14 Ekim 2020 Çarşamba

Falcao üzerinden, neden yönetilemiyoruz konusunda bir örnek daha


Yönetilemiyoruz noktasında 1-2 örnek daha vermeliyim. İletişim ya da sosyal medyayı kullanış tarzımız da felaket. Mobil aplikasyon mükemmel de, Twitter / Instagram tarzı noktalardaki kullanımımız bence iyi değil. Eleştiririz ayrı da, Falcao'nun büyüklüğüne laf söylemeyiz. Bu adamın Twitter'da 17.4 milyon, Instagram'da ise 13.3 milyon takipçisi var. Dün de, Kolombiya'nın Şili ile oynadığı maçta, 90+1'de maçı 1-1'e getiren golü attı.

Uzun aranın ardından Milli Takım'a döndü. Monaco da, sorunlu ayrıldı gibi görünen eski futbolcusunun atmış olduğu golü hesabında paylaştı ve kutladı. Galatasaray'da ise ses yok. İşi biraz globale indirgemenin en büyük yollarından biri elimizde ama kullanamıyoruz. Forma tanıtımı da böyleydi. O gün yazdığımda, Falcao'nun gideceğine yoruluyordu. Bugün neye yorulacak? Galatasaray formasıyla Milli Takım'a yükselmiş olsa da, oralı değiliz.

Paylaşım yapsak, Falcao da üzerine bizi paylaşsa yeni Dünya kapıları açılacak. Kolombiya'da yayınlanan Galatasaray maçlarındaki ilgi ve spikerin girdiği şekiller ortada. Bunu tüm Güney Amerika'ya yayabilirdik. Düşünmüyoruz, ilgilenmiyoruz ya da uğraşmak istemiyoruz. Futbolcuyla alakalı sorunun olabilir de, bu işi beğenip beğenmeme konusu değil. Falcao biraz da "marka" adı anlamında transfer edilmedi mi?

Kolombiya'nın son 2 maçında sonradan oyuna giriyor ve iyi işler yapıyor. Milli Takım'ın Falcao adına hedef olması değerli. Bu sayede kendisini biraz daha hazır tutabilir ve bir hedef belirleyebilir. Bu durum da Galatasaray performansına ister istemez yansır. Kolombiya formasıyla görüyoruz ki, dripling yapabilen, oldukça hareketli ve ayakta kalan bir Falcao var. Bu performansı Galatasaray'da da görmek gerekiyor. Gerekirse Falcao'yu daha etkin ve rahat kullanmak için formasyon bile değişebilir. Çift forvet konusunu konuşmuştuk.

5 yorum:

  1. 71. dakikada oyuna giriyor hocam,burdan bile fizik olarak bitik olduğunu anlayabiliriz
    arda feguli falcao üçü birden oynarsa zaten katar ligi takımı kıvamına geliyorsun,
    barça suarez messi ikilisinden birini yolladı,messi yi en uca attı,günümüz futbolu 2 yürüyen oyuncuyu kaldırmıyor hocam,

    dünya futbolu bunu gördüğü için zaten 5 büyük lig takımları falcaoya talip olmadı ve buraya geldi o yüksek maaşla

    koşmazsan pres yapmazsan eksik oynuyorsun ,sahada 11 e 11 gözüküyorsun sadece
    falcao maliyetine en az 5 adet dinamik genç 24 yaşlarında oyuncu alırdın,
    bizde burda falcao konuşuyoruz,marka olayı falcao ile yapılmaz,cengiz ünderi bulup keşfettiğin zaman markan yükseliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önündeki isimler çok iyi, buradan onu anlayabiliriz. Doğal yedek kalması. Falcao maliyetine dediklerini alamıyorsun, sattığın kadar al var. Bunları düşünmek gerekiyor, yoksa alınır.

      Sil
  2. Ne güzel yakalamışsın. Günümüzde tanıtım ve markalaşmanın ilk adımı güçlü bir imaj oluşturmak. Falcao türü starlar global bazda geniş kitlelere ulaşmanıza yardımcı olur. Ancak bizim yönetimin sosyal medyayı biraz farklı kullanıyor. Örneğin voleybol şube sorumlusu Okan Böke, kendisini eleştiren taraftarı önce azarladıktan sonra "Terim'e bu eleştirileri yapabiliyor musun" diye örtülü olarak hocayı eleştiriyor. Senin dediğini yapmıyorlar ama suçu başka tarafa atmakta bayağı mahirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim iflas etti artık, geriye gidiyoruz her geçen zaman.

      Sil
  3. Söylediklerin çok doğru hak vermemek elde değil. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir