24 Ekim 2020 Cumartesi

Erzurumspor 1-2 Galatasaray, şu gol koşularını atalım işte


İlk 11'i gördüğümde, 4-4-2 yönünde heyecanım doğsa da, yine 4-3-3'ü izledik. Bu sefer bir fark var, daha derli toplu, formasyonun gerekliliğince oynadık. Taylan Antalyalı / Belhanda / Ömer Bayram orta sahası fazlasıyla dinamik. Emre Kılınç ise beklediğimiz koşuları atacak kanat. Falcao / Babel tarafındaki hareketsizlik kafamı karıştırıyordu ki, ilk yarıda bunun sıkıntısını çektik. Oyun fena olmasa da, 2'yi bulamadık.

Gümbür gümbür bir futbol yok tabii. Daha derli toplu, ne yaptığını bilen bir Galatasaray vardı. Bu oyunla ilk yarıda da sonuç alınabilirdi. İlk yarının sonlarında bu denge bozuldu, az da olsa baskı yedik. Yine de pozisyon vermiyorduk. Marcao'nun bu tarz faulleri son derece kontrolsüz olmaya başladı ve golle sonuçlanır oldu. İlk yarıda rahat bir nefes alabilecekken, devreye 1-1 girdik. Kötü gidişat var, paniğe fazlasıyla açığız. Bu skor da bizi paniğe sürükleyebilirdi.

2. yarıya sakin girmek iyi iş. Sıkıntı şu. Gol koşusu az. Bu koşuyu istikrarlı şekilde yapan tek isim Emre Kılınç. Babel'in mücadelesini ve kalitesini beğensem de, hareketsiz kalıyor. Falcao da aynı şekilde, rakip savunmaların kucağında oynamayı seviyor. 2. gole bakın, Falcao'nun müthiş koşusu ve Babel'in pas kalitesi. Şu koşular artsa, Falcao daha nice goller atacak. Kalitesini, klasını kimse tartışmıyor ki. Hareketsizlik mesele.

Basit şekilde 10 kişi kaldık. Oyunun tam da bize bakacağı anda eksildik. Hakem kolluyordu maalesef, Falcao'nun biraz daha uyanık olması gerekir. Yaptığı hareket kesinlikle sarı kart değildi, gereksiz atıldı. İyi olan taraf, yine sakin kalmak. Panik olunmadı ve Erzurumspor'un herhangi bir baskısından söz edilemez. Maç başından bu yana Gomes'in hareketliliği ve fizik gücünden faydalanmak istediler. Marcao karşısında zorlandı ama Luyindama eşleştikten sonra orası da çözüldü.

Arda Turan da takımın sakin ve hücumda kalmasında etken. 1-2 tane pozisyon dahi oluştu. Belhanda'nın orta sahada kurduğu bağlantı ve topla çıkışları değerli. Ömer Bayram'ın yerine Etebo'yu yazınca daha doğru bir orta saha kurgusu oluşmuş olacak. Dinamizmi iyi sağlıyoruz, bekler de etkili. Saracchi ve Omar'ın da futbolları etkiliydi. Hücumda hareketli olmak lazım işte, şu gol koşularını yapalım. Umarım bu maç bir başlangıç olur ve seri yakalarız.

12 yorum:

  1. Taylan yine muhteşem oynadı. Bence sahanın yıldızıydi. Hem oyun kurarken hemde defansif açıdan.

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    Falcao israrini destekliyorum. Hocanin inatlarini cok elestiririm. Ama Falcao'yu be Belhanda'yi oynatmasi inat degil. Istekli oynuyorlar. Feghouli'de istek yok.
    Falcao ustelik kompakt oyunu oynuyor. Geri geliyor hocanin istedigi gibi.

    Ønumuzdeki maclarda hareketlilik icin Ali Yavuz, Kerem ve Ogulcan gibi isimlerden 12.adam katikisi almak ønemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbursun da. Elindeki kalite bu isimler. Falcao biraz daha hareketli olsun, şu koşuları atsın yeter ki.

      Sil
  3. 3 puanı almak her şeyden önemliydi. Haftaya da lig sonuncusu Ankaragücü ile oynuyoruz. Seri galibiyetler alarak kötü havayı dağıtmamız lazım.

    YanıtlaSil
  4. Kolay maçlarla biraz seri yakalayip moral bulmalıydik. Bu maç o açıdan iyi oldu. Gerisi gelir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü karşısında da bir patlama gerekli. Skor anlamında.

      Sil
  5. taylan-etebo-belhanda ,
    babel-emre-falcao ile devam edeceğiz gibi

    YanıtlaSil
  6. lig çok basit aslında. deplasman falan değil bunlar. bi saha var bi top var oynuyorsun. biraz iyi takım 100 puan yapar şu ligde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kolay olmuyor maalesef. Lig içinde makas çok açık değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir