26 Ekim 2020 Pazartesi

Belhanda olmadığında kimi oynatacaksınız?


Row-Z Report (https://twitter.com/RowzReport) 'un paylaşmış olduğu, Belhanda'nın Erzurumspor karşısındaki pas haritası. Galatasaray adına maçın adamı kimdi diye sorsak, Luyindama mı yoksa Belhanda mı diye düşünürdüm. Belhanda'nın sahaya "kaptan" olarak çıkacağının öğrenilmesinin ardından, pusuda bekleyen negatif algı kendini ortaya çıkardı. Neyse ki maç sonunda galibiyet ve iyi performans geldi. Yoksa, yazılacakları az çok tahmin ediyordum.

Kaptan olarak çıkması doğru bir karardı mesela. Bu adama ihtiyacımız var, mevcut yapıda sahadaki varlığı olmazsa olmaz. Belhanda olmadığında kimi oynatacaksınız? Emre Akbaba diyen olur, fizik durumuna kimse bakmaz. En iyi fizik halinde olsun, Belhanda'nın oynadığı pozisyonda yine katkı veremez. Kadroya bakıyorum da, yok yani. Orta sahaya hamle yapamadın, elinde olanları da kaybettin. Hala çıkıp "Belhanda oynamasın" diyenleri anlamıyorum.

Şu ortamda iyi bile performans veriyor. Fatih Hoca'nın etkisi büyük orada da. Tüm sorunlara rağmen, futbolcusunu değerli kılmayı başarıyor. Belhanda'yı kaptan olarak sahaya çıkarmak bir değerdir, hatta mesajdır da. O da bu güvenle birlikte iyi bir performans gösterdi. 4-3-3'ü gördüğümde biraz olsun üzülsem de, en azından doğru kurguyla bu formasyonu oynamaya çalıştık. Orta sahanın dinamizmi önemliydi. Belhanda da o dinamizmin en önemli parçası.

Oyunun 2 tarafında ciddi bir etkisi var. Kendi yarı sahasında da birçok kez pas yapmış, genellikle de orta sahadaki pas ağırlığını üstlenmiş. Ömer Bayram'ı çok tutamıyorum. Enerjisi, mücadelesi, dikine çıkışı iyi de, top ayağındayken ve son kararı verme anında büyük sorun yaşıyor. Belhanda bu anlamda tek başına kaldı da diyebiliriz. Rakip ceza sahası içine yaptığı 5 pastan 3'ü başarısız olsa da, 2'sinde pozisyon oluştu, hatta birinde gol geldi. Genelde eleştirildiği nokta bu olur, kilit noktadaki pas hataları.

Denemekten çekinmez yine de. Hatta tek deneyen de o olur. Çok denersin, doğal olarak fazla hata yaparsın. Göze batan da sen oluyorsun. Belhanda kaçak oynamıyor, sürekli aksiyonun içinde. Hızlı da bir oyun var. Bu hız içinde de Belhanda'nın hareketliliği önem kazanıyor. Amansız pas ve daha düşük tempolu bir oyunda, Belhanda'nın topu ayağında tuttuğu her süre eksi yazabiliyor. Takımın temposu ve hızlı hareket etmesi önemli. Bu oyunda hatalar olacak olsa da, Belhanda'nın etkisi o zaman ortaya çıkacak.

8 yorum:

  1. Hem savunma yardımı yapacak hem seni hücuma taşıyacak hem de üretecek bir adam başka yok, mesela hepsini ayrı ayrı yapacak adamlar var seni öne Ömer de etobo da taşır dribblingle savunma da yaparlar ama belhanda gibi üretemezler, belhanda nın Falcao ya attığı pası atamazlar, o yüzden herkes egolarını bir kenara bıraksın takımın menfaatini düşünsün azıcık belhanda nefreti tamamen egodur başka açıklaması yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir ismi parayla da almak zor. Sen ise elindekini kötülüyorsun. Şu ortamda katkı alabilmek ciddi başarı.

      Sil
    2. Evet 27 yaşında aldık belhandayı biz,en zirve zamanında nice de favre ile parlıyordu, 10 m verdik ouvv kazık falan diyorlar yav kardeşim yukarıda belirttiğim şeyleri yapan adam kaç para olacak hele şu günümüz futbolunda uçan kuşa 30 40 verilen ortamda, belhanda 27 yaşında nice de yine iyi performans versin 10 değil 15 ve üzerine rahat gider millet şut fetişini bir kenara bıraksa görecekler adamın ne kadar değerli olduğunu, aptallık etmeyip sözleşmesini uzatmamız lazım adam daha 30 yaşında en olgun çağında bedavaya vermek büyük salaklık

      Sil
    3. Neden, nasıl geldi kısmını geçtim artık. Bugüne bakıyorum, bugün gerekli.

      Sil
  2. Su kadro da gozu kapali tahtaya yazacagim bir taklaci reyiz, iki marcao, uc luyindama 4 te josemir. Bunlari degistirmek takimin altina dinamit koyuyor.

    YanıtlaSil
  3. Belhanda doğru yapı içinde yükselen futbolcu. İşler kötü giderken isyan edip ortalığı toparlamaya çalışmıyor ki bunu yapmak zorunda da değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi düzenin içinde sağlam bir parça. Lider karakterli değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir