27 Ekim 2020 Salı

Babel'i kazanmak gerekiyor ve o yola girdik


Babel'i bu sezon tutuyorum. Oyun kurgusunda da iyi bir yer edindi diyebiliriz. 4-3-3 oynansa da, forveti ikileyebilmek adına sol kanatta tercih ediliyor. Ömer Bayram, Babel'in kanadına kaydığında, Babel de içeri geçiyor. Fiziği, hava hakimiyeti ve top saklayabilmesi gibi artıları da var. Baskı yediğimiz anlarda, geriden Babel'e uzun top atıyoruz ve o da çoğunlukla bu topları alıyor. Son haftalarda, baskı olayını aşamıyorduk. Bu da bir çare diyebiliriz.

İlk etapta sonradan oyuna girdiği anlarda etkiliydi. Yıpranmış savunmaya karşı, fiziğiyle artı sağlıyordu. İlk 11 istikrarı önemli, kazanılması gereken bir isim. Babel'in oyun kalitesine diyecek sözüm yok, iş bu kaliteyi istikrarlı şekilde sahaya yansıtmak. Babel'in, özellikle Galatasaray dönemindeki sorunu buydu. Geçen sezonu bütünüyle hayal kırıklığı oldu. Bu sezona ise fena girmedi, en azından fena gitmiyor diyelim.

Yine eksikleri var tabii. Şut özelliğini göremez olduk, bitiricilik noktasında da sahne almadı. Sol tarafta fiziğini iyi kullanmakta ve bazı anlarda da (Falcao'ya asisti gibi) oyun kalitesini gösteriyor. Bu biraz daha istikrar kazanırsa, önemli bir hücum kozumuz daha olacak. Arda Turan da böylelikle, son 25 - 30 dakikalar için takımı sakinleştirmek ve topu hücumda tutabilmek adına alternatife dönüşecek. Babel'in Arda Turan'ın önünde düşünülmesi doğru oldu.

Sağ kanadın hızlanması da önemli. Emre Kılınç'ı sağ tarafa yazınca, o kanadı hızlandırmış oluyorsunuz ve Babel'in sol taraftaki ağırlığı o kadar sırıtmıyor. Geçen sezon Babel arkasında Nagatomo vardı bir de, şimdi ise Saracchi. Daha hareketli bir takım içinde, Babel de etki göstermeye başladı. Euro 2021 adına hedefi var, Hollanda Milli Takım'ında yerini kaybetmedi. Bu sezon ayrıca daha fazla mücadele ve isyan ediyor. Geçen sezona göre çok daha farklı.

6 yorum:

  1. Harfiyen katılıyorum. Sneijder gibi çok etkili şutlar atabilen bir oyuncu. Hocanın Babel'den bunu daha fazla yapmasını istemesi lazım.

    YanıtlaSil
  2. Belki artan performansıyla para da kazanırız.

    YanıtlaSil
  3. Takım tempolu olursa temposuz bir iki oyuncuyu kaldirabiliyoruz. Fakat iki kanat üstüne merkez forvet temposuz olunca takım çaresiz kalıyor. Emre Kılınç faydalı oldu sağ kanada

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir