26 Ekim 2020 Pazartesi

Okan Kocuk'dan ufak da olsa özür dilemem gerekecek


Okan Kocuk / Fatih Öztürk kıyası yapmayacağım. Galatasaray'daki tek ya da en büyük sorun kaleci de değildi. Fatih Öztürk'le alakalı problem, kendisinin Galatasaray kalesinde olduğundan bihaber oluşu. Alanyaspor maçının 45. dakikasında yerden kalkmıyordu bu adam. Beraberliğe razı bir ruh hali vardı. Bu ruh halinde olan bir kaleci de, Galatasaray'ın kalesini korumamalı. Bu ligde, Galatasaray her maçını kazanmaya oynar. 10 kişi kalmış olması önemli değil. Bunu da hepimiz biliyoruz. Fatih Öztürk bilmiyorsa, burada işi ne?

Okan Kocuk, geçtiğimiz sezon çok kritik bir zamanda kaleyi aldı. Şampiyonluk yarışının başı diyelim, pandemi dönüşü. Muslera ciddi şekilde sakatlandı ve kale bir anda ona kaldı. Takım da kötü gidince, kalecinin kendini göstermesi, güven kazanabilmesi zor. Bir istatistik vardı hatta. Geçen sezon önünde oynayan stoperler sürekli değişmiş. Lemina, Emin Bayram, Donk, Marcao ve Ahmet Çalık sürekli kendi arasında rotasyona gitmiş. Fatih Öztürk'ün önünde ise Luyindama / Marcao dışına pek çıkmadık.

Bu iş bir bütün. Stoperlerin önünde oynayan 6 numara önemlidir, kalecinin önünde oynayan stoperler de. Okan Kocuk da bu istikrarsızlığın kurbanı oldu. Doğal olarak güveni kırıldı ve Muslera'nın yokluğunda, tecrübeli bir alternatif gerekliliği oluştu. Fatih Öztürk transferine bu anlamda soğuk bakmadım. Okan Kocuk'la birlikte girecekleri rekabet önemliydi ve kim iyiyse o oynayacaktı. Muslera yokluğunda kaleci almadık diyelim, Okan Kocuk'un tek başına kalması da problemdi.

Fatih Öztürk'le başladık, şimdi de Okan Kocuk'a döndük. Bu rekabetin ve geçen haftaların, Okan Kocuk'a yarayacağını düşünüyorum. Fatih Öztürk'e tepki var çünkü. Okan Kocuk, büyük bir öz güvenle kaleyi aldı. Ayaklar yere daha sağlam basıyor ve takım yapısı da geçen sezonun üzerinde. Erzurumspor karşısında kendisine pek iş düşmese de, güven vermesi önemliydi. 1 tane kurtarışı var, kaleyi buldukları başka pozisyon da yok.

Okan Kocuk'u öveceğim nokta, baskı anındaki top kullanışı. Geçen haftalarda çok baskı yedik ve pas oyununu oynayamadık. Pas oyununda kaleci de etkendir. Okan Kocuk'a dönüldüğünde, topu iyi ve rahat kullandığını gördük. 40 metreye, çok net pas atabiliyor. Babel'i birçok kez uzun toplarda buldu ve takımını rahatlattı. Fatih Öztürk gibi kontrolsüz hareket etmiyor, bu bile önemli. Gelecek haftalarda da kaleyi bırakmayacaktır.

6 yorum:

  1. Galatasaray kalecisi beraberlige razi olup dakika yiyorsa direkt kizaga cekilmeliydi ve gereken de yapildi. Muslera gelene kadar sakatlik olmazsa Okan'la devam.

    YanıtlaSil
  2. Umarım bu şansını iyi kullanır. Çıkacak çatlak sesleri kesme adına, Terim "arkasındayım" mesajı vermeli(öyle spordan bihaber yorumcu var ki ilk yenilgide Muslera demeye başlarlar çünkü) Her şerde hayır vardır. Muslera olmadan oynamak zor ama bakarsın Okan Kocuk'un hikayesinin başlangıcı bu üzücü olay olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer daha güçlü bir takımın kalecisi. Önünde oynayan tandem belli. İşi kolay olmalı.

      Sil
  3. Bu sosyal medya daha çoook boş transfer yaptırır takımlara. Geçen yıl konusu her açıldığında söyledim. Kaleciye gerek yok Okan o kadar kötü değil diye ama oluşturulan algı Okan'ı çöp ilan etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekabet gerekiyordu, ben alternatif alınması gerektiğine inanıyordum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir