27 Ekim 2020 Salı

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı da unutmaz


Dediğimiz gibi işte. Mevcut yönetimin, Fatih Terim'i kovmaya gücü yok. Fatih Hoca, son derece haklı olarak (geç de olsa), Erzurumspor deplasmanında patladı ve Galatasaray yönetiminin reaksiyonunu bekleyişe geçtik. Yolların ayrılamayacağını biliyordum da, bekledik yine de. Ne söyleyecekler, icraat ne olacak? Gün sonunda ne oldu peki, hoca daha da güçlendi. Olması gereken de buydu. Fatih Hoca, bu yönetime çok bile kalkan oldu. Öyle büyük sorunlar yaşanıyor ve hoca sessiz kalıyor ki.

Bir yerde hoca da patlayacaktı, yeter artık. İçine at, sessiz kal, yönetime kalkan ol, taraftara sorunu yansıtma. Yıllar böyle geçiyor. İlk kriz değil bu. Birçok kriz var da, hoca "taraftara söz verdim" diyerek görevinin başında kalmaya çalışıyor. Galatasaray yönetilemiyor, açık ve net. Başkanlık makamının altı maalesef boşaltıldı, herhangi bir güç ve yaptırımları yok. Hocanın o açıklamalarından sonra, eğer hocayla yolları ayıramıyorsan, bir an önce istifa etmen gerekiyor.

Hoca şu an istediğini aldı ve daha da güçlü. Ocak ayında da tüm istekleri yerine getirilmek zorunda. Eğer bir başarı isteniyorsa. Tek olay transfer de değil. Florya'da maaşını alamayan personellerden bahsediliyor, eğer doğruysa durum daha da vahim. Hoca da bundan rahatsız. Çalıştığın ortamdaki huzur önemli. Türlü mobbing uyguluyorsunuz, sırf hoca istifa etsin diye. Sonra da "hoca gitti, biz göndermedik" mi diyecektiniz.

Gitmedi işte, kovabiliyorsanız kovun dedi. Kovamadınız, çünkü o gücünüz yok. İstifa etmeniz gerekiyor. Şampiyonluktan bahsedeceksek, acil yönetim değişikliğine ihtiyaç var. Ocak ayının da bu yönetimle geçme ihtimali beni korkutuyor. Nasıl olsa seçim var diyerek hiçbir işe de karışmayabilirler. Başkan çıkar yine, türlü özlü sözlerle durumu açıklamaya çalışır. Galatasaray böyle yönetiliyor işte. Sonra Fatih Hoca başarısız. Şu ortamda başarılı olmak başlı başına mucize.

Hoca değil de, x antrenör olsa bir şeyler yapabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Yarın çıkıp "dön hocam" diyecek de sizlersiniz. Yönetebilen, gücü olan bir yönetimle birlikte hocayı izlemek istiyorum. Kafasındakileri uygulayabilmesini görmek güzel olacak. Hoca yediği bu ayazı unutmaz, mevcut yönetimle ipler koptu. Birlikteyiz, sorun yok, anlaştık demelerinin bir anlamı yok. Fatih Hoca'nın arkasında taraftar, yönetimin ise ayağının altında uçurum var.

13 yorum:

  1. Mustafa Cengiz'den sonra liseci bir başkan gelirse onun da ilk hedefi hocayı göndermek olacaktır. Liseci zihniyet sevmez çünkü Fatih Terim'i. 2013'te Aysal bu yüzden gönderdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyle görünüyor. Bu tantanaları bir kaşık suda boğma uğraşları bu yönetim ile yıllardır nemalandıkları çeşme kesildi çünkü.
      İnşallah bu saatten sonra gelecek yönetimler Terimin anlamını biliyordur taraftar için. Samimi söylüyorum terime tekrar operasyon çekilir ise kombine forma app uygulaması dergi VS tek kuruş destek vermem kulube

      Sil
    2. Liseci başkan falan bir şey yapamaz. Aysal olayı farklı, orada Aysal ego gösterdi, kendi kaybetti.

      Sil
  2. Bayıldım şu tespite: "Fatih Hoca'nın arkasında taraftar, yönetimin ise ayağının altında uçurum var."

    YanıtlaSil
  3. Resmi hesabın yazdığı gibi artık şampiyonluğa kilitlenmemiz lazım. Nasılsa yönetimin gitmesine az kaldı. O zamana kadar yönetimle uğraşmak hem hocaya hem takıma zarar verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitlenelim de, oluşacak kötü şeyleri artık teknik ekibe yazamam ben.

      Sil
  4. "Yönetim, Terim'i görevden alabilir" diyen bir dostuma, "o hamle Güven, Özveri, tecrübe" ister demiştim(Patenti FB taraftarın ait bu sözün) Beklediğim oldu. Ancak Ocak transferi için senin kadar iyimser değilim. Çünkü Albayrak dahil bu yönetim mert değil. Sinsice alttan oymalara devam edeceklerdir. Ocak'ta bir transfer yapacaklarsa hocanın istediğini yapmazlar. En sağlıklısı Aralık'ta seçim ama şimdilik o yönde bir sinyal yok. Ne iş yapıyorlar, ne gidiyorlar. resmen kitlediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim Tansel Taşanlar abi de çok kullanır o sözü.

      Sil
    2. Daha önce de söz etmiştin. Youtube'dan buldum videolarını izledim. Üç kişiler. Spor medyasından çok dostum var ama senin gibi amatör ruhla yazıp/konuşanları daha kıymetli buluyorum. Bir beklentiniz olmadığı için daha samimisiniz. Onların ister istemez kişisel veya kurum kaynaklı bir hesabı var. Bay Tansel'i de senin kadar sıkı olmasa da takip edeceğim.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim düşüncen için :)

      Sil
  5. Bu süreçte ayakta kalabilmek için tek sebebi Fatih Hoca'dir. Yönetim biraz kıymet bilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmediği gibi, ego mu koysam diye bakıyorlar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir