceğiz, kaybetmenin kime ne faydası var? Benim için Belhanda olmazsa olmaz, Feghouli de önemli. Belhanda şu an yok ve yerine kim oynar diye düşünüyoruz. Bazı alternatifler olsa da, formayı alması gereken ismin Feghouli olduğunu söyleyebilirim. Merkezdeki hücum etkisi ve yaratıcılık için sahada olması lazım.

Hatta, ilk 11 başlaması durumunda da, takımın kaptanı olması bekleniyor. Belhanda'ya bu kaptanlık verildiğinde bence iyi bir hamle yapıldı. Futbolcuyu morallendirmek ve yeniden kazanma tarafında doğru hareket. Feghouli için de aynısını düşünüyorum. Kazanmak zorundayız, kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Zaten dar bir kadro, beklenen transferler gerçekleşmedi. Mevcut kadro yeterli deniliyorsa, kimseye mobbing yapılmayacak.

2 yorum:

  1. Bu adam Türkiye'ye gelirken yata yata para kazanırım kafasıyla gelmiş o kafadan birkaç maç kurtulup iyi işler yaptı ama genel olarak o mentalitede olduğu için çok ümidim yok benim kendisinden.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir